سیدرضا اخلاقیشریعت در گفتوگو با شهرآرانیوز با اشاره به شعار سال (سرمایهگذاری برای تولید) و همچنین رونق کسبوکارها، اظهار کرد: باید همه اصناف و مردم برای تحقق شعار سال که ابتدای امسال از سوی مقام معظم رهبری تعیین شده است، اهتمام داشته باشیم.
وی بیان کرد: فروش طلای مستعمل در صنف طلافروشان یک روش معمول و رایج شده، اما متأسفانه این اقدام ضربه سنگینی به تولیدکنندگان این صنف وارد میکند؛ چراکه سازندگان باید هزینههای تولید و نیروی انسانی و... را بپردازند، اما چیزی عایدشان نشود.
نایبرئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد با اشاره به اینکه در هیئتمدیره اتحادیه طلا و جواهر مشهد با اکثریت آراء با فروش طلای مستعمل مخالفت شده است، گفت: در مصوبه اخیر این اتحادیه و در نامه این اتحادیه به سازمان صمت استان آمده است که هیئتمدیره با فروش طلای دستدوم و مستعمل مخالف است که این موضوع باید توسط ریاست سازمان اطلاعرسانی و پیگیری شود.
وی تصریح کرد: پیشنهاد ما این بوده که بهجای فروش مستعمل به مردم که با ۴ درصد تا گاهی ۸ درصد اجرت، مالیات و ارزش افزوده نیز همراه بوده و سود آن فقط به جیب مستعملفروشان میرود، سازندگان ما طلا را با اجرت یک، دو یا سه درصد تولید کرده تا با این روش نهتنها چرخه تولید در صنعت طلا بچرخد، بلکه مردم نیز بهجای طلای دستدوم، طلای نو استفاده کنند.
عضو کمیسیون تخصصی طلا، جواهر و نقره اتاق اصناف ایران خاطرنشان کرد: متأسفانه از سوی برخی از همکاران ما در اتحادیه طلا و جواهر اعلام شده که کد «آی سی» با عنوان مستعملفروشی برای طلافروشان متقاضی صادر خواهد شد؛ درحالیکه اصلاً پروانه کسب مستعملفروشی در اتحادیه طلا و جواهر وجود ندارد و این کار تخلف است.
وی با اشاره به اینکه در اصل باید طلای مستعمل با آبشدن از بازار خارج شود و دوباره در چرخه تولید قرار گیرد، گفت: طلاهای مستعمل گاهی اوقات جرم دارد و خریدار جرم آن را نمیبیند و در واقع پول جرم را نیز میپردازد. از طرف دیگر برخی از طلافروشیها نیز پس از تمیزکردن طلای مستعمل، آن را به عنوان طلای نو به خریدار میفروشند.
اخلاقیشریعت تأکید کرد: پیشنهاد ما این بوده که مهلتی ششماهه به واحدهای صنفی طلافروشی داده شود تا به هر میزان طلای مستعمل دارند، بفروشند؛ اما پس از گذشت این مدت، برای فروش طلای دستدوم با آنها برخورد شود.
وی با اشاره به اینکه یک کیلو طلا و ساخت طلا از آن منجر به اشتغال مستقیم ۲۰ الی ۲۵ نفر میشود، گفت: با شرایط گسترده مستعملفروشی، متأسفانه تولیدکنندگان به فروش طلا در فضای مجازی، کاهش تعداد کارگران و درنهایت با همخوانینداشتن دخلوخرجشان به تعطیلشدن کارگاهها روی میآورند.
نایبرئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد گفت: آنچه اکنون رایج شده این است که یک سرمایهدار در بازار پیدا میشود و طلای طلافروشیهایی که به هر دلیل قصد خروج از این صنف را دارند یا برای پرداخت بدهیهای خود ناچار به فروش حجم بالا و زیر قیمت کارهای خود میشوند، با درصد پایین خریداری میکنند و سپس با درصد بسیار بالاتر به مردم میفروشند. اما اگر کارهای دستدوم به چرخه بازتولید بازگردد، جلوی این اقدامات نیز گرفته میشود.