صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

لزوم ورود اقتصاددانان به طرح کاهش سقف مهریه به ۱۴ سکه

  • کد خبر: ۳۳۵۳۱۰
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۷
  • ۲
یک بانوی نماینده سابق مجلس با تاکید بر لزوم ورود اقتصاددانان به طرح کاهش سقف مهریه به ۱۴ سکه، گفت: اقتصاددانان با ارائه راهکار‌های مناسب و استاندارد اقتصادی، می‌توانند گره‌های موجود در طرح کاهش سقف سکه را باز کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پروانه مافی در ماجرای مهریه نمی‌توانیم به زنان فشار بیاوریم چراکه این یک توافق مالی است. به‌عنوان مثال، اگر کسی خانه‌ای خرید و بعد قیمت آن افزایش یافت، نمی‌توان گفت که نباید به قیمت جدید تن دهد. این نوع قانون‌گذاری می‌تواند اعتماد عمومی به مجلس را تضعیف کند. زیرا مجلس به‌عنوان رکن قانون‌گذاری کشور نمی‌تواند به‌راحتی اعداد را تغییر دهد و به راحتی بگوید چهارده یا صد یا صد و ده سکه شود.

وی ادامه داد: این توافق بر اساس مهر و محبت میان دو نفر در آغاز زندگی مشترک شکل می‌گیرد و به‌عنوان یک پشتوانه مالی برای زن محسوب می‌شود. زیرا عموماً زنان شاغل نیستند و درآمدی ندارند. تنها تعداد محدودی از زنان در حوزه‌های مختلف اقتصادی یا اداری فعال هستند و درآمد دارند. اما اگر به عموم زنان به‌ویژه در شهرستان‌ها نگاه کنیم می‌بینیم که در مجموع زنان به‌طور خاص درآمدی ندارند.

این نماینده سابق مجلس با اشاره به اینکه قانون مهریه به‌عنوان یک هدیه از طرف مرد به زن در ابتدای ازدواج مطرح شده است تا به‌عنوان پشتوانه‌ای برای دلگرمی و اطمینان از وجود چنین حقی باشد. این قانون بسیار پسندیده و به نظرم مدرن است و بر اساس مهر و محبت و عطوفت شکل گرفته است، تصریح کرد:، اما متأسفانه در سال‌های اخیر چند اتفاق افتاده است. یکی از این مسائل افزایش غیرطبیعی مبلغ مهریه‌ها به دلیل چشم و هم‌چشمی و رقابت‌های بی‌جا بوده است. این مبلغ به‌طور قابل توجهی از قاعده‌ای که در گذشته و حدود سی سال پیش وجود داشت، خارج شده است. در گذشته، مبلغ مهریه بر اساس توان مالی مرد و شرایط عادی تعیین می‌شد، اما اکنون این موضوع به رقابتی میان خانواده‌ها تبدیل شده است که هر یک می‌خواهند در این زمینه بهتر از دیگری باشند.

مافی با تاکید بر لزوم ورود اقتصاددانان به طرح کاهش سقف مهریه به ۱۴ سکه، گفت: اقتصاددانان با ارائه راهکار‌های مناسب و استاندارد اقتصادی، می‌توانند گره‌های موجود در طرح کاهش سقف سکه را باز کنند.

منبع: ایلنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
حسین
۰۵:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۸
کاهش مهریه نامتعارف بدون مطالعه است ؟؟!! این نشان میدهد که به مشکلات مردم اشراف ندارید بیش از دو دهه هست البته دقیق تر از زمانی که آقای خاتمی قیمت طلا در کشور را جهانی کرد و آن موقع که باید مطالعه می‌کردید فکر رانت بازی بودید از آن موقع سهم خانمها هر ساله جهشی سعودی دارد و سهم آقایان همان که بوده هست با این تفاوت که دیگه زنان دیانت زنان قدیمی را ندارند و نه بچه برایشان مهم هست نه طلاق و ای دستاورد امثال شماست که سالها پیش هم با مطالعات خود طرح فرزند کمتر زندگی بهتر را دادید و نسل را نابود کردید حالا هم این طرح ماست مالی کردن اصلاح مهریه نامتعارف ادامه همان از بین بردن خانواده با ثروت دادن نامشروع و غیر منطقی به زنان احساس مسئولیت را از آنها گرفته و ازدواج سفید و بی بندوباری و مجرد ماندن جوانان را کلید زدید، البته تا مسئولان بفهمند اصالت و غیرت و دین از بین رفته و همین‌طور به زن زندگی آزادی به صورت فیلمهای ترکیه ای نزدیک تر خواهیم شد و مرد و مردانگی را در کشور با له کردن آقایان از بین میبرید. تنها راهی که می‌تواند تقریباً مهریه را به قیمت معقول تری برساند این است که در مورد فقط مهریه از وقتی که قیمت طلا را در دوره خاتمی جهانی کردید پس از تعیین هر تعداد سکه مبلغ آن را همان سال محاسبه کرده و در سالهای بعد با تورم سالانه بانک مرکزی که معیار تعیین حقوق،بیمه و... است محاسبه شده و پرداخت گردد نه اینکه هم زنان و هم مردان در این کشور زندگی کنند مرد به ریال حقوق دریافت کند زن خانه دار او با دلار و حقوق او به ترامپ،جنگ اسرائیل و آشفتگی بازار وابسته باشد این به عدالت نزدیک تر است.اللهم عجل لولیک فرج
هدی
۲۳:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۷
نظرتان ارزش ارائه و خواندن ندارد چرا منتشر شده؟