به گزارش شهرآرانیوز، کارشناسان بازار سرمایه درباره این تصمیم نظرات مختلفی دارند.
حسن کاظمزاده، کارشناس بازار سرمایه در این رابطه در صفحه شخصی خود نوشت:
این تصمیم احتمالا با دو فرض زیر اتخاذ شده است:
افزایش دامنه نوسان اهرمیها باعث افزایش جذابیت آنها در رشدهای بازار میشود به همین دلیل نوسانگیرها به نیت کسب سود بیشتر در رالیهای صعودی سراغ آنها میروند و سمت تقاضای اهرمیها تقویت میشود.
افزایش دامنه نوسان اهرمیها باعث اصلاح بیشتر آنها و کاهش صفهای فروش میشود و به تعادل کلی بازار کمک میکند. اصلاح بیشتر میتواند خریداران بیشتری را نیز به سمت اهرمیها بکشاند.
اما این تصمیم یک مشکل را حل نمیکند. مشکلی که احتمالا بزرگترین مسالهی اهرمیها در این روزها باشد. خروج پول از اهرمیها (مشابه خروج پول از سهام) به دلیل جنگی که اتفاق افتاده است. مادامی که مدیران صندوقها سهام نفروشند و در مقابل واحد از بازار جمع نکنند، عدم تعادل اهرمیها میتواند ادامه پیدا کند. البته تغییر جهت کلی وضعیت کشور از تخاصم به صلح و ... چیزی است که همه چیز را خوب میکند که فعلا مطرح نیست.
یک مشکل دیگر نیز مورد توجه قرار نگرفته است. صاحبان واحدهای عادی اهرمیها (که در واقع به صاحبان واحدهای ممتاز وام دادهاند) درخواست ابطال و خروج از این صندوقها را دارند. در واقع برای آنها اصلا دامنهی نوسان و ... مهم نیست. آنها میخواهند پولشان را از موقعیت بازده کم ریسک بالا به موقعیت بازده بدون ریسک بازهم نسبتا بالا منتقل کنند.
بهرنگ شادرو، کارشناس بازار سرمایه نیز پیش از این در کانال شخصی خود نوشته بود:
وقتی کل پورتفوی یک صندوق اهرمی ۲% ریزش کند، NAV آن صندوق بیشتر از ۲% ریزش رو نشون میدهد. به این دلیل ساده که ضریب اهرمی دارند. در واقع با اعتبار سهم خریدن است.
این موضوع باعث میشود که در روند نزولی، چون دامنه نوسان این صندوقها با سهام بازار مساوی ست، قیمت صندوق نتواند خودش رو با NAV تطبیق دهد و حباب صندوق به سمت بالا افزایش پیدا کند، صف فروش آنها روزانه سنگینتر شود و روی کلیت بازار تاثیر منفی بگذارد.
البته، در بازار مثبت هم این اتفاق معکوس میافتد و اتفاقا روی بازار هم تاثیر مثبت میگذارد ولی هر دو تاثیر باعث رفتار هیجانی در بازار میشود و مخصوصا این هفتهها که بازار حال خوبی ندارد تاثیر منفی در روند نزولی رو بیشتر میبینیم.
این موضوع بدیهی ست که دامنه نوسان اهرمیها باید با سهام متفاوت و بیشتر باشد.