به گزارش شهرآرانیوز؛ مژگان تن ساز با اشاره به اینکه مصرف مایعات کافی، بهویژه در روزهای گرم، یکی از نکات کلیدی در مراقبتهای تابستانی دوران بارداری است، اظهار کرد: هرچند نوشیدنیهای بسیار شیرین توصیه نمیشوند، اما آب ساده یا نوشیدنیهای ملایم شور، به دلیل تعریق بالا، مفید خواهند بود. دوغ، آبانار، یا حتی مصرف روزانه یک تا سه قاشق مرباخوری رب انار پس از غذا، میتواند به پیشگیری از گرمازدگی کمک کند.
وی گفت: سماق نیز یکی از خوراکیهای مفید در رژیم تابستانی مادران باردار محسوب میشود. افزودن سماق به غذا، چه در کنار برنج و چه همراه با گوشت، به کاهش حرارت بدن و بهبود وضعیت گوارش کمک میکند؛ البته در معدههای خیلی سرد باید با احتیاط مصرف شود.
این متخصص طب ایرانی تصریح کرد: مصرف گاهبهگاه سبزیخوردنهای سبک نیز در این فصل توصیه میشود. علاوه بر تغذیه، خواب کافی و منظم شبانه از عوامل مؤثر در حفظ رطوبت بدن و جلوگیری از ضعف عمومی و خشکی ناشی از گرما است. بیخوابی و خواب دیرهنگام میتواند علائم گرمازدگی را در مادران باردار تشدید کند.
وی اظهار کرد: فعالیت بدنی سبک در ساعات خنک روز، مانند اوایل صبح یا پس از غروب آفتاب، میتواند به گردش خون بهتر و پیشگیری از ورم اندامها در دوران بارداری کمک کند، همچنین، ورزشهایی مانند پیادهروی آرام در سایه، حرکات کششی ملایم یا تمرینات تنفس عمیق در محیط خنک، ضمن تقویت سیستم ایمنی بدن، به بهبود خلقوخو و کاهش خستگی ناشی از گرما نیز کمک میکنند.
منبع: مهر