صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آمادگی ایران برای به‌اشتراک‌گذاری تجارب خود در زمینه مبارزه با موادمخدر با کشور عربستان

  • کد خبر: ۳۴۷۰۲۰
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۵
مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه کشور‌ها باید فارغ از مسائل سیاسی در زمینه مبارزه با موادمخدر همکاری کنند، آمادگی ایران را برای به‌اشتراک‌گذاری تجارب خود در این زمینه با کشور عربستان اعلام کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، «سعید محمدالوداعی»، رئیس دفتر مبارزه با موادمخدر سفارت عربستان سعودی، با حضور در ستاد مبارزه با موادمخدر با «محمد نریمانی»، مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل این ستاد، دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

نریمانی در این دیدار با اشاره به ساختار ستاد مبارزه با موادمخدر اظهار کرد: موادمخدر یک موضوع چندبعدی و چندوجهی است، ما از یک طرف با کشت، تولید و ترانزیت غیرقانونی مواجهیم و از طرف دیگر با بحث مصرف موادمخدر، معتادان و درمان آنها روبه‌رو هستیم.

مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر خاطرنشان کرد: در بُعد سوم نیز موادمخدر ممکن است در یک کشور کشت و تولید شود، در کشور دیگری تبدیل به محصول شده، از چند کشور ترانزیت و در نهایت در کشور مقصد مصرف شود.

ساختار مبارزه با مواد مخدر ایران و عربستان تشابهات زیادی دارد

نریمانی، دو کشور ایران و عربستان را دوست و برادر یکدیگر دانست و خاطرنشان کرد: ما در مذاکره با برادرمان از عربستان سعودی نیاز به دستور کار تهیه شده از قبل نداریم، ساختار مبارزه با موادمخدر در عربستان با ساختار ما در جمهوری اسلامی ایران از نظر سازمانی تشابهات زیادی دارد که این تشابهات روابط و همکاری ما را تسهیل می‌کند.

وی با تأکید بر قرارگیری دو کشور ایران و عربستان در مسیر ترانزیت موادمخدر، گفت: کشور‌های واقع شده در مسیر ترانزیت موادمخدر بیشترین خسارت را متحمل می‌شوند.

مدیرکل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: میزان مصرف کشور‌های اروپایی به هروئین از منشاء افغانستان ۱۰۰ تن در سال است، اما درآمد قاچاقچیان طبق گزارش UNODC (دفتر مقابله با موادمخدر و جرم سازمان ملل متحد) در این مسیر ترانزیت ۶۸ میلیارد دلار است.

وی با اشاره به تبعات قرارگیری ایران در مسیر ترانزیت موادمخدر و شهادت حدود چهار هزار نفر و جانبازی حدود ۱۲ هزار نفر در راه مقابله با این پدیده شوم، تاکید کرد: با توجه به گزارش UNODC به دلیل تشدید اقدامات در مرز‌های کنترلی ایران با افغانستان از سال ۲۰۱۷ به بعد ترانزیت از مسیر دریایی افزایش پیدا کرده است.

اصل مشارکت عمومی در مقابله با موادمخدر باید درنظر گرفته شود

نریمانی با اشاره به یک اصل پذیرش شده در اسناد سازمان ملل مبنی بر جهانی بودن مساله موادمخدر، افزود: در مقابله با این مساله اصل مشارکت عمومی باید درنظر گرفته است.

وی با اشاره به دستاورد‌های ایران در بحث مقابله با قاچاق موادمخدر در سال ۲۰۲۴، از کشف حدود ۴۳۰ تن انواع موادمخدر شامل حدود ۴۰ تن متامفتامین خبر داد و گفت: ما در بحث کاهش تقاضا، پیشگیری و درمان به خاطر استراتژی پنج ساله توانستیم موارد ابتلا به H.I.V و هپاتیت ناشی از تزریق سوزن مشترک را کنترل کنیم.

آمادگی ایران برای به اشتراک‌گذاری تجارب خود در زمینه مبارزه با موادمخدر با کشور عربستان

وی بر ارتقای تبادل اطلاعات عملیاتی در زمینه مقابله با عرضه موادمخدر، به اشتراک‌گذاری تجارب علمی ایران با کشور دوست و برادر عربستان در زمینه کاهش آسیب و درمان هم به صورت دوجانبه و هم در قالب ائتلاف منطقه‌ای و UNODC تأکید کرد.

نریمانی تصریح کرد: یکی از موضوعات مطرح شده در سی‌امین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۱۶ «اصل مسئولیت مشترک» بود که بر مبنای آن کشور‌ها باید فارغ از مسائل سیاسی در زمینه مبارزه با موادمخدر همکاری کنند.

وی یادآور شد: ما با برادران سعودی خود وجه افتراغ نداریم و تمام آن وجه اشتراک است لذا پیشنهاد می‌کنم ذیل توافق‌نامه امنیتی بین دو کشور، یادداشت تفاهم‌نامه بین دو کشور درباره تمام موضوعات موادمخدر اعم از تبادل اطلاعات، اشتراک‌گذاری تجارب، پیشگیری و درمان، برگزاری کارگاه‌های آموزشی منعقد کنیم و این تفاهم‌نامه می‌تواند به عنوان نقشه راه صرفا در رابطه با همکاری بین دو کشور در زمینه مبارزه با موادمخدر باشد.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.