صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

قیمت طلا افزایشی است | مردم دنبال خرید طلا برای سرمایه‌گذاری هستند نه مصرف

  • کد خبر: ۳۶۰۳۸۴
  • ۳۱ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۳
با وجود شرایط سخت و تحریم‌ها، مدیریت مؤثر و تجربه دیگر کشور‌ها نشان می‌دهد که در شرایط بدتر از این نیز می‌توان بازار را کنترل کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، در حال حاضر، طلا به‌عنوان یکی از امن‌ترین و باارزش‌ترین دارایی‌ها شناخته می‌شود. با افزایش ناپایداری‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در سطح جهانی، سرمایه‌گذاران به دنبال پناهگاهی مطمئن برای سرمایه‌های خود هستند و طلا به‌عنوان یک گزینه جذاب در این راستا مطرح می‌شود.

قیمت طلا در هفته اخیر به‌طور چشمگیری افزایش یافته و این روند نشان‌دهنده تمایل مردم به حفظ ارزش دارایی‌های خود در برابر تورم و نوسانات بازار‌های مالی است. این افزایش قیمت نه تنها ناشی از عوامل خارجی مانند تحریم‌ها و تنش‌های بین‌المللی است، بلکه به مشکلات اقتصادی داخلی نیز مرتبط می‌شود. در این شرایط، طلا به‌عنوان یک دارایی قابل اعتماد و با ثبات، توجه بیشتری را به خود جلب کرده و مردم به سمت خرید آن روی آورده‌اند.

در واقع، طلا نه به‌عنوان یک کالای زینتی، بلکه به‌عنوان یک ابزار سرمایه‌گذاری و حفظ ارزش در نظر گرفته می‌شود. در این خصوص، با تنی چند از تحلیلگران این حوزه به بررسی عوامل مؤثر بر قیمت طلا و روند‌های جاری در بازار به گفت‌و‌گو نشستیم و نگاهی به پیش‌بینی‌های آینده خواهیم داشت که آیا طلا همچنان می‌تواند به‌عنوان یک پناهگاه امن برای سرمایه‌گذاران عمل کند؟ آیا قیمت‌ها به روند افزایشی خود ادامه خواهند داد؟

یوسف تقی‌زادگان -رئیس اتحادیه صنف طلا، نقره و جواهر مشهد- در خصوص وضعیت بازار طلا، اظهار کرد: با توجه به رکود شدیدی که بر بازار حاکم است، هیچ‌کس برای مصرف طلا خریداری نمی‌کند و همه تلاش می‌کنند تا هر چه پول دارند را برای سرمایه‌گذاری در طلا جمع‌آوری کنند. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که قیمت طلا به سمت افزایش خواهد رفت و به همین دلیل، مردم به سمت خرید سکه و طلای آب‌شده روی آورده‌اند، اما باید توجه داشت که خرید طلای آب شده ممنوع است، زیرا آزمایشگاه‌های ما قادر به تعیین دقیق عیار‌ها نیستند و این موضوع می‌تواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد.

مکانیسم ماشه و تأثیر آن بر بازار

وی افزود: با فعال شدن مکانیسم ماشه، شرایط اقتصادی سخت‌تر خواهد شد. این موضوع باعث شده که پیش‌بینی‌ها در مورد افزایش قیمت طلا تقویت شود. به عنوان مثال، ظهر ۳۰ شهریور هر گرم طلا به قیمت ۹ میلیون ۳۸۴ هزار تومان رسید، در حالی که صبح قیمت آن ۹ میلیون و ۲۱۸ هزار تومان بود و در چند مرحله، قیمت طلا گرمی ۱۷۰ هزار تومان افزایش داشته است.

تقی‌زادگان ضمن هشدار به خریداران طلا، گفت: مردم می‌خواهند سرمایه‌های خود را به طلا تبدیل کنند، باید مراقب باشند و از خرید آنلاین و طلای آب‌شده خودداری کنند. همچنین توصیه می‌شود که سکه را از مراکز معتبر خریداری کنند، زیرا طلا‌های غیر بانکی به وفور وارد بازار شده است. اگر کسی تصمیم به خرید طلا دارد، باید آن را در محل تحویل بگیرد و به وعده‌های بعد از ظهر اعتماد نکند، چراکه موارد زیادی از کلاهبرداری در این زمینه گزارش شده است.

