صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

اظهارات مداخله جویانه نماینده آمریکا در امور سوریه درباره حزب‌الله و لبنان

  • کد خبر: ۳۴۵۱۶۶
  • ۲۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۱
نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه بار دیگر اظهارات مداخله جویانه‌ای را علیه حزب‌الله و لبنان بر زبان آورد و خواستار خلع سلاح مقاومت این کشور شد.

به گزارش شهرآرانیوز، «توماس باراک» سفیر آمریکا در ترکیه و نماینده ویژه این کشور در امور سوریه در اظهاراتی مداخله جویانه گفت که خلع سلاح حزب‌الله لبنان باید با ابتکار دولت لبنان و در قالب روندی تدریجی، آرام و مورد توافق صورت بگیرد.

وی هشدار داد که فشار برای خلع سلاح بدون همراهی دولت می‌تواند به درگیری‌های داخلی در لبنان منجر شود.

او گفت: سلاح‌هایی که ما خواهان کنار گذاشتن آنها توسط حزب‌الله هستیم، آنهایی هستند که تهدیدی برای اسرائیل محسوب می‌شوند. ما در لبنان تنها با حزب‌الله مواجه نیستیم، بلکه با اردوگاه‌های مسلح فلسطینی نیز سروکار داریم.

وی از ارتش لبنان به‌عنوان نهاد قابل اعتماد برای اجرای مرحله‌ای جمع‌آوری سلاح‌ها یاد کرد و افزود: مشکل اینجاست که ارتش حتی حقوق پرسنل خود را دریافت نمی‌کند. تقویت ارتش شرط اصلی آغاز این روند است.

نماینده آمریکا در ادامه خواستار تسهیل گفت‌وگوی غیرمستقیم میان لبنان و رژیم صهیونیستی شد و قانون ممنوعیت گفت‌و‌گو با این رژیم در لبنان را مانعی در مسیر آنچه «صلح» می‌نامد، دانست.

به گفته او، گفت‌و‌گو‌های جاری با وساطت آمریکا در این زمینه در حال پیشرفت هستند.

باراک در بخش دیگری از اظهاراتش درباره سوریه نیز گفت: سوریه برای بازسازی به منابع مالی و کمک جهانی نیاز دارد و رفع تحریم‌ها می‌تواند به مردم امید ببخشد.

وی در تلاشی برای ترغیب دمشق و بیروت به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، ترکیب سوری‌ها، لبنانی‌ها، صهیونیست‌ها و سرمایه کشور‌های حوزه خلیج فارس را زمینه‌ساز رونق اقتصادی در منطقه دانست.

او همچنین به موضوع عادی‌سازی روابط سوریه با رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: توافقات ابراهیم نیازی به امضای فوری ندارند، بلکه کافی است سیگنالی از آمادگی برای گفت‌و‌گو داده شود.

باراک همچنین تأکید کرد که سازمان ملل و شرکای منطقه‌ای خواهان پیشرفت در موضوعاتی، چون حقوق اقلیت‌ها، بازگشت آوارگان، تعیین وضعیت جنگجویان خارجی، و ساختار آینده سیاسی سوریه هستند.

وی مدعی شد: هدف ما تحمیل راه‌حل نیست، بلکه کمک به بررسی دقیق مسائل توسط دولت‌های منطقه است.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.