صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

۲۰۲۴، سال رکورد آتش‌سوزی جنگل‌ها در جهان | یک ایتالیا جنگل ناپدید شد!

  • کد خبر: ۳۳۳۹۴۰
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۶
تجزیه و تحلیل دانشگاه آمریکایی مریلند نشان می‌دهد سال ۲۰۲۴ رکورد بیشترین تخریب جنگل‌ها ناشی از آتش سوزی‌های طبیعی به‌دلیل گرمایش زمین رخ داده، به‌نحوی که مساحتی به اندازه کشور ایتالیا ناپدید شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، تخریب ناشی از آتش‌سوزی‌های طبیعی به دلیل گرمایش زمین، از سایر مولفه‌های دیگر اثرگذار بر جنگل‌ها از جمله کشاورزی و قطع درختان به عنوان بزرگترین عامل تخریب جنگل‌های گرمسیری پیشی گرفته است.

این روزنامه انگلیسی آورده است: براساس داده‌های وحشتناک جدید، تخریب جنگل‌های جهان در سال ۲۰۲۴ به بالاترین سطح رسیده که دلیل اصلی آن افزایش آتش‌سوزی‌های ناشی از گرمایش جهانی اعلام شده است.

براساس تحلیل دانشگاه مریلند که به تازگی میزبان برنامه «دیده‌بان جنگل‌های جهانی» بوده است، جنگل‌های کره زمین از آمازون در برزیل تا تایگا در سیبری، سال گذشته با سرعت بی‌سابقه‌ای ناپدید شده‌اند. این مقدار جنگل‌های نابود شده در نتیجه کشاورزی، آتش‌سوزی، قطع درختان و معادن به اندازه کشور ایتالیا اعلام شده است.

پروفسور مت هانسن مدیر مشترک آزمایشگاه گلد دانشگاه مریلند که ریاست این تحلیل را بر عهده داشت، آمار جدید نابودی جنگل‌ها را «ترسناک» توصیف کرد و الیزابت گلدمن مدیر مشترک دیده‌بان جنگل جهانی نیز گفت که این وضعیت «برخلاف هر چیزی است که در بیش از ۲۰ سال گذشته دیده‌ایم».

به نوشته گاردین، میزان نابودی جنگل‌های آمازون در برزیل در سال ۲۰۲۴، به رقمی بسیار بالاتر از دوران ریاست جمهوری ژایر بولسونارو رئیس جمهوری راست افراطی این کشور رسید و دلیل آن آتش‌سوزی و خشکسالی‌های شدید در این منطقه اعلام شده است. برزیل ۴۲ درصد از کل نابودی جنگل‌های بارانی مناطق گرمسیری را به خود اختصاص داده و بیش از ۲۵ هزار کیلومتر مربع از آن را دست داده است.

بولیوی که در رتبه دوم نابودی جنگل‌های آمازون قرار دارد همچنان شاهد ویرانی رو به رشد ناشی از خشکسالی، آتش‌سوزی و سیاست‌های دولتی برای ترویج گسترش کشاورزی و کشت سویا و نیشکر و دامپروری است. براساس آمار موجود، میزان نابودی جنگل‌های آمازون در بولیوی از سال ۲۰۲۰، تقریبا پنج برابر شده و به بیش از ۱۴ هزار کیلومتر مربع (۱.۴ میلیون هکتار) رسیده است.

در جمهوری دموکراتیک کنگو نیز نابودی جنگل‌های بارانی بکر به بالاترین سطح رسیده است. این کشور محل جنگل‌های بارانی حوزه کنگو است که پس از آمازون، میزبان دومین جنگل بارانی بزرگ جهان محسوب می‌شود.

گاردین در ادامه به نشست اقلیمی کاپ۲۶ در گلاسکو اشاره کرده است که بیش از ۱۴۰ رهبر جهان متعهد شدند تا پایان دهه جاری میلادی، جنگل‌زدایی را متوقف کنند، اما کمتر از چهار سال بعد، کشور‌ها از مسیر اصلی خود منحرف شده‌اند.

هانسن در همین زمینه اضافه کرد: «افزایش دمای جهانی، جنگل‌ها را گرم‌تر و خشک‌تر می‌کند و در نتیجه، احتمال سوختن آنها را افزایش می‌دهد. با توجه به آتش‌سوزی‌های انسانی، حتی جنگل‌های بارانی دورافتاده نیز می‌توانند دچار آتش سوزی شوند».

گلدمن نیز این رکوردشکنی‌ها را یک «هشدار قرمز جهانی» نامید و افزود: «این یک فراخوان جمعی برای هر کشور، هر کسب‌وکار و هر فردی است که به یک سیاره قابل سکونت اهمیت می‌دهد. اقتصاد‌های ما، جوامع ما، سلامت ما هیچ‌کدام از اینها بدون جنگل‌ها قارد به ادامه نیستند».

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.