صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نابودی حدود ۱۰ هزار تن مواد مخرب لایه اوزون در کشور

  • کد خبر: ۳۵۸۶۰۹
  • ۲۴ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۴
مدیر دفتر طرح ملی حفاظت لایه اوزون سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یکی از فعالیت اصلی ما در دفتر طرح ملی اوزون کاهش، کنترل و حذف مواد مخرب اوزون است که تاکنون نزدیک به ۱۰ هزار تن از این مواد در کشور حذف شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حسین شاهباز صبح امروز (۲۴ شهریور ۱۴۰۴) در همایش روز جهانی حفاظت از لایه اوزون که با حضور جمعی از مسئولان و کارشناسان این حوزه در سالن همایش‌های بین المللی شهدای محیط زیست برگزار شد با بیان اینکه ایران از جمله کشور‌های پیشرو در اجرای تعهدات بین‌المللی مرتبط با حفاظت از لایه اوزون است، اظهار کرد: ایران توانسته جایگاهی ممتاز در پروتکل مونترال و کنوانسیون وین به دست آورد.

وی در ادامه گفت: وضعیت ایران در پروتکل مونترال و وین یکی از برترین کشورهاست. این موضوع افتخاری برای کشور ما بابت همکاری همه سازمان‌ها به‌ویژه سازمان‌های بین‌المللی است.

مدیر دفتر طرح ملی حفاظت لایه اوزون سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تاریخچه شکل‌گیری کنوانسیون وین و پروتکل مونترال افزود: در دهه ۶۰ و ۷۰ متوجه شدند لایه اوزون در حال تحلیل رفتن است. در ابتدا تصور می‌کردند سوخت هواپیما‌ها عامل این پدیده است، اما سپس مشخص شد گاز‌های دست‌ساز بشر باعث این تحلیل می‌شود. در سال ۱۹۸۵ کنوانسیون وین شکل گرفت و در سال بعد پروتکل مونترال. دو سال بعد ایران هر دو را پذیرفت.

شاهباز با بیان اینکه ایران تاکنون تشویق‌نامه‌های زیادی از سوی مجامع بین‌المللی دریافت کرده است، ادامه داد: این موضوع نشان می‌دهد کشور ما وضعیت بسیار خوبی دارد. ایران چند تعهد اصلی در پروتکل مونترال دارد که در صورت عدم پذیرش آنها، با محدودیت‌های تجاری مواجه می‌شویم بنابراین باید به لحاظ قوانین بین‌الملل برخی اصلاحیه‌ها را بپذیریم.

مدیر دفتر طرح ملی حفاظت لایه ازن سازمان حفاظت محیط زیست درباره اقدامات ایران اظهار کرد: از جمله فعالیت‌های ایران، به‌کارگیری ظرفیت دیپلماسی فعال و هوشمند است. از این ظرفیت استفاده می‌شود تا مسائلی تصویب نشود که در توان کشور نباشد. فعالیت دیگر کاهش، کنترل و حذف مواد مخرب اوزون است که تاکنون ۹۹۰۲ تن از این مواد حذف شده است.

وی افزود: انتقال تکنولوژی نیز یکی دیگر از اقدامات مهم ایران است که در شرایط تحریم اهمیت ویژه‌ای دارد. از جمله تجهیز مراکز آموزشی که شش مرکز آموزش سازمان فنی‌وحرفه‌ای به‌طور کامل تجهیز شده است و حدود ۸۱۰۰ نفر در این زمینه آموزش دیده‌اند.

شاهباز در پایان گفت: دیگر فعالیت ما پایش ورود مواد تحت کنترل مخرب لایه اوزون است. به این معنا که گاز‌هایی که از کشور‌های دیگر وارد ایران می‌شوند، ابتدا باید پایش شوند سپس با تأیید ایران امکان ورود پیدا کنند.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.