صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رئیس سازمان بورس در مشهد: ۸۰ درصد از گردش مالی بازار سرمایه مربوط به اشخاص حقیقی است

  • کد خبر: ۳۳۴۰۴۶
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۳
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار کشور گفت: امروزه حجم متوسط گردش مالی روزانه در بورس کشور به بیش از ۲۰ همت رسیده است. بیش از ۸۰ درصد از این رقم نیز سرمایه اشخاص حقیقی است و به همین دلیل، به نظر می‌رسد بورس در این کشور مسیر روبه‌رشدی را در سال‌های اخیر تجربه کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الله صیدی در آیین افتتاحیه نمایشگاه ملی و تخصصی بورس، بانک، بیمه، خصوصی‌سازی و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری «مشهداینوکس» و «مشهدفاینکس» که عصر امروز (چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) در تالار همایش‌های هتل نوین‌پلاس مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مسئله اصلی ما در کشور، امروز رشد اقتصاد است. ما از نزدیک در جریان دغدغه‌های جناب آقای پژمانفر هستیم و قبول داریم که اگر نرخ رشد اقتصادی پایدار باشد، تمام مشکلات موجود همچون حاشیه‌نشینی و بیکاری در مشهد و نقاط دیگر کشور برطرف خواهد شد.

وی افزود: دو عامل بر رشد اقتصادی پایدار تأثیر مستقیم دارند؛ اول گردش مالی و دوم تأمین سرمایه. در سال‌های اخیر واقعاً اقدامات خوبی در این دو حوزه انجام شده، اما ختم به نتیجه محسوس و مطلوب نشده است. چرا؟ چون باوجود افزایش گردش مالی، این سرمایه‌ها در جای درست خود ننشسته است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار کشور خاطرنشان کرد: این حکم قطعی علم اقتصاد است که محل تشکیل سرمایه بلندمدت، بازار سرمایه است. بازار‌های خرد شاید بتوانند در کوتاه‌مدت سود‌های خوبی فراهم کنند، اما ضمانت سوددهی ندارند و اینجاست که افزایش رغبت عمومی به سرمایه‌گذاری در بازار بورس ضرورت پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: امروزه حجم متوسط گردش مالی روزانه در بورس کشور به بیش از ۲۰ همت رسیده و حتی بعضی روز‌ها حداقل گردش مالی این مقدار است. بیش از ۸۰ درصد از این رقم نیز سرمایه اشخاص حقیقی است و به‌همین‌دلیل، به نظر می‌رسد براساس یک سنجش بلندمدت و قیاس کارشناسی، بورس در این کشور مسیر روبه‌رشدی را در سال‌های اخیر تجربه کرده است.

صیدی تصریح کرد: خراسان رضوی در سال‌های اخیر به‌جرئت می‌توان گفت که پیشتاز الگوی جدید تمرکز سرمایه‌گذاری بر پروژه‌های زیرساختی در کشور بوده است. همین صندوق ملی زعفران که اخیراً اینجا ایجاد شد، آن‌قدر الگوی موفقی بود که به باور من می‌توان از آن در همه بخش‌ها از جمله صنعت خودرو نسخه‌برداری کرد.

وی تأکید کرد: ما نیاز داریم سرمایه‌گذاران حقیقی با خیال راحت بیایند در پروژه‌های زیرساختی کشور مشارکت کنند، حداکثر یک‌سوم اعتبار پروژه را پای‌کار بیاورند و دوسوم باقی‌مانده از محل بازار بورس تأمین شود. بازار سرمایه در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۱۰۰ همت تأمین مالی پروژه‌های زیرساختی کشور را انجام داده و امسال نیز ۱۷۰۰ همت تأمین مالی را هدف گرفته است. این چشم‌انداز بسیار درخشان و امیدوارکننده‌ای است که در آینده اخبار خوبی از این حوزه خواهیم شنید.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.