به گزارش شهرآرانیوز، غلامحسین اسماعیلی در این نشست گفت: در پرونده ۱۱ نفر از اخلال گران ارزی، محکومیت رسول آشناور به جرم اخلال در نظام ارزی و پولی کشور به تحمل ۱۲ حبس و ۷۴ ضربه شلاق و محرومیت از خدمات دولتی محکوم شدند.
به گفته وی، لقمان عطاری، حسن اسماعیلی پور، یوسف زکی، خالد حسنی، ابوبکر آشناور، وفا آشنا ور هر کدام به جرم مشارکت با متهم ردیف اول در اخلال در نظام پولی و ارزی و همچنین برخی از این افراد به جهت قاچاق سازمان یافته و عمده طلا به تحمل ۱۲ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق تعزیری و محرومیت از خدمات دولتی محکوم شدند.
وی ادامه داد: در همین پرونده محمود آشنا ور، جلال آشناور و امید عبداللهی نیز هر کدام به تحمل ۱۰ سال حبس ۷۴ ضربه شلاق و محرومیت از خدمات دولتی محکوم شدند.
وی افزود: سعید شریفی نیز به جرم مشارکت در اخلال در نظام ارزی کشور از طریق قاچاق عمده ارز به تحمل ۶ سال حبس ۷۴ ضربه شلاق و محرومیت از خدمات دولتی محکوم شد.
وی ادامه داد: مجالس و محافل مذهبی ما من جمله دعای با فیض عرفه با رعایت حداکثری دستورالعملهای بهداشتی از ناحیه جامعه قابل برگزاری خواهد بود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: کرونا همچنان جولان میدهد و قوه قضاییه به سهم خود و در ایفای وظایف قانونی خویش به همه مردم و شهروندان اکیدا توصیه میکند کرونا را جدی بگیرند و با استفاده از ماسک زنجیره این ویروس را قطع کنند.
وی ادامه داد: به همکاران مان در دادگستریها و سازمانهای تابعه ابلاغ کرده ایم و تاکید میکنیم حداکثر تلاش و تدابیر خویش را در جهت صیانت از سلامت مراجعین و کارکنان خدوم به کار گیرند.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: همچنین مقرر شده است با استفاده حداکثری از سامانهها و ظرفیتهای فناوری اطلاعات حضور و تجمع مردم در واحدهای قضایی و ستادی را به حداقل برسانند.
اسماعیلی گفت: در جهت پیشگیری و مقابله با هنجارشکنیهای کرونایی از حداکثر ظرفیتهای قانونی و توان ضابطین قضایی استفاده خواهیم کرد و این در حالی است که جهاد، ایثار و از خودگذشتگی کادر درمانی کشور را ارج مینهیم.
سخنگوی قوه قضاییه همچنین به موضوع تعرض نیروهای جنایتکار آمریکایی به هواپیمای مسافربری شرکت ماهان اشاره کرد و گفت: اقدام غیرقانونی و غیرانسانی تعرض هواپیماهای جنگنده امریکایی نسبت به هواپیمای مسافربری شرکت ماهان نمونه دیگری از خوی ددمنشی تروریستهای آمریکایی بود.
وی افزود: قوه قضاییه از وزارت خارجه کشورمان و مجامع بین المللی میخواهد با پیگیریهای دیپلماسی و حقوقی برخورد بازدارندهای با این اقدام وحشیانه داشته باشند.
اسماعیلی همچنین به سفر اخیر رئیس قوه قضاییه به لواسانات اشاره کرد و گفت: سفر ریاست قوه قضاییه به حوزه قضایی لواسان، بازدید از حوزه قضایی، دیدار با مقامات محلی و تشکیل جلسه شورای عالی حفظ حقوق بیت المال بیانگر اهتمام قوه قضاییه در جهت حفاظت و حراست از سرمایههای ملی کشور است.
وی ادامه داد: این سفر دارای این پیام است که قوه قضاییه در امر مبارزه با زمین خواری و تعدی و تجاوز به حقوق بیت المال جدی است با تمام توان به میدان آمده و میدان را خالی نخواهد کرد و اجازه دست اندازی به ثروت عمومی کشور را نخواهد داد.
سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: کسانی که مرتکب این اعمال شدند تحت تعقیب قرار خواهند گرفت.
اسماعیلی به اقدامات دستگاه قضایی در حوزه برخورد با مفاسد اقتصادی و تلاطم بازار سکه و ارز اشاره کرد و گفت: با وضعیت نرخ ارز در ماههای اخیر برخورد با متخلفین حوزه ارز را به صورت جدی در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: در هفته گذشته ۱۱ اخلالگر نظام ارزی و کسانی که با قاچاق عمده ارز و طلا مرتکب اعمال مجرمانه شده بودند در شعبه سوم ویژه محکومیت قطعی پیدا کردند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: رسول آشناور به ۱۲ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و محرومیت از خدمات دولتی و باقی متهمان این پرونده در گروههای متفاوت به ترتیب به ۱۲ سال حبس، ۱۰ سال و ۶ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و محرومیت از خدمات؛ ۱۰ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و محرومیت از خدمات دولتی محکوم شدند.
