صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ثبت بزرگ‌ترین موقوفه کشور در مشهد

  • کد خبر: ۳۵۶۷۷۲
  • ۱۶ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۶
معاون فرهنگی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: در مشهد، موقوفه‌ای به ارزش تقریبی ۱۳۰ میلیارد تومان به ثبت رسیده که در کشور بی‌نظیر است.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام جمال ایزدی، امروز (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) در نشست خبری تشریح برنامه‌های هفته وقف، با بیان اینکه وقف یادگاری ماندگار از سنت حسنه اسلامی است، از آغاز این هفته هم‌زمان با ایام سالروز میلاد پیامبر اعظم(ص) و امام جعفر صادق (ع) خبر داد و گفت: هفته وقف امسال از ۱۸ تا ۲۴ شهریور ادامه خواهد داشت و هر روز آن با عنوانی ویژه نام‌گذاری شده است.

روزشمار هفته وقف

وی افزود: سه‌شنبه، ۱۸ شهریور، به‌عنوان «روز وقف، میراث ماندگار تمدن اسلامی» نام‌گذاری شده است. چهارشنبه، ۱۹ شهریور، به نام «وقف و سنت نبوی، سرمایه‌ای برای مهرورزی» شناخته می‌شود. پنجشنبه، ۲۰ شهریور، «روز وقف، افق آینده و توسعه پایدار» است. جمعه، ۲۱ شهریور، «وقف، بیداری و جهاد» نام دارد. شنبه، ۲۲ شهریور، «روز وقف، ضامن عدالت و خدمت عمومی» است. یکشنبه، ۲۳ شهریور، به نام «وقف، فرهنگ، علم و آموزش» نام‌گذاری شده و دوشنبه، ۲۴ شهریور نیز «روز وقف، سنگر فرهنگی مقاومت دربرابر صهیونیسم» خواهد بود.

برگزاری مراسم تجلیل از یاوران وقف

معاون فرهنگی اداره کل اوقاف خراسان رضوی، با اشاره به تدوین برنامه‌های متنوع در این ایام، گفت: در نخستین روز هفته وقف، جلسه استانی کارگروه سند ارتقای فرهنگ وقف برگزار خواهد شد؛ سندی که پیش‌تر در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است. 

وی همچنین از برگزاری نشست‌های علمی با علمای مشهد، جلسه هم‌اندیشی با مدیران سابق و اسبق اداره‌کل اوقاف، نشست تخصصی با خواهران طلبه و اساتید حوزه‌های علمیه خواهران و نیز همایش استانی یاوران وقف خبر داد.

به گفته ایزدی، روز ۲۴ شهریور، مراسم تجلیل از یاوران وقف در سطح استان برگزار خواهد شد و بلافاصله در ۲۵ شهریور، همایش ملی یاوران وقف در تهران با حضور واقفان و خیرین شاخص سراسر کشور انجام می‌گیرد.

موقوفات جدید و شاخص

وی با اشاره به موقوفات ارزشمند ثبت‌شده طی ماه‌های اخیر، یکی از بزرگ‌ترین موقوفات کشور در دهه‌های اخیر را معرفی کرد و اظهار داشت: در مشهد، موقوفه‌ای به ارزش تقریبی ۱۳۰ میلیارد تومان به ثبت رسیده که بخشی از آن به فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و قرآنی اختصاص یافته و بخشی نیز برای کارآفرینی، اشتغال‌زایی، تحکیم نهاد خانواده و کمک به هنرمندان پیش‌بینی شده است. این موقوفه از نظر ارزش و کارکرد در سطح استان و حتی کشور بی‌نظیر یا کم‌نظیر است.

ثبت ۲۷ هزار و ۴۶۴ موقوفه 

معاون فرهنگی اداره‌کل اوقاف در ادامه به آمار موقوفات استان اشاره کرد و گفت: تاکنون، ۲۷ هزار و ۴۶۴ موقوفه با ۲۱۵ هزار و ۹۲۰ رقبه در خراسان رضوی به ثبت رسیده است.

وی افزود: تنها در سال گذشته، ۱۱۱ وقف جدید در استان ثبت شد و از ابتدای سال جاری تاکنون نیز ۳۴ وقف تازه به سامانه اضافه شده است.

اجرای نیات واقفان و اثرات اقتصادی

حجت‌الاسلام ایزدی خاطرنشان کرد: در یک سال اخیر، بیش از ۶۵۷ میلیارد تومان از محل موقوفات برای اجرای نیات واقفان در حوزه‌های مختلف ازجمله فرهنگی، اجتماعی، قرآنی، اشتغال‌زایی و کمک به نیازمندان هزینه شده است. 

وی با اشاره به طرح‌های اقتصادی نیز گفت: سال گذشته، پروژه‌های سرمایه‌گذاری اداره کل اوقاف در سطح استان در مجموع ۴۰۴ هزار و ۷۰۰ مترمربع وسعت داشت که ارزش آن بالغ بر ۸۴۶ میلیارد ریال بوده و بیش از ۲۶ هزار نفرروز اشتغال ایجاد کرده است.

برنامه‌های فرهنگی و رسانه‌ای

معاون فرهنگی اوقاف خراسان رضوی همچنین از برنامه‌ریزی برای برگزاری تور خبرنگاری ویژه بازدید از موقوفات و پروژه‌های شاخص خبر داد و افزود: این تور علاوه بر آشنایی نزدیک اصحاب رسانه با ظرفیت‌های وقف، فرصتی برای اطلاع‌رسانی شفاف و مردمی‌سازی فرهنگ وقف خواهد بود.

ایزدی در پایان با تأکید بر اینکه وقف تنها یک عمل عبادی نیست بلکه بستری برای توسعه پایدار فرهنگی و اجتماعی کشور است، خاطرنشان کرد: اوقاف خراسان رضوی تلاش دارد با بهره‌گیری از ظرفیت واقفان خیراندیش، نقش موقوفات را در حمایت از خانواده، آموزش، اشتغال و مقابله با جنگ نرم فرهنگی بیش از پیش برجسته کند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.