محققان به این جمعبندی رسیدند که اگرچه نظامهای درمانی و شرکتهای دارویی و واکسن سازی با اعمال مسیرهای کوتاه و قوانین سهل گیرانه همت بر تسریع دسترسی به دارو و واکسن گماردهاند ولی این امر در آینده نزدیک دور از دسترس خواهد بود.
به گزارش شهرآرانیوز، اولین جلسه از سری نشستهای تخصصی Covid-۱۹ با تمرکز بر مبحث واکسن، امروز پنجشنبه (۲۶ تیرماه) توسط شاخه زیست شناسی فرهنگستان علوم و با حضور اساتید و صاحبنظران این امر برگزار شد.
در این نشست که به صورت برخط برای تمامی علاقهمندان قابل دسترسی بود در ابتدا دکتر محمود شمسی شهرآبادی، رئیس شاخه زیست شناسی فرهنگستان علوم، ضمن تبیین لزوم برگزاری این سری نشستها و تشریح اهمیت ترویج گزارههای علمی مبتنی بر شواهد در جامعه، پیرامون ساختار ویروس و چالشهایی که برای تولید واکسن و دارو برای ویروس سارس کورنا ویروس دو توضیحاتی را ارائه داد.
در ادامه، دکتر حوریه سلیمانجاهی، استاد و مدیر گروه ویروسشناسی دانشگاه تربیت مدرس، ضمن ارائه توضیحاتی پیرامون مکانیسمهای پاتوژنز ویروس SARS-Cov۲ در مورد نحوه ایمنیزایی و چالشهای سیستم ایمنی در مواجهه با این ویروس و انواع واکسنهای مبتنی بر ویروس ضعیف شده و کشته شده توضیحاتی داد.
سومین سخنران این نشست، دکتر امیر قائمی، عضو هیئت علمی بخش آنفولانزای انستیتو پاستور ایران و دبیر انجمن زیست شناسی بود. ارائه وی متمرکز بر تشریح انواع واکسنهای نوین و میزان ایمنیزایی آنها و توضیح چند واکسن پیشرو در دنیا بود.
قائمی ضمن توضیح مکانیسمهای عملکرد هر واکسن در مورد پیشرفت هر واکسن در برنامه توسعه و تحقیق و تولید شرکتهای متبوعه نیز گزارشی ارائه داد.
در پایان دکتر تبرایی، رئیس انجمن ویروس شناسی، با تشکر از فرهنگستان علوم بابت برگزاری این سری نشستها ابراز امیدواری کرد که با توجه به چشماندازی که پیرامون دسترسی به دارو و واکسن برای این ویروس وجود دارد مردم بتوانند با رعایت اصول پیشگیرانه و رعایت پروتکلهای درمانی زنجیره انتقال این ویروس را قطع کنند.
در پایان این جلسه حاضران با بیان این که برای این ویروس در حال حاضر داروی موثر مستقیم و واکسن موثر وجود ندارد به این جمعبندی رسیدند که اگرچه نظامهای درمانی و شرکتهای دارویی و واکسن سازی با اعمال مسیرهای کوتاه و قوانین سهل گیرانه همت بر تسریع دسترسی به دارو و واکسن گماردهاند، ولی این امر در آینده نزدیک دور از دسترس خواهد بود لذا تبیین این موضوع برای جامعه و مدیریت کشور برای سیاستگذاری صحیح برای آینده ضروری است.
منبع:ایسنا