صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

احیای تالاب بندعلیخان در دستورکار سازمان حفاظت محیط زیست

  • کد خبر: ۳۴۶۳۰۶
  • ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۲
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران از احیاب تالاب بند علیخان خبر داد و گفت: تخریب تالاب‌های بندعلیخان و صالح‌بیگ موجب ایجاد کانون‌های گرد و غبار در جنوب شرق استان شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حسن عباس‌نژاد اظهار کرد: به همین منظور با دستور رئیس جمهور در سفر به ورامین و با پیگیری‌های انجام شده سازمان محیط زیست استان تهران، کارگروهی برای احیای تالاب بندعلیخان تشکیل و در شورای برنامه‌ریزی استان، حق‌آبه تالاب مصوب شده است.

وی در ادامه افزود: علاوه بر این واگذاری‌های غیرکارشناسی در سال‌های گذشته موجب تخریب بخش‌هایی از اراضی شده اما اکنون روند این واگذاری‌ها متوقف شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران اضافه کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد مسیرهای سنتی تامین آب تالاب در سال‌های گذشته مسدود یا منحرف شده‌اند که با تشکیل کارگروه ویژه، پیگیری برای تامین مجدد حق‌آبه و بازگشایی مسیرهای آبی آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود احیای تالاب ظرف دو تا سه سال آینده به نتیجه برسد.

وی توسعه صنعتی بدون توجه به ظرفیت زیستی استان از دیگر عوامل تشدیدکننده آلودگی‌ دانست و افزود: این موضوع در برخی مناطق به مرز فوق اشباع رسیده‌ است.

عباس‌نژاد در ادامه افزود: در سال‌های گذشته بارگذاری‌های متعدد موجب تخریب بافرهای طبیعی پایتخت شده که این مساله سبب شده آلودگی‌ها از استان‌های همجوار به تهران منتقل شود.

وی با بیان اینکه مشکلات زیست‌ محیطی به یک معضل فراگیر در کشور تبدیل شده است یادآور شد: استان تهران از تراکم بالای جمعیتی رنج می‌برد و توسعه صنعتی فاقد ملاحظات زیستی است و با بحران‌های متعددی در حوزه آب، خاک، هوا و منابع طبیعی مواجه است.

تالاب بندعلیخان یکی از مهمترین زیستگاه‌های طبیعی تهران است که در جنوب شرق استان تهران واقع شده و در سال‌های اخیر به‌ دلیل قطع حق‌آبه و تخریب مسیرهای تغذیه، خشک شده و به کانون گرد و غبار تبدیل شده است. اکنون احیای آن با مصوبه شورای برنامه‌ریزی استان در دستور کار قرار گرفته است.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.