وی با اشاره به اینکه تولید طلا در خطر است، گفت: بازار طلا به شدت راکد است و تولیدکنندگان با مشکلات جدی مواجه هستند. کارگاه‌ها در حال جمع شدن هستند و صنعتی که باید درآمدزایی داشته باشد، به سمت شکست پیش می‌رود. مردم تنها به‌طور گاه‌به‌گاه برای سرمایه‌گذاری طلا می‌خرند و نه برای مصرف. در این شرایط، امکان پایین آمدن قیمت طلا وجود ندارد و به نظر می‌رسد که روند افزایشی قیمت‌ها ادامه خواهد داشت.

قیمت طلا به‌طور مداوم در حال صعود است

در ادامه پرویز محمدی، کارشناس ارشد بازار طلا، سکه و ارز، در این خصوص اظهار کرد: با توجه به تحریم‌ها و فعال شدن مکانیسم ماشه، قیمت طلا به‌طور مداوم در حال صعود است. این افزایش قیمت نه تنها ناشی از عوامل خارجی، بلکه به مشکلات اقتصادی داخلی نیز مرتبط است. کسری بودجه، ناترازی‌های موجود و سوء مدیریت‌ها، همگی مزید بر علت شده است. در واقع، گرانی‌های اخیر بیشتر به دلیل خبر‌های مربوط به مکانیسم ماشه و بازگشت تحریم‌ها بوده که باعث شده نقدینگی‌ها از بازار‌های دیگر جمع‌آوری شده و به سمت بازار طلا و ارز سرازیر شود.

وی افزود: در سال‌های اخیر به‌ویژه در دو دهه گذشته، مشاهده شده که افرادی که طلا خریداری کردند، در بازه‌های زمانی حداقل یک ساله برنده بوده و سود کردند. برای مثال، ۶ ماه پیش، قیمت طلا به گرمی هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید، اما پس از سه ماه به هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کاهش یافت. با این حال، تجربه نشان داده که در این بازار و با توجه به مشکلات اقتصادی، طلا همواره رشد خود را حفظ کرده و از بازار‌های دیگر مانند مسکن و بورس و حتی دلار نیز سود بیشتری داشته است.

تأکید بر مدیریت اقتصادی بازار

این کارشناس و تحلیلگر حوزه طلا با بیان اینکه نمی‌توان گفت که مردم نباید به‌طور هیجانی عمل و خریداری کنند، اظهار کرد: واقعیت این است که طلا حتما به ارقام بالاتری خواهد رسید. مرکز پژوهش‌های مجلس نیز جدولی منتشر کرده که نشان می‌دهد در صورت برطرف نشدن تحریم‌ها، دلار تا پایان سال ۱۴۰۴ به رقم ۱۴۵ هزار تومان خواهد رسید. این موضوع باعث می‌شود که مردم به سمت بازار طلا و ارز بروند تا از کاهش ارزش پول خود جلوگیری کنند. دولت در حال حاضر فرصت محدودی دارد تا اقداماتی انجام دهد که بتواند نظر اروپا و آمریکا را در مورد مکانیسم ماشه تغییر دهد.

محمدی ادامه داد: در حال حاضر، حکومت باید در برابر زورگویی‌های غرب ایستادگی کند. اگر بخواهد امتیازات بیشتری بدهد، نشان داده که هرچه امتیاز بدهیم، آنها امتیاز بیشتری طلب می‌کنند. بنابراین، ما مجبوریم در برابر این فشار‌ها ایستادگی کنیم، حتی اگر به خروج از NPT بینجامد. این موضوع نیازمند مدیریت حرفه‌ای و تخصصی است تا بتواند اقتصاد کشور را در این شرایط پیچیده و خطرناک هدایت کند.

این کارشناس ارشد بازار طلا، سکه و ارز بر ضرورت مدیریتی که بتواند با توجه به شرایط تحریم‌ها و کاهش فروش نفت، اقتصاد کشور را کنترل کند، تاکید کرد و ادامه داد: ما نمی‌گوییم که دولت می‌تواند تورم را به صفر برساند یا قیمت دلار را به سطوح چهار سال پیش برگرداند، اما می‌تواند حداقل جلوی افزایش قیمت‌ها را بگیرد و از لحاظ روانی به بازار آرامش بخشد.

وی با تاکید بر تجربه‌های دیگر کشور‌ها در مهار تورم در شرایط تحریمی، اظهار کرد: با وجود شرایط سخت، منابع و پشتیبانی اقتصادی داریم که می‌توانیم بازار طلا را کنترل کنیم. تجربه کشور‌هایی مانند روسیه، آرژانتین و ترکیه نشان می‌دهد که در شرایط بدتر از این نیز می‌توان قیمت‌ها را کنترل کرد. روسیه با وجود تحریم‌ها، سقوط پولش به اندازه ایران نبوده و بحران اقتصادی که با آن مواجه هستیم، در آن کشور وجود نداشته است. این نشان می‌دهد که راهکار‌های مؤثری برای کنترل تورم وجود دارد و می‌توانیم از تجربیات این کشور‌ها بهره‌برداری کنیم.

