صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

قیمت نان کامل سنتی ۴۰ درصد و ماشینی ۳۰ درصد بالاتر از نان معمولی تعیین شد

  • کد خبر: ۳۶۰۶۳۴
  • ۰۱ مهر ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۵
مسئول آرد و نان اداره کل غلات خراسان رضوی اعلام کرد: بر اساس مصوبه اخیر، نان کامل سنتی با ۴۰ درصد و نان کامل ماشینی با ۳۰ درصد افزایش نسبت‌به نان معمولی عرضه می‌شود؛ تصمیمی که موجب افزایش تقاضا و تحرک نانوایی‌ها شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، خلیل ذبیحی، امروز (یکم مهرماه ۱۴۰۴) در جلسه کمیته پیاده‌سازی شیوه‌نامه آرد و نان کامل و نظارت بر آن، اظهار کرد: با توجه به حساسیت‌های مربوط به کیفیت پخت و شرایط تولید نان کامل، تصمیم گرفته شد کارخانه‌های منتخب برای عرضه آرد کامل مشخص شوند. تاکنون ۱۲ تا ۱۳ کارخانه در استان پروانه فعالیت در این حوزه را دریافت کرده‌اند، اما در حال حاضر تنها دو تا سه کارخانه به‌طور مستمر آرد کامل را عرضه می‌کنند.

وی با اشاره به حجم تولید این واحد‌ها افزود: میزان فروش آرد کامل در این کارخانه‌ها در ماه گذشته حدود ۴۰۰ تا ۴۵۰ تن بوده که در اختیار ۲۲ واحد نانوایی قرار گرفت. اکنون این تعداد به ۲۸ نانوایی افزایش یافته و با احتساب نانوایی‌های اعلام‌شده توسط اتحادیه، مجموع واحد‌های فعال به حدود ۵۰ نانوایی در سطح مشهد رسیده است.

ذبیحی ادامه داد: برای تأمین نیاز تولید نان کامل، حدود ۸۰ درصد از گندم مورداستفاده، وارداتی و ۲۰ درصد داخلی است. این سهم می‌تواند تا ۱۰۰ درصد نیز تغییر یابد. در مجموع، ظرفیت موجود پاسخگوی نیاز فعلی واحد‌های عرضه‌کننده نان کامل است.

مسئول آرد و نان اداره کل غلات خراسان رضوی درباره قیمت‌گذاری نیز گفت: بر اساس مصوبه اخیر، قیمت نان کامل سنتی حدود ۴۰ درصد و نان کامل ماشینی حدود ۳۰ درصد بیشتر از نان معمولی تعیین شد. این مصوبه موجب افزایش تقاضا و تحرک نانوایی‌ها در عرضه نان کامل شده است.

وی با تأکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی در کنار تأمین و عرضه، اظهار کرد: در سال‌های گذشته، اقدامات مختلفی مانند تبلیغات شهری و برنامه‌های آموزشی در حوزه نان کامل انجام شد. امروز نیز می‌توان با ابزار‌هایی همچون رسانه ملی، تبلیغات در مترو و بروشور‌های اطلاع‌رسانی در نانوایی‌ها، آگاهی مردم را نسبت‌به فواید نان کامل افزایش داد.

ذبیحی در بخش دیگری از سخنانش، به موضوع سبوس‌گیری اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون در مشهد میانگین سبوس‌گیری آرد حدود ۱۲ درصد است؛ به‌طوری‌که نان بربری با ۱۵ درصد، نان سنگک با ۷ درصد و سایر نان‌ها با حدود ۱۲ درصد سبوس‌گیری عرضه می‌شوند. این ارقام طی روز‌های اخیر با اصلاحات جدید بهبود یافته است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.