صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مسیر پرپیچ‌وخم تیم ملی فوتبال زنان ایران برای رسیدن به جام جهانی ۲۰۲۷

  • کد خبر: ۳۳۹۲۸۴
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۳
تیم ملی فوتبال زنان ایران لازم است برای حضور در جام جهانی ۲۰۲۷، از مرحله گروهی عبور کرده و به جام ملت‌های آسیا برسد؛ در این صورت نیمی از این مسیر پرپیچ‌وخم را طی کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مسیر تیم ملی فوتبال زنان ایران برای رسیدن به جام جهانی ۲۰۲۷، مسیری است که از تیرماه ۱۴۰۴ آغاز می‌شود. اگر ایران بتواند از مرحله گروهی عبور کرده و به جام ملت‌های آسیا برسد، نیمی از راه را پیموده است. نیمه دوم اما، نیازمند نمایش‌های درخشان در برابر تیم‌های مدعی قاره و همچنین برنامه‌ریزی صحیح و اصولی فدراسیون فوتبال خواهد بود.

واقعیت این است که رقابت برای کسب سهمیه در آسیا، ساده نیست. تیم‌هایی، چون ژاپن، چین، کره‌جنوبی، استرالیا، تایلند و حتی ویتنام، سرمایه‌گذاری‌های کلانی در بخش زنان انجام داده‌اند. اما توسعه فوتبال زنان در ایران نیز طی سال‌های اخیر رشد یافته است و با برنامه‌ریزی هدفمند، حمایت فدراسیون و حضور بازیکنان پرتلاش و مربیان باتجربه، می‌توان به موفقیت امیدوار بود.

مرحله اول: راهیابی به جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۶

نخستین چالش ایران، حضور موفق در مرحله مقدماتی جام ملت‌هاست. رقابت‌هایی که از تیرماه ۱۴۰۴ به میزبانی اردن برگزار می‌شود و ایران با تیم‌های اردن (میزبان گروه)، لبنان، بوتان و سنگاپور هم‌گروه شده است. تنها تیم صدرنشین از این گروه پنج‌تیمی، جواز حضور در مرحله نهایی جام ملت‌های آسیا را دریافت خواهد کرد.

در نگاه نخست، اردن و لبنان به عنوان رقبای سرسخت‌تر تیم ایران شناخته می‌شوند. اردن به واسطه میزبانی و سرمایه‌گذاری‌های گسترده در فوتبال زنان، می‌تواند تهدیدی جدی برای شاگردان مرضیه جعفری باشد. با این حال، تجربه و انگیزه بالای ملی‌پوشان ایرانی، به‌ویژه با تکیه بر انسجام تیمی و حضور نسل جوان و پرتلاش، امید‌ها برای دومین صعود متوالی به جام ملت‌ها را زنده نگه می‌دارد.

مرحله دوم: حضور موفق در جام ملت‌های آسیا

در صورت صعود، تیم ایران باید خود را برای یکی از دشوارترین رقابت‌های قاره‌ای آماده کند. فرمت برگزاری مسابقات جام ملت‌های فوتبال زنان آسیا به این صورت است که ۱۲ تیم در قالب چهار گروه سه تیمی تقسیم می‌شوند. چهار تیم قدرتمند قاره شامل استرالیا (میزبان)، چین، ژاپن و کره‌جنوبی، حضورشان در مرحله نهایی قطعی است و هشت تیم دیگر از طریق مرحله انتخابی به جمع آنان اضافه خواهند شد.

این یعنی ایران، اگر از گروه خود صعود کند، باید در میان این ۱۲ تیم رقابت کند و برای رسیدن به جمع شش تیم برتر تلاش نماید. بر اساس فرمت اعلام‌شده، تیم‌هایی که به مرحله یک‌چهارم نهایی برسند، در صورت پیروزی، مستقیماً به جام جهانی صعود خواهند کرد. اما تیم‌های بازنده این مرحله، راهی پلی‌آف آسیایی می‌شوند تا دو تیم از میان آنها شانس حضور در مرحله پلی‌آف بین‌قاره‌ای را کسب کنند.

تجربه گذشته و درس‌های آموخته‌شده

تیم ملی ایران در نخستین تجربه‌اش در جام ملت‌های آسیا (۲۰۲۲) عملکردی محافظه‌کارانه داشت. تساوی بدون گل برابر هند و شکست مقابل چین و چین‌تایپه باعث شد ملی‌پوشان زن ایران بدون کسب برد، از دور رقابت‌ها حذف شوند. اما همین تجربه، نقطه عطفی برای فوتبال زنان ایران بود و نگاه‌ها را به این حوزه معطوف کرد.

اکنون با هدایت مرضیه جعفری، تیم ملی وارد مرحله جدیدی شده است؛ مرحله‌ای که نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، بازی‌های تدارکاتی مناسب، تقویت بدنی، تمرکز بر مسائل روانی و البته حمایت ساختاری و رسانه‌ای است.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.