به گزارش شهرآرانیوز، دکتر ابراهیم خالقی اظهار کرد: اهدای عضو در دانشگاه علوم پزشکی مشهد سابقهای ۲۴ ساله دارد و از سال ۱۳۸۰ که شروع فعالیت در حوزه پیوند را داشتیم تا به این لحظه ۱۶۵۰ مورد مرگ مغزی داشتهایم که اعضای بدن این متوفیان به ۷۱۷۱ بیمار نیازمند به عضو پیوند شده است.
وی تصریح کرد: اعضای بدن متوفیان مرگ مغزی به بیماران نیازمند به کلیه، کبد، قلب، ریه، پانکرانس، قرنیه و پوست پیوند شده است، ضمن اینکه در برخی از بیماران هم ۲ پیوند همزمان انجام شده است که این موارد شامل پیوندهای همزمان کلیه و کبد، کلیه و پانکراس و کبد و پانکراس بوده است.
مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۷۴ مورد مرگ مغزی در خراسان بزرگ داشتیم که این عدد در سال ۱۴۰۳ با کاهش ۱۰ موردی همراه بود و در این سال ۱۶۴ مورد مرگ مغزی در خراسانهای رضوی، شمالی و جنوبی داشتیم، خاطرنشان کرد: همچنین باید اشاره کنیم که در کلان شهر مشهد هم ۹۰ مورد مرگ مغزی در سال ۱۴۰۲ داشتیم که این عدد در سال ۱۴۰۳، ۱۰۲ مورد بود و موارد مرگ مغزی در این کلان شهر در سال گذشته به نسبت سال قبل از آن ۱۲ مورد افزایش داشته است.
دکتر خالقی اضافه کرد: همچنین باید اشاره کنیم که موارد اهدای عضو در کلان شهر مشهد ۱۵ درصد افزایش داشته و این عدد در خراسان بزرگ با کاهش ۵ درصدی همراه بوده است.
وی با ذکر این نکته که در سال ۱۴۰۲، ۷۳۳ مورد بافت و عضو پیوندی داشتیم که این عدد در سال ۱۴۰۳، ۸۲۴ مورد بوده است، تأکید کرد: در سال گذشته با کاهش آمار موارد مرگ مغزی، افزایش موارد پیوند را به نسبت سال قبل از آن داشتیم و این موضوع بیانگر فرهنگسازیهای درست در زمان مواجهه با موارد مرگ مغزی بوده و خانوادههای این متوفیان با یک تصمیم درست در سختترین شرایط و اهدای اعضای بدن عزیز از رفتهشان به بیماران نیازمند به عضو، نام آن مرحوم و مرحومه را تا ابد زنده نگهداشتند.
مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تعداد پیوندهای کلیه سال ۱۴۰۲ از موارد زنده به زنده ۵۴ مورد بوده که ۲۳ مورد آن مربوط به اتباع غیرایرانی و ۳۱ مورد دیگر هم مربوط به موارد ایرانی بوده است، بیان کرد: ما در همین سال ۲ مورد پیوند کبد (یک ایرانی و یک غیرایرانی) و یک مورد پیوند مغز استخوان زنده به زنده ایرانی داشتیم و این اعداد در سال ۱۴۰۳ شامل ۷۷ مورد پیوند کلیه (۳۵ ایرانی و ۴۲ غیرایرانی) و ۴ مورد پیوند کبد (۲ ایرانی و ۲ غیرایرانی) بوده است و در این سال موردی از موارد پیوند مغز استخوان نداشتیم.
دکتر خالقی گفت: بیشترین موارد در پیوندهای زنده به زنده غیرایرانی مربوط به اهدا کنندگان و دریافت کنندگان عراقی بوده و پس از آن هم کشورهای ترکمنستان، لبنان و افغانستان بیشترین موارد در این نوع پیوندها داشتهاند و در سال ۱۴۰۳ هم بیشترین موارد انجام شده را در اهدا کنندگان و دریافت کنندگان ۴ کشور عراق، لبنان، لنبان، ترکمستان و افغانستان داشتیم.
وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۲۰ مورد مرگ مغزی منجر به اهدای عضو داشتهایم که اعضای بدن این متوفیان به ۸۱ بیمار نیازمند پیوند شده است، ضمن اینکه تعداد ۴ کلیه و ۶ کبد به دیگر استانها ارسال شده است و این آمارها به نسبت مدت مشابه سال قبل با یک افزایش جزئی همراه بوده است.