صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

انتقاد شدید نماینده مجلس از اجرا نشدن قوانین توسعه انرژی خورشیدی | مدیران باید پاسخگو باشند

  • کد خبر: ۳۴۴۸۶۴
  • ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۰
ابراهیمی، عضو هیئت‌رئیسه فراکسیون نظارت بر صنعت آب و برق مجلس، برخی از دلایل عدم اجرای موضوع توسعه احداث نیروگاه‌های خورشیدی را برشمرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ نادرقلی ابراهیمی عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع استفاده از انرژی تجدیدپذیر به منظور رفع ناترازی‌های انرژی،گفت: در حالی که کشور با معضل ناترازی انرژی مواجه شد که ما فرصت‌های چند صدساله برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر داشتیم که یکی از مهم‌ترین آنها انرژی‌ خورشیدی است.

وی با بیان اینکه مجلس در تبصره ۷ قانون بودجه 1404 همینطور در ماده ۴۶ برنامه هفتم توسعه،برای توسعه انرژی‌های خورشیدی منابعی را پیش بینی کرده است ،ادامه داد: با وجود دشمنی دشمنانمان که می‌خواهند همه انرژی هسته‌ای کشور را از دست بدهیم؛ اما به امید خدا در افق ۱۴۲۰ به تولید ۲۰ هزار مگاوات برق از انرژی هسته‌ای خواهیم رسید و مانند سایر کشورها از این انرژی برای تولید برق استفاده خواهیم کرد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیگیری مجلس در بعد نظارتی و تقنینی در موضوع انرژی خورشیدی،مطرح کرد: در بحث انرژی خورشیدی مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۴ ،حدود ۲۰ همت را برای استفاده از الگوی مازاد مصرف انرژی‌های فسیلی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در چاه‌های مشاع کشاورزی درنظر گرفته که برای هر استان هزار چاه کشاورزی پیش بینی شده است. همچنین مجلس "قانون در زمینه جهش دانش بنیان‌ها" را تصویب کرده که در آنجا هم در تبصره ۱۶ برای توسعه انرزی خورشیدی در بخش صنعت پیش بینی هایی را انجام داده است.

ابراهیمی با بیان اینکه در موضوع ایجاد نیروگاه های خورشیدی آیین نامه‌های مربوطه تهیه و توسط دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است، ادامه داد: مشکلی از جهت تامین منابع وجود ندارد و اگر مشکلی باشد درباره اراده برای اقدام و اجرای قانون است.این موضوع از سوی ما نمایندگان مجلس به عنوان ناظر،قابل پیگیری است و وزیران زیربط و مسئولین باید پاسخگو باشند.

عضو هیئت رئیسه فراکسیون نظارت بر صنعت آب و برق مجلس ،برخی از دلایل عدم اجرای موضوع استفاده از سهم انرژی های تجدیدپذیر در تامین انرژی برق را برشمرد و تصریح کرد: یکی از علت‌های تاخیر اجرای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر خصوصا انرژی خورشیدی به آیین نامه‌های برنامه هفتم مربوط می شود؛ بطور مثال دولت بخشی از آئین نامه های مربوط به فصل ۷ و ۸ برنامه که به حوزه آب و انرژی اختصاص دارند؛هنوز را آماده و ابلاغ نکرده است.

وی با تاکید براینکه مهمترین مانع اجرای این قوانین کم کاری مدیران بوده که باید به موقع به آن پاسخ دهند، خاطرنشان کرد: بحث دیگر به تامین منابع مربوط می‌شود؛ همچنین موضوع بروکراسی اداری هم، از موانع اجرای قانون توسعه نیروگاه های خورشیدی است.

عضو کمیسیون کشاورزی،آب،منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: با توجه به وظایف نمایندگان مجلس در بعد نظارتی و با توجه به ابزاری که در قانون به عنوان قانونگذار پیش‌بینی کرده‌ایم و همچنین ابزاری که در اختیار دستگاه اجرایی است، باید قانون اجرایی شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.