صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

رئیس شورای عالی استان‌ها: برخی دستگاه‌های اجرایی نقش شورا‌ها را کم‌رنگ می‌کنند | مجمع شهرداران کلانشهر‌ها می‌تواند به جامعه شورایی کشور کمک کند

  • کد خبر: ۳۵۰۲۶۵
  • ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۱
رئیس شورای عالی استان‌ها گفت: در مواردی که شوراها باید نقش نظارتی داشته باشند، برخی دستگاه‌های اجرایی نقش ما را کم‌رنگ می‌کنند؛ اما ما این اجازه را به هیچ دستگاه اجرایی ندادیم و نخواهیم داد.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز، موسی‌الرضا حاجی‌بگلو امروز، ۱۶ مردادماه، در نشست هم‌اندیشی اعضای شورای عالی استان‌ها و مجمع شهرداران کلان‌شهرهای کشور که در سالن همایش‌های نمایشگاه بین‌المللی مشهد برگزار شد، ضمن تبریک روز خبرنگار اظهار کرد: رسانه در حوزه مدیریت شهری و سایر حوزه‌ها نقش بسیار مهم و تأثیرگذاری دارد. در جنگ ۱۲ روزه هم دیدید که رسانه چه کمکی کرد و همه مردم خودشان رسانه بودند. می‌توان با نقش مردم در کشور اتفاقات بزرگی را رقم زد. 

وی با بیان اینکه امام راحل و شهید بهشتی در قانون اساسی برای جامعه شورایی کشور نقش پررنگی در نظر گرفتند، عنوان کرد: هدف اصلی این بود تمام امورات و تصمیمات به خود مردم واگذار شود اما هنوز نتوانستیم در زمینه اصلاح نقش پررنگ و نظارتی خودمان اقدام کنیم. اقداماتی انجام دادیم اما کاملا موفق نبودیم و قله را فتح نکردیم.

حاجی‌بگلو افزود: در قانون اساسی وظایف جامعه شورایی کشور به صراحت مشخص است، اما در عمل یک معکوس و عکس‌العمل نشان می‌دهد. در مواردی که ما باید نقش نظارتی داشته باشیم، برخی دستگاه‌های اجرایی نقش ما را کم‌رنگ می‌کنند؛ اما ما این اجازه را به هیچ دستگاه اجرایی ندادیم و نخواهیم داد.

رئیس شورای عالی استان‌ها ادامه داد: ما در گذشته‌ نتوانستیم این نقش را اجرا کنیم اما در دوره ششم این راه آغاز شد و ما هم داریم ادامه می‌دهیم تا نقش شورای عالی استان‌ها را که خدمت به مردم است، اجرا کنیم. با این نگاه در شورای عالی استان‌ها گام برداشتیم، قطعا این مسیر سختی‌هایی دارد و از ما دلگیر می‌شوند.

مجمع شهرداران کلان‌شهر‌ها می‌تواند به جامعه شورایی کشور کمک کند

وی بیان کرد: متأسفانه برخی دستگاه‌های اجرایی همچنان همین نگاه را دارند. جامعه شورایی به این باور رسیدند که برای وظایف شورایی به بخش دیگری پاسخگو نباشند. امروز جایگاه شوراها نسبت به گذشته بهتر شده و امیدواریم در آینده بهتر شود. امروز مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران می‌تواند به جامعه شورایی کشور کمک کند. این مجمع باید مانند گذشته در کنار شورای عالی استان‌ها قرار گیرد.

حاجی‌بگلو خاطرنشان کرد: ما گام‌های بزرگی را برداشتیم اما نیازمند نگاه تخصصی و فنی در مجموعه شهرداری‌های کلانشهرها هستیم تا به کمک ما بیایند. براساس اصلاح قانون ما در بودجه سالانه کشور دارای کرسی در کمیسیون تلفیق شدیم و حضور پیدا خواهیم کرد که این موضوع برای اولین‌بار اتفاق می‌افتد.

رئیس شورای عالی استان‌ها اضافه کرد: امسال موفق شدیم در اصلاح قانون بسیاری از نظرات شورایی خود را اعمال کنیم، هرچند انتظار داشتیم مجلس موضوعاتی را که مطرح کرده بودیم، بیشتر از این مدنظر قرار دهد.

وی تصریح کرد: شهرداری تهران در ۱۲ روز جنگ تحمیلی هزینه‌های سنگینی را متحمل شده که حتما نیازمند حمایت شوراست. در این زمینه می‌توان از صندوق توسعه شهری و روستایی که منابع درآمد پایدار داشته و بین ۷ تا ۱۰ همت پول دارد، استفاده کرد. ما در مکاتبه‌ای رسمی از رئیس‌جمهور درخواست کردیم که از این صندوق کمک کنند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.