محمدی با بیان اینکه مدیریت اقتصادی در شرایط تحریم و فشار‌های خارجی نیازمند عزم و اراده قوی است، افزود: دولت باید به جای تمرکز بر مذاکرات، به دنبال راهکار‌های مؤثر برای کنترل بازار و حفظ ارزش پول ملی باشد. با توجه به منابع موجود و تجربیات کشور‌های دیگر، می‌توان امیدوار بود که با تدابیر مناسب، وضعیت اقتصادی کشور بهبود یابد.

چشم‌انداز قیمت طلا و دلار

این کارشناس حوزه طلا، کاهش قیمت طلا در شرایط کنونی را شبیه به یک معجزه دانست و گفت: بعید می‌دانم که در سفر اخیر آقای پزشکیان توافق یا اتفاق خارق‌العاده‌ای رخ دهد. تمام این موارد به تحریم‌ها مرتبط است، اما در خصوص دلار و طلا، دلار به‌عنوان یک کالا عمل می‌کند. در واقع، قیمت دلار در کشورمان تحت تأثیر تورم ۴۰ درصدی قرار دارد. در حالی که در حوزه پولی، تورم دلار تنها یک درصد یا نهایتاً دو درصد است. این اختلاف طبیعی است و به همین دلیل هر سال ارزش ریال کشور نزدیک به ۳۹ درصد کاهش می‌یابد. این وضعیت به این دلیل است که در کشور ما تورم ۴۰ درصدی وجود دارد، در حالی که در حوزه دلار، تورم تنها دو درصد است. مادامی که این تورم ادامه داشته باشد، نمی‌توان خوش‌بین بود. حتی اگر دولت به اصطلاح بخواهد تزریقی از منابع بانک مرکزی انجام دهد و از ذخایر خود استفاده کند، این اقدام موقتی خواهد بود. در عرض چند روز، بازار دوباره به سمت قیمت‌های واقعی خود بازمی‌گردد. بنابراین، نباید خیلی خوش‌بین بود که دلار قرار است به قیمت ۸۰ هزار تومان برسد. وقتی تورم ۴۰ درصد است، ناخودآگاه دلار که در ابتدای سال ۱۰۰ هزار تومان بوده، در پایان سال به ۱۴۵ هزار تومان خواهد رسید. این واقعیت‌ها نشان می‌دهد که کنترل قیمت‌ها در این شرایط نیازمند تدابیر جدی و مدیریت مؤثر است.

وی با تاکید بر اینکه طلا همیشه به‌عنوان امن‌ترین دارایی در تمام دنیا شناخته شده و خواهد بود، خاطرنشان کرد: قیمت طلا در کشور از دو جنبه تحت تأثیر قرار می‌گیرد. یک قیمت انس طلای جهانی و دیگری قیمت دلار، است. این دو عامل با هم ترکیب می‌شوند و قیمت طلای داخلی را تعیین می‌کنند. به همین دلیل، وقتی قیمت دلار بالا می‌رود یا قیمت جهانی طلا افزایش می‌یابد، قیمت طلا در کشور نیز به‌طور طبیعی افزایش پیدا می‌کند. حتی اگر دلار به قیمت پارسال برگردد، باز هم نمی‌توان انتظار داشت که قیمت طلا به همان سطح قبلی برسد، چراکه قیمت جهانی طلا نیز در حال افزایش است. طلا به‌عنوان بهترین دارایی شناخته می‌شود و مردم به این موضوع آگاه شده‌اند. در حال حاضر، شاهد هجوم مردم به بازار طلا هستیم و بسیاری از آنها می‌دانند که خرید طلا‌های زینتی شامل اجرت و مالیات است، بنابراین به سمت طلای آب‌شده و شمش‌های کوچک روی می‌آورند.

وی ادامه داد: این نقدینگی به سمت بازار طلا سرازیر شده و پیش‌بینی می‌شود که قیمت‌ها تا پایان سال افزایش یابد. اگر وضعیت به همین شکل ادامه پیدا کند و سناریویی که غرب برای ما طراحی کرده، پیش برود، ممکن است تا پایان سال دلار به ۱۵۰ تومان و قیمت طلا به ۱۲ میلیون تومان و سکه به ۱۲۰ میلیون تومان برسد. این واقعیت‌ها نشان می‌دهد که بازار طلا در شرایط کنونی به‌طور قابل توجهی تحت تأثیر عوامل اقتصادی و سیاسی قرار دارد.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.