صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

هدف اسرائیل از حمله به سوریه جولانی چیست؟

  • کد خبر: ۳۴۵۵۶۷
  • ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۹
امروز، رژیم صهیونیستی به دولت جولانی در سوریه حمله‌ای شدید و بی‌سابقه انجام داد. این حمله که به نظر می‌رسد هدف اصلی آن تجزیه بخش‌هایی از خاک سوریه و تشکیل کشوری جدید توسط دروزی‌ها باشد، نگرانی‌های زیادی را در میان تحلیلگران و ناظران بین‌المللی ایجاد کرده است.
زهیر موسوی
خبرنگار زهیر موسوی

به گزارش شهرآرانیوز، پس از حملات شدید و بی‌سابقه‌ رژیم صهیونیستی به سوریه، باید در نظر داشت که هدف از این اقدام اسرائیل، ایجاد یک کشور جدید است که از مرز سرزمین‌های تحت کنترل رژیم صهیونیستی تا مرز عراق امتداد داشته باشد. این تحولات نشان‌دهنده تغییرات ژئوپلیتیکی در منطقه و تلاش‌های اسرائیل برای به دست آوردن نفوذ بیشتر در خاک سوریه است.

شاید این سوال پیش بیاید که چرا اسرائیل با وجود روابط نسبتاً خوبش با جولانی، دست به چنین اقدامی زده است. پاسخ به این سوال به وضعیت پیچیده سیاسی و اجتماعی سوریه و همچنین اهداف بلندمدت اسرائیل برمی‌گردد. 

اولاً، رژیم صهیونیستی سومین کشور از لحاظ تعداد دروزی‌ها است و بیش از ۱۰۰ هزار نفر از دروزی‌ها در مناطق اشغالی زندگی می‌کنند. نکته دوم اینکه اگرچه جولانی و اسرائیل در برخی موارد همکاری‌هایی داشته‌اند، اما تشکیل کشوری جدید از دل سوریه می‌تواند موجب بروز نارضایتی و قیام افکار عمومی در میان مردم سوریه شود.

در واقع، برای جلوگیری از این نارضایتی‌ها، لازم است جنگی راه بیفتد تا دولت جولانی بتواند ادعا کند که برای حفظ صلح و امنیت، چاره‌ای جز تجزیه کشور نداشته است. این سناریو می‌تواند به عنوان یک توجیه برای اقدامات نظامی آینده اسرائیل و همچنین توجیهی برای جامعه جهانی در برابر تحولات منطقه‌ای و ایجاد صلح در غرب آسیا مطرح شود.

نکته پایانی اینکه در مورد این تحولات، باید به این موضوع نیز توجه داشت که ترامپ به دنبال کوچ اجباری مردم غزه به کشوری دیگر بوده است. حالا ممکن است با شرط به رسمیت شناختن کشور دروزی‌ها توسط دولت‌های غربی، بخشی از مردم غزه نیز به آنجا نقل مکان کنند و تحت حمایت دولت‌های غربی به زندگی خود ادامه دهند، مشابه آنچه درباره کرانه باختری و دولت محمود عباس رخ داده است. 

با همه این احوال، باید منتظر ماند تا دید آیا سوریه بعد از بشار اسد اتحاد خود را حفظ خواهد کرد یا به چند کشور تجزیه خواهد شد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.