صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مشهد میزبان دومین همایش دیپلماسی منطقه‌ای وزارت امور خارجه

  • کد خبر: ۳۴۷۴۵۳
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۲
دومین همایش مشترک سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشور‌های پیرامونی و استانداران استان‌های شمال و شرق کشور با محوریت دیپلماسی استانی و توسعه همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای، به‌زودی در مشهد برگزار خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، وحید جلال‌زاده، در دیدار با غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی، با اعلام این خبر اظهار کرد: این رویداد در چارچوب اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و با هدف تقویت مراودات اقتصادی، تجاری و ترانزیتی میان استان‌های مرزی و کشور‌های همسایه برگزار می‌شود.

وی افزود: در این همایش، علاوه بر سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشور‌های همجوار، مقامات ارشد اقتصادی کشور از جمله رئیس‌کل بانک مرکزی، روسای سازمان سرمایه‌گذاری، سازمان توسعه تجارت، دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری و دیگر مدیران ارشد اقتصادی نیز حضور خواهند داشت.

معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه، تأکید کرد: هدف اصلی از برگزاری این نشست، فعال‌سازی ظرفیت‌های مرزی کشور در حوزه تعاملات اقتصادی و بهره‌گیری از نقش‌آفرینی استان‌ها در مناسبات فرامرزی است.

جلال‌زاده ادامه دهد: در این مسیر، استانداران به‌عنوان بازیگران اصلی دیپلماسی استانی ایفای نقش می‌کنند و وزارت امور خارجه نیز در کنار آنها به عنوان تسهیل‌گر و کارگزار عمل خواهد کرد.

دیپلماسی استانی در گرو تقویت اختیارات استانداران در حوزه‌های اقتصادی

غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی نیز در این دیدار با استقبال از برگزاری همایش در مشهد، گفت: تجربه‌های میدانی در تعامل با کشور‌های همسایه از جمله پاکستان، افغانستان و ترکمنستان نشان می‌دهد که استان خراسان رضوی ظرفیت بالفعل و بالقوه بالایی برای پیشبرد دیپلماسی اقتصادی دارد.

وی افزود: از مذاکرات موفق با مقامات ایالت‌های لاهور و کراچی گرفته تا درخواست‌های سرمایه‌گذاری مستقیم بخش خصوصی خارجی در استان، همه حکایت از ضرورت بهره‌گیری عملیاتی از این فرصت‌ها دارد.

مظفری همچنین بیان کرد: اگر قرار است دیپلماسی استانی به عنوان یکی از رویکرد‌های کلان سیاست خارجی کشور به‌ثمر بنشیند، لازم است اختیارات اجرایی بیشتری به استانداران واگذار شود؛ از جمله در حوزه‌هایی همچون تسهیل اقامت سرمایه‌گذاران خارجی، ثبت سفارش کالا، تخصیص سهمیه وارداتی، و پیگیری قرارداد‌های منطقه‌ای.

استاندار خراسان رضوی همچنین تأکید کرد: در واقع ما در خط مقدم ارتباط با کشور‌های همسایه هستیم و تعاملات روزانه ما با فعالان اقتصادی و مسئولان خارجی، نیازمند پاسخ‌های سریع، منعطف و محلی است.

وی در پایان با اشاره به میزبانی استان از بیش از ۳۰ میلیون زائر در سال و نقش پررنگ آن در صادرات غیرنفتی کشور، خاطرنشان کرد: خراسان رضوی با سهم ۸ درصدی از جمعیت کشور و دسترسی راهبردی به مرز‌های شرقی، باید در تصمیم‌گیری‌های کلان اقتصادی و تجاری، جایگاه متناسبی داشته باشد. امیدواریم این همایش گامی مؤثر در مسیر تفویض اختیارات، تسهیل سرمایه‌گذاری و توسعه پایدار منطقه‌ای باشد.

گفتنی است؛ اولین همایش دیپلماسی منطقه‌ای در استان فارس با مشارکت سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشور‌های حاشیه خلیج فارس و استانداران و روسای اتاق‌های بازرگانی استان‌های فارس، بوشهر، هرمزگان، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد در شهر شیراز برگزار شد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.