صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

والدین چگونه می‌توانند در ایام امتحانات، حامی فرزندان خود باشند؟

  • کد خبر: ۳۳۴۰۵۳
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۶
خراسان رضوی یک روانشناس بالینی گفت: والدین باید خود را در شرایط فرزندان‌شان قرار دهند و به توانایی‌ها و سطح علمی خود فکر کنند، وقتی فرزند باید بهترین باشد، والدین باید در نظر داشته باشند که آیا خودشان در همان شرایط بهترین بوده‌اند یا خیر؟

به گزارش شهرآرانیوز؛ حسین روزبهانی با اشاره به مدیریت فضای خانه در ایام امتحانات فرزندان، اظهار کرد: ایام امتحانات یک زمان ویژه است و نیازمند مدیریتی هوشمندانه از سوی والدین برای ایجاد فضایی مناسب برای درس خواندن فرزندانشان است. مهم‌ترین نکته در این زمان، کاهش بار روانی و استرس است که می‌تواند تأثیر زیادی بر عملکرد دانش‌آموزان داشته باشد.

این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه والدین باید در نظر داشته باشند که انتظارات بیش از حد از فرزندان می‌تواند آسیب‌زا باشد، خاطرنشان کرد: فشاری که به دلیل انتظارات بالا ایجاد می‌شود، می‌تواند میزان کورتیزول در بدن را افزایش داده و در نتیجه عملکرد مغز را تحت تأثیر قرار دهد، بنابراین انتظار نداشته باشیم که فرزندان همیشه نمرات عالی یا بسیار بالایی کسب کنند.

وی گفت: انتظارات غیرمنطقی می‌تواند فشار روانی بالایی را در دانش‌آموز ایجاد کند و حتی نتواند انتظارات ساده را برآورده کند، بنابراین انتظار بیش از حد از فرزندان می‌تواند منجر به افزایش فشار روانی، احساس شکست و ناامیدی و بی‌انگیزگی شود.

روزبهانی درباره اینکه لازم است والدین در ایام امتحانات فضایی آرام و بدون حواس‌پرتی برای فرزندانشان فراهم کنند، تصریح کرد: در اوقات امتحانات بهتر است مهمانی‌ها محدود شوند و از هر نوع آزار و حواس‌پرتی کاسته شود. والدین باید درک کنند که در ایام امتحانات، فرزندان ممکن است رفتار‌هایی از خود بروز دهند که در شرایط عادی از آنها سر نمی‌زند. واکنش مناسب والدین در این شرایط، درک و همدلی با فرزندان است و باید از سرزنش و انتقاد پرهیز شود.

این استاد دانشگاه یادآور شد: در دوران امتحانات والدین باید با آرامش و در کنار فرزندانشان باشند تا احساس امنیت و آرامش بیشتری به آنها منتقل کنند؛ گفت‌و‌گو با فرزندان بخصوص در زمان‌های مشترک مانند هنگام غذا خوردن می‌تواند تأثیر مثبتی در کاهش استرس آنها در ایام امتحانات داشته باشد.

وی با بیان اینکه استرس در زمان امتحانات معمولاً ناشی از یک مثلث اضطراب است که شامل باورها، افکار و احساسات جسمانی می‌شود، مطرح کرد: والدین می‌توانند با بررسی باور‌های نادرست دانش‌آموزان در خصوص امتحان به آنها کمک کنند تا از انتظارات غیرمنطقی مانند «باید شاگرد اول شوم» فاصله بگیرند و درک کنند که مهم‌تر از همه تلاش است.

روزبهانی عنوان کرد: به علاوه والدین می‌توانند با آموزش تکنیک‌های ذهن‌آگاهی به کاهش تنش‌های جسمانی مانند تپش قلب، دل‌درد و حالت تهوع کمک کنند. همچنین پرهیز از نوشیدنی‌هایی مانند قهوه، نوشابه و انرژی‌زا‌ها به کاهش استرس کمک خواهد کرد، مواجهه با شرایط مشابه امتحان در منزل نیز می‌تواند به کودکان کمک کند تا اضطراب خود را کاهش دهند. این موارد یک رویکرد چندبعدی است که شامل همکاری هر دو طرف می‌شود.

این روانشناس بالینی افزود: والدین باید انتظارات خود را بر اساس توانایی‌های واقعی فرزندان خود تنظیم کنند، چراکه فشار بیش از حد می‌تواند به عملکرد ضعیف‌تر و ناامیدی در بلندمدت در فرزندان منجر شود.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.