صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

گاردین: نژادپرستی ساختاری دلیل انفعال اروپا در قبال غزه است

  • کد خبر: ۳۵۲۷۷۲
  • ۲۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۸
رسانه انگلیسی با انتقاد شدید از اتحادیه اروپا، ناتوانی این اتحادیه در اتخاذ اقدام جدی علیه رژیم صهیونیستی را ناشی از نژادپرستی ساختاری و ذهنیت استعماری رهبران قاره سبز دانست.

به گزارش شهرآرانیوز، رسانه انگلیسی در مقاله‌ای از عملکرد اتحادیه اروپا در قبال بحران غزه انتقاد و تأکید کرد که ناتوانی این اتحادیه در اتخاذ اقدامات جدی علیه رژیم صهیونیستی از نژادپرستی ساختاری و ذهنیتی استعماری ناشی می‌شود که همچنان پایه و اساس سیاست‌های اروپا را در داخل و خارج قاره سبز است.

روزنامه «گاردین» یادآور شده است که «اورزولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا و تیم او پیش‌تر به دلیل توافق بحث‌برانگیز تعرفه‌ای با آمریکا تحت فشار قرار گرفته بودند و اکنون نیز ضرورت پاسخگویی مشابه درباره همدستی اتحادیه اروپا در «نسل‌کشی در حال وقوع در غزه» مطرح است.

به نوشته گاردین، دولت‌های اروپایی در برابر بمباران‌ها، حملات هدفمند و مسدود کردن ارسال مواد غذایی به غزه پس از وقایع هفتم اکتبر، عملا کاری انجام نداده‌اند. این در حالی است که اتحادیه اروپا ابزار‌های متعددی برای تحریم در اختیار دارد، اما هیچ‌کدام را به کار نگرفته است. حتی تلاش‌ها برای تعلیق توافق اتحادیه اروپا با رژیم صهیونیستی ــ که کشور‌هایی مانند اسپانیا، ایرلند و اسلوونی بر آن فشار آورده‌اند ــ به دلیل نبود اکثریت لازم ناکام مانده است.

این در حالی است که کارشناسان حقوق بشر خود اتحادیه اروپا نیز تأکید کرده‌اند رژیم صهیونیستی مفاد حقوق بشری این توافق را نقض کرده است.

ویرانی ناشی از حملات رژیم صهیونیستی در غزه

رسانه انگلیسی همچنین اشاره کرده است که پیشنهاد محدود کمیسیون اروپا برای تعلیق مشارکت رژیم صهیونیستی در برنامه تحقیقاتی ۹۵ میلیارد یورویی «افق اروپا» ــ پیشنهادی که حتی توسط جوزپ بورل، مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا، یک «شوخی بد» توصیف شده بود ــ با مخالفت آلمان و ایتالیا مسدود شد. در همین حال، صادرات رژیم صهیونیستی به اتحادیه اروپا در اوایل سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است.

در بخش دیگری از گزارش گاردین آمده است که «فردریش مرتس» صدراعظم آلمان اعلام کرده صادرات تجهیزات نظامی این کشور به رژیم صهیونیستی - که می‌تواند در غزه مورد استفاده قرار گیرد - متوقف خواهد شد. اما مقاله تأکید کرده است که این تصمیم پس از حدود ۲ سال حمایت نظامی بی‌وقفه اتخاذ شده و آمار‌ها نشان می‌دهد تنها در ۱۹ ماه پس از هفتم اکتبر، مجوز‌های صادرات تسلیحاتی آلمان به ۴۸۵ میلیون یورو رسیده است.

این رسانه نوشته است که انفعال اروپا را نمی‌توان صرفا با «عقده تاریخی»، اختلافات داخلی یا روابط اقتصادی توجیه کرد، بلکه این انفعال مستقیما با نژادپرستی درون اروپا مرتبط است. همان منطق غیرانسانی که علیه جوامع سیاه‌پوست و مسلمان در اروپا به کار گرفته می‌شود، اکنون در بی‌تفاوتی نسبت به فلسطینی‌ها آشکارا مشاهده می‌شود.

اعتراض نمادین حامیان فلسطین مقابل پارلمان اروپا

رسانه انگلیسی با مقایسه برخورد اروپا با جنگ اوکراین و غزه، بر این دوگانگی تأکید می‌کند که اتحادیه اروپا حمله روسیه به اوکراین را به شدت محکوم کرده و با اعمال تحریم‌های گسترده، کمک‌های مالی هنگفت و فشار به دیگر کشور‌ها برای همراهی، از کی‌یف حمایت کرده است. اما در مورد فلسطین، رنج مردم غزه را تقلیل داده و صرفا به عنوان «بحران انسانی» توصیف می‌کند. «رشید خالدی» چهره دانشگاهی فلسطینی‌تبار آمریکایی این درگیری را «آخرین جنگ استعماری در عصر مدرن» خوانده است.

به باور نویسنده، بازخواست واقعی اتحادیه اروپا در قبال غزه نمی‌تواند جزئی و ناقص باشد و باید رویارویی با گذشته استعماری و تعصبات کنونی اروپا را نیز شامل شود؛ در غیر این صورت، دوگانگی آشکار اروپا، دموکراسی داخلی و اعتبار خارجی این اتحادیه را بیشتر تضعیف خواهد کرد.

گاردین همچنین یادآور شده است که برنامه اقدام ضدنژادپرستی اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ عملا متوقف شده و کنار گذاشتن «میکائلا موآ» به‌عنوان نخستین هماهنگ‌کننده ضدنژادپرستی اتحادیه، بیم‌ها را درباره تضعیف بیشتر دستور کار برابری در اروپا افزایش داده است.

با این حال، این مقاله نوشته است که فشار افکار عمومی و مخالفت‌ها درون نهاد‌های اروپایی رو به افزایش است. اورزولا فون در لاین، که به دلیل جانبداری آشکار از رژیم صهیونیستی مورد انتقاد قرار گرفته، با طرح اشغال شهر غزه مخالفت کرده است. اما گاردین تأکید کرده است که این موضع بسیار ناکافی است و منتقدان خواستار توقف کامل برنامه‌های اشغال، ورود فوری مواد غذایی به غزه و اجرای آتش‌بس فوری هستند.

گاردین در پایان نتیجه‌گیری کرده است که هرگونه بازخواست جدی از اتحادیه اروپا بر سر بحران غزه، بدون پرداختن به نژادپرستی ساختاری و سلسله‌مراتب استعماری دیرپا، ناقص خواهد بود. غزه چهره واقعی استاندارد‌های دوگانه اروپا را آشکار کرده و اکنون زمان آن رسیده است که سیاست‌گذاران اروپایی با این واقعیت‌ها روبه‌رو شوند و دست به اقدام بزنند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.