معاون فرهنگی دانشگاه علوم اسلامی رضوی با اشاره به برگزاری مدرسه دارالعلم، در گفتوگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: از ابتدای هفته جاری، سومین دوره مدرسه دارالعلم در حرم مطهر امامرضا(ع) برگزار شده و تا پایان هفته آینده، ادامه دارد و اختتامیه آن در مدرسه میرزاجعفر برگزار خواهد شد.
سیدابوالقاسم حسینی درخصوص برگزاری دورههای آموزش اخلاق در مدرسه دارالعلم بیان کرد: ما علاوه بر کلاسهای آموزشی تخصصی که در پنج مدرسه ویژه خواهران و برادران برگزار میشود، یک کلاس درس اخلاق به صورت عمومی نیز در نظر گرفتیم که طلاب پای درس اساتید و علمای مطرح قم و مشهد مینشینند.
معاون دوره دارالعلم افزود: دروس اخلاق درباره مسائل و معارف رضوی و تأکید بر کتاب «عیون اخبارالرضا(ع)» است که از ابتدای هفته، با تدریس آیتالله سبحانی شروع شده و هفته آینده در خدمت اساتید بنام دیگری همچون آیتالله سیدان، آیتالله شبزندهدار، آیتالله مروارید، آیتالله شبیری و آیتالله زمانی خواهیم بود.
آیتالله جعفر سبحانی در پنجمین روز از دوره درس اخلاق عمومی در جمع طلاب کشور با اشاره به بخشی از آیه۶ سوره صف که خداوند میفرماید «وَإِذْ قَالَ عِیسَى ابْنُ مَرْیَمَ یَا بَنِی إِسْرَائِیلَ إِنِّی رَسُولُ اللَّهِ إِلَیْکُمْ مُصَدِّقًا لِمَا بَیْنَ یَدَیَّ مِنَ التَّوْرَاةِ وَمُبَشِّرًا بِرَسُولٍ یَأْتِی مِنْ بَعْدِی اسْمُهُ أَحْمَد»، اظهار کرد: یکی از شبهاتی که درخصوص اثبات وجود نبوت پیامبر رحمت(ص) مطرح میشود این است که در انجیل و تورات، اشارهای به نام آخرین پیامبر نشده است؛ حال آنکه این موضوع واقعیت ندارد.
این مرجع عالیقدر ادامه داد: در آیه مبارکه۶ سوره صف، در عین حالی که مسیح تورات را تصدیق کرده، از پیامبر آینده هم به اسم خبر داده است و میفرماید «مُبَشِّرَا بِرَسُولٍ یَأْتىِ مِن بَعْدِى اسمُْهُ أَحْمَد»؛ در اینجا سؤالی مطرح میشود که نام پیغمبر شما که احمد نبوده است، اگر هم حضرت مسیح خبر داده، از احمد خبر داده و چه ارتباطی به پیامبر شما دارد که در قرآن از محمد یاد شده است؟ در پاسخ باید گفت که پیامبر گرامی اسلام(ص) ۵ نام دارد که برخی از آنها در قرآن و برخی دیگر در روایات آمده است، یکی از نامهای پیامبر(ص) در دوران کودکی، «احمد» بوده است؛ در گذشته رسم بوده است که پدرها و مادرها هرکدام به صورت جداگانه نامگذاری میکردند، گویا مادر حضرت، نام ایشان را احمد نهاده، این در حالی است که جد بزرگوارشان نام ایشان را «محمد» گذاشته است.
آیتالله سبحانی با بیان این مطلب که در انجیل یوحنا، تورات و برخی منابع دیگر برخلاف تصور، دو نام احمد و محمد آمده است، تصریح کرد: این موضوع در داستان یکی از کشیشان بزرگ مسیحیان در روم نیز که بعدها به دین اسلام گروید، آمده است؛ «فخرالاسلام» مؤلف کتاب «انیس الاعلی»، در دوران ناصری کشیشی بود که بعداً مستبصر شده و سپس این کتاب را نوشته است. او در خاطراتش تعریف میکند «جوان بودم و در مدرسه مسیحیان تحصیل میکردم که کشیش شوم، روزی استادمان بیمار بود و من بیرون رفتم و دیدم که شاگردان درباره موضوع "فارقلیت" بحث میکنند، جریان را به استاد گفتم، همین که متوجه شد که از فارقلیت به عنوان تسلیتکننده تعبیر میکنند، اشک از گوشه چشمانش آشکار شد و به من کلید داد و گفت برو آن صندوق را باز کن، انجیل را بیاور، انجیل را باز کرد که این انجیل مربوط به قبل از پیامبر اسلام(ص) بود و دیدم که بالای فارقلیت، کلمه «احمد» و «محمد» نوشته شده است؛ به استاد گفتم شما که بهواقع خبر داری که فارقلیت بهمعنای احمد و ستوده است، چرا اسلام نمیآوری؟ گفت اگر اسلام بیاورم، جانم در خطر است، اما تو مستبصر باش.»