اسماعیلی بیان کرد: در پروندهای در استان قم دو شرکت به نامهای «ساینا شیمی» و «پرند شیمی» در هیات مدیره اخلال در حاملهای انرژی و فروش غیر مجاز اولیه داشتند که در شرکت ساینا شیمی حبسهای طویل المدت ۲۰ سال برای متهمان صادر شد.
وی گفت: در پرونده پرند شیمی برای متهمان ۱۰ سال حبس و جریمه و ۴۰ ضربه شلاق داشتیم و ساینا شیمی و پرند شیمی منحل و اموال آنها به نفع دولت مصادره شد.
سخنگوی قوه قضاییه همچنین به موضوع بازگشت اراضی به بیت المال اشاره کرد و گفت: ۲۷ هکتار از اراضی تپه سرخه به لحاظ اشتباهات و سوء استفادهها واگذار شده بود که با رای دیوان عالی کشور این مجموعه به بیت المال برگشت.
وی افزود: در البرز و در منطقه چهار باغ و برخی مناطق دیگر گزارشهایی به رییس قوه قضاییه از برخی افراد ذی نفوذ رسیده بود که دادگستری استان البرز با اقتدار پیگیر احیای حقوق بیت المال است.
اسماعیلی گفت: در موضوع پرونده هفت سنگان قاضی ویژهای ابلاغ گرفت و رسیدگی عمیق و دقیقی انجام داده و تحقیقات تکمیل شده است و در آینده نزدیک شعبه رای مقتضی را صادر خواهد کرد.
اسماعیلی گفت: در سال گذشته ۱۱۶۹ فقره پرونده در مورد تخلفات ارزی فقط در تهران تشکیل شد و برای ۹۷۵ نفر از متهمان قرار تامین صادر شده است.
وی ادامه داد: در مورد ۴۴۵ نفر این قرارها منجر به بازداشت شد و تاکنون پرونده ۲۲۳ نفر به دادگاه ارسال و رسیدگی شده است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: دو نفر از اتباع کشور سوئد به جرم قاچاق مواد مخدر در حالی که محمولهها نیز وجود داشتند توسط ضابطین دستگاه قضایی دستگیر شدند که پرونده در حال رسیدگی است.
وی افزود: این افراد در بازداشت هستند و از طریق وزارت خارجه بازداشت این افراد به دولت و سفارت آنها اعلام شده و اعلام کردیم میتوانند هم از خدمات کنسولی برخوردار باشند و هم از امتیازات ملاقات و امثالهم استفاده کنند.
اسماعیلی در پاسخ به این سوال که «تعاونی مسکن مهر در دماوند خانه نساخته و مردم به مشکل خورده اند، برنامه شما برای این متخلفان چیست؟» گفت: موضوع مسکن مهر شهرستان دماوند بنا بر اطلاعات بنده در دو بخش است.
وی ادامه داد: آن بخشی که در سال ۹۱ تشکیل شده، مقدمات اولیه واگذاری زمین هم فراهم شده و بخشی از وجهه واریز شده است.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: با تغییر دولت و روی کار آمدن وزیری که اعتقاد به مسکن مهر نداشت وضعیت اراضی دچار مشکل شد و تا امروز هم به نتیجه نرسیده است.
وی گفت: پیگیریهایی از ناحیه دادستان دماوند انجام شده است و روزنههایی با تغییر نگرش در این وزارتخانه ایجاد شده است.
اسماعیلی افزود: در پرونده دیگر خانههایی ساخته شده و پرونده به عنوان خیانت در امانت تشکیل شده و در حال رسیدگی است.
سخنگوی قوه قضاییه در خصوص آخرین وضعیت پرونده روح الله زم گفت: از این پرونده فرجام خواهی شده است و پرونده به دیوان عالی کشور ارسال شده است.
وی ادامه داد: منتظریم قضات دیوان عالی نسبت به این فرجام خواهی و اظهار نظر نهایی در مورد این پرونده اقدام کنند که البته تاکنون رایی از سوی دیوان عالی صادر نشده است.
اسماعیلی در ادامه نشست خبری خود گفت: دیوان عدالت اداری، چون مرجع تجدید نظر کمیسیون ماده صد بوده آسیب شناسی کرده و پیشنهاد خود را به وزارت کشور و شورای عالی استانها داده است که منتظر هستیم اقدام کنند.
وی ادامه داد: روز گذشته برخی از اعضای هیات رییسه مجلس گفتند آمادگی دارند برخی اشکالات را در قالب طرح بررسی کنند.
اسماعیلی عنوان کرد: یک لیست ۱۵۰ نفره و دیگری ۱۰۰ نفره از کسانی که نسبت به بازگشت ارز ناشی از صادرات اقدام نکردند به دادسرای تهران از سوی بانک مرکزی ارسال شد.
وی ادامه داد: رقمی که بانک مرکزی اعلام کرد ۶.۸ میلیارد یورو بود که ۱.۲ میلیارد یورو با پیگیریهای دادسرای تهران بازگشت داده شده است.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: در جهت بازگشت باقی مانده ارزها کمیته تشکیل شده است.
اعلام بانک مرکزی ۲۵ میلیارد یورو بوده است، اما بانک مرکزی ۲۵ درصد را به ما اعلام کرده است و ۷۵ درصد باقی مانده را هنوز اعلام نکرده اند.
منبع: فارس