به گزارش شهرآرانیوز، امیرالله شمقدری در جلسه شورای پدافند غیرعامل خراسان رضوی که با محوریت تحلیل پیامدهای بحران اخیر و تقویت سازوکارهای مقابله با تهدیدات نوین برگزار شد، با اشاره به ضرورت بازآفرینی ساختار پدافندی، گفت: جنگ ترکیبی اخیر نشان داد که در برخی حوزهها با چالشهای جدی مواجه هستیم و جلسات پدافندی باید منجر به تحول ساختاری و برنامهریزی عملیاتی شود، نه صرفاً تکرار تشریفاتی.
وی با تأکید بر اهمیت آموزش و ارتقاء مهارت نیروهای تخصصی افزود: دوره آموزشی چهار روزه برای بیش از ۱۰۰ نیروی تخصصی در خراسان رضوی، از دستاوردهای ملموس بحران اخیر بود و ما معتقدیم نخستین سد مقاومتی در برابر تهدید، آگاهی و مهارت است.
معاون امنیتی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: بیتوجهی به تهدیدات دشمن را خطایی راهبردی دانست و با اشاره به نقش جنگ رسانهای اظهار کرد: دشمنان امروز با دادهسازی، القائات روانی و فناوریهای نوینی مانند هوش مصنوعی، افکار عمومی را هدف قرار میدهند. ما نباید از حوزه پدافند سایبری و دیجیتال غافل بمانیم.
شمقدری بر لزوم طراحی و پیادهسازی سازوکارهای دقیق حفاظت از دادهها، امنیت ارتباطات و یکپارچهسازی سامانههای اطلاعاتی، بهویژه در بخشهای امنیتی و پدافندی تأکید کرد.
وی مرز دوغارون را از نقاط استراتژیک کشور عنوان کرد و گفت: دوغارون فقط یک گذرگاه فیزیکی نیست، بلکه نقطه اتصال استراتژیک جمهوری اسلامی ایران به منطقه است. نیازمند بازتعریف بنیادین در مدیریت، زیرساختها و فناوریهای پایانهای آن هستیم.
معاون امنیتی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیتهای علمی و نخبگان دانشگاهی در تصمیمسازی پدافندی، افزود: هیچ تحول پایداری بدون مشارکت اندیشهورزان محقق نمیشود. باید پیوند میان میدان و نظریهپردازی تقویت شود.
وی انسجام ملی را مهمترین دستاورد بحران اخیر عنوان کرد و گفت: در آزمون ۱۲ روزه اخیر، شاهد همافزایی عملیاتی، انسجام تصمیمسازی و وحدت مأموریتی میان نیروها بودیم. این تجربه ارزشمند باید در ساختار پدافند غیرعامل کشور نهادینه شود.
در این جلسه، سردار ذوالقدر، جانشین فرمانده قرارگاه پدافند شیمیایی کشور نیز با تأکید بر ضرورت برگزاری مانورهای تخصصی و آموزشهای هدفمند، نقش راهبردی استان خراسان رضوی را در پدافند شیمیایی برجسته دانست.
همچنین در این نشست، مدیرکل پدافند غیرعامل استان، گزارشی از اقدامات و اولویتهای اجرایی ارائه کرد و نمایندگان دستگاههای اجرایی از جمله ادارهکل امور اتباع، صنعت، معدن و تجارت، و شرکت برق منطقهای، دیدگاهها و چالشهای مرتبط با مأموریتهای خود را در حوزه پدافند غیرعامل مطرح کردند.