به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از روابط عمومی بنیاد رودکی فرهنگی هنری رودکی، این بنیاد با هدف ارتقای جایگاه موسیقی اصیل ایرانی و بهرهگیری از ظرفیتهای ارزشمند نوازندگان و فارغالتحصیلان این حوزه و در پاسخ به تقاضای اهالی موسیقی، پس از چندین ماه کار کارشناسی و برگزاری جلسات هماندیشی «ارکستر سازهای موسیقی ایرانی» را تشکیل داد.
این ارکستر با حضور جمعی از نوازندگان برجسته و استعدادهای جوان موسیقی ایرانی شکل خواهد گرفت و در نظر دارد با اجرای آثار فاخر، بستری نو برای معرفی و ترویج موسیقی ملی فراهم کند.
همزمان با اعلام رسمی راهاندازی این ارکستر، اعضای شورای هنری ارکستر سازهای ایرانی نیز متشکل از اساتید؛ پریچهر خواجه، علی بهرامیفرد، حسام اینانلو، قاسم رحیمزاده و امیرعباس ستایشگر (نماینده بنیاد رودکی) معرفی شده و احکام خود را از محمد الهیاری مدیرعامل بنیاد رودکی دریافت کردند.
این شورا نقش مهمی در هدایت هنری، انتخاب رپرتوار و ارتقای سطح کیفی ارکستر ایفا خواهد کرد.
ارکستر سازهای ایرانی با توجه به ماموریتهای تعریف شده در اساسنامه بنیاد رودکی، به منظور شناخت و به کارگیری استعدادهای موسیقی و ایجاد بستر فعالیتهای حرفهای هنری در تولید و عرضه هنر تشکیل شده است و تلاش دارد تا در جهت حفظ، احیا و اعتلای موسیقی ایرانی زمینهساز حضور پررنگتر موسیقی ملی در عرصههای ملی و بینالمللی باشد.
همچنین سوابق هنری اعضای شورای هنری ارکستر سازهای ایرانی بدین شرح است:
پریچهر خواجه (۱۳۵۶. تهران) نوازنده، آهنگساز و مدرس قانون، عضو هیات علمی دانشگاه هنر دانشکده موسیقی، کارشناسی ارشد آهنگسازی از دانشگاه هنر تهران است.
دلنواز، یاد (۱ و ۲) سی قطعه برای ساز قانون از استادان موسیقی ایران، چهل قطعه برای ساز قانون، گلنوش، مضراب (۱و۲)، تنظیم و اجرای ردیف میرزاعبدالله برای ساز قانون روایت اصفهان از آثار خواجه است.
تدریس در دانشگاههای تهران، آزاد اسلامی، الزهرا، جامع علمی کاربردی، هنرستانهای موسیقی دختران و پسران، داوری جشنوارههای جوان، فجر، همکاری با ارکسترهای مختلف مانند ارکستر ملی، ارکستر مضرابی استاد دهلوی، گروه هم آوایان، گروه مولانا از فعالیتهای هنری این آهنگساز و مدرس قانون است.
علی بهرامیفرد (۱۳۶۰. شیراز) آهنگساز و نوازنده سنتور، عضو هیات علمی تماموقت و مدیر گروه موسیقی دانشکده هنر و معماری، کارشناس موسیقی از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران و کارشناس ارشد آهنگسازی از دانشگاه هنر تهران است.
فراق، سایه، چشمانداز، پرواز، آن، تنیدگی (مکتوب) راهه، راح روح، پرده بیگاه، ز بعد ما، سفرنامه باران، طرز مستور (آلبوم) از آثار بهرامیفرد است.
دبیر کانون موسیقی دانشگاه تهران سالهای ۷۹ تا ۸۲، دبیر مجمع کانونهای موسیقی دانشگاههای سراسر کشور، دبیر و طراح جشنواره ملی سنتورنوازی بزرگداشت استاد پایور در دانشگاه تهران، دبیر پنجمین جشنواره موسیقی دانشجویان کشور از فعالیتهای هنری اوست.
حسام اینانلو (۱۳۶۶. تهران) آهنگساز و نوازنده کمانچه است.
رهگذار، من جدا گریه کنان، ابر جدا، صبح امید، پشت پرچین سخن، در آیینه اوهام، همساز، نجوایی برای باد، چهارراه، هنگام که گریه میدهد ساز، رام (بداههنوازی کمانچه و پیانو)، یالوباد، وهم، میان از آثار اینانلو است.
اجرای کنسرتهای متعدد با گروههای نهفت، ماهریز، خورشید و اجرای تکنوازی، اجرای کنسرت بداههنوازی با رامبرانت تریو در تالار وحدت تهران، کنسرت مشترک با نوازندگی پیانو پیمان یزدانیان به نام «رام» شامل بداههنوازی کمانچه و پیانو در تالار وحدت تهران، اجرای کنسرت در جشنواره فجر از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷، اجرای کنسرت در فستیوال (Show of hands)، بداههنوازی سازهای زهی زخمهای، طراح و سرپرست پروژه تریو کمانچه از فعالیتهای این هنرمند است.
قاسم رحیمزاده ایلخچی (۱۳۶۲. ایلخچی) نوازنده تار و سهتار عضو هیاتعلمی دانشکدگان هنرهای زیبا، دانشگاه تهران است.
دونوازی «آواز رود»، سهنوازی «آی بنیظ»، مجموعه «رنگهای آذربایجان»، مجموعه ردیفهای میرزا حسینقلی، میرزا عبدالله، عالی شهنازی و عبدالله دوامی، آثار مکتوب؛ «تمرینهای روزانه برای تار»، «مجموعه قطعات برای تار» (جلد اول)، مجموعه «رنگهای آذربایجان» از آثار رحیمزاده ایلخچی است.
تدریس در دانشگاههای کردستان، آزاد تهران، شیراز، بندرعباس، زنجان، حضور در هیات داوران جشنوارههای موسیقی جوان، سیمرغ و همکاری با گروههای جوان، کامکار، شهنازی، اجراهای تکنوازی در داخل و خارج از کشور، برگزاری کارگاههای نوازندگی تحلیل ردیف و بداههپردازی در سطح کشور از فعالیتهای هنری اوست.
امیرعباس ستایشگر (۱۳۵۸. تهران) (نماینده بنیاد رودکی) آهنگساز، نوازنده سنتور و سهتار، کارشناس موسیقی از دانشگاه سوره و دکتری زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه خوارزمی است.
قدر یار، همنشین دیرینه، دلهای شب، تا نفس باقیست، شب آیینههای نور، در جان سرگردان من، روایت ابوعطا از آثار ستایشگر است.
موسس و سرپرست گروه موسیقی صنم، مدرس هنرستان موسیقی پسران (۱۳۹۴ تا کنون)، عضو هیات مدیره کانون پژوهشگران خانه موسیقی، عضو هیات مدیره مجمع صنفی ناشران موسیقی، عضو هیات داوران سیوششمین و سیوهفتین جشنواره موسیقی فجر، دبیر هنری همایش «حافظ و موسیقی» و «عطار و موسیقی» از فعالیتهای ستایشگر است.