صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

سازمان غذاودارو: گواهی بهداشت صادرات مواد غذایی و آشامیدنی برخط صادر می‌شود

  • کد خبر: ۳۳۷۵۹۳
  • ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۳
مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو از راه‌اندازی دو سامانه صدور برخط گواهی بهداشتی صادرات و همچنین هشدار سریع مواد غذایی و آشامیدنی خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، عبدالعظم بهفر امروز در چهارمین همایش روز جهانی غذا در مرکز همایش‌های بین المللی صدا و سیما اظهار کرد: از سال گذشته تلاش کردیم از بستر الکترونیک برای ارائه خدمات در حوزه غذا استفاده کنیم، خوشبختانه ثبت فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی به‌صورت هوشمند و الکترونیک فراهم شده که درصد قابل توجهی از دیتابیس این سامانه تکمیل و به زودی در اختیار دانشگاه‌ها و صنایع قرار می‌گیرد تا درخواست پروانه‌های ساخت به صورت برخط، ارسال شود.

وی با اشاره به اهمیت صادرات مواد غذایی برای کشور، گفت: خوشبختانه سامانه صدور گواهی بهداشت صادرات مواد غذایی و آشامیدنی و محصولات کشاورزی راه اندازی شده تا عزیزانی که قصد صادرات دارند گواهی بهداشت را از این سامانه به صورت برخط دریافت کنند؛ این گواهی اعتبار بالایی داشته و قابلیت ارزیابی در سایر کشور‌ها را نیز دارد.

مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: در دنیا چندین سیستم رگولاتوری از جمله ژاپن، آمریکا، اتحادیه اروپا و استرالیا، سامانه صدور گواهی بهداشت صادرات را دارند و ایران، پنجمین سیستم رگولاتوری است که این سامانه را طراحی و اجرا کرده که برای صنایع و سیستم نظارتی، قابل استفاده است.

بهفر از راه اندازی سامانه هشدار سریع مواد غذایی و آشامیدنی ایران خبر داد و گفت: این سامانه در موارد ایمنی مواد غذایی، هشدار دهنده است و در موارد عدم انطباق به سرعت در کشور به دانشگاه‌ها و مردم، اطلاع رسانی می‌کند.

وی گفت: امیدواریم امسال برچسب الکترونیکی به صورت اختیاری بر روی فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی درج شود. ضوابط این طرح به کمک صنایع در حال تهیه است و در صورت نهایی شدن آن، برچسب الکترونیکی به صورت بارکد بر روی محصولات درج می‌شود تا مصرف کنندگان و سیستم‌های نظارتی بتوانند به اطلاعات محصول، دست یابند.

مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با تاکید بر لزوم استفاده از فناوری‌های نوین و ابزار‌های دیجیتال در شناسایی تخلفات حوزه تولید موادغذایی، گفت: راهبرد‌ها و نقشه راه در این زمینه با حضور استادان و صاحبنظران طراحی شده و نحوه استفاده از فناوری‌های نوین از جمله هوش مصنوعی برای اصالت سنجی فرآورده‌ها و مواد غذایی در سطح عرضه، در دستور کار قرار گرفته است.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.