صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ناگفته‌های رئیس سازمان بهزیستی از جنگ ۱۲ روزه | روایت اعلام آمادگی ۲۲ هزار پزشک متخصص برای خدمت رایگان در عرض ۲۴ ساعت!

  • کد خبر: ۳۶۴۴۱۰
  • ۱۷ مهر ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۵
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در ایام جنگ دوازده‌روزه، در قالب اعلام نیاز برای قشر نیروی انسانی متخصص، پویش «ایران همدل» را طراحی کردیم؛ اما خودمان هم باور نمی‌کردیم که فقط در عرض ۲۴ ساعت، ۲۲ هزار پزشک متخصص، مددکار و پرستار در این طرح اعلام همکاری کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدجواد حسینی در آیین اهدای ۳۱۳ سری جهیزیه به زوجین تحت پوشش بهزیستی در خراسان رضوی که صبح امروز (پنجشنبه، ۱۷ مهر ۱۴۰۴) برگزار شد، با اشاره به طراحی ۱۳ سازوکار تحول‌آفرین در بهزیستی اظهار کرد: نه‌فقط در این دولت یا حتی در ایران بلکه در همه دولت‌ها و همه کشورها، سازوکار‌های رفاهی به‌عنوان گرانیگاه عملکرد حاکمیت مطرح می‌شوند. ریشه این موضوع نیز به پس از جنگ جهانی دوم بازمی‌گردد؛ جایی که پس از تحمیل تلفات و خسارات فراوان به ملت‌های جهان، رویکرد کلی حاکمیت دولت‌ها به این سمت گرایش پیدا کرد که فضای حکمرانی متمرکز بر گسترش رفاه در جوامع باشد.

وی افزود: در ایران این مسئولیت به‌طور خاص برعهده سازمان بهزیستی است و بر همین اساس، ۱۳ چرخش تحول‌آفرین طراحی شده که متمرکز بر این هستند تا از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب برسیم و رفاه در جامعه بیشتر شود. محور همه این برنامه‌ها نیز این است که فرهنگ اعانه‌دادن و پرداخت مستمری به فرهنگ توانمندسازی و فرصت‌آفرینی تغییر پیدا کند.

ایجاد ۱۰۰ هزار فرصت شغلی برای مددجویان بهزیستی

رئیس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: در طول تاریخ انقلاب اسلامی، تاکنون فقط دو نوبت بوده که مستمری‌بگیران درصف یا همان «پشت‌نوبتی‌ها» صفر شده‌اند؛ یعنی چه؟ یعنی پرداختی‌های سازمان بهزیستی به‌روز شده و هیچکس در صف باقی نمانده است. تابستان امسال برای سومین بار این موضوع محقق شد و معوقات ۸۳ هزار مستمری‌بگیر پشت‌نوبتی را هم پرداخت کردیم. با این حال، همین امروز صبح که دوباره به سامانه مراجعه کردم، دیدم دوباره ۴۶ هزار پشت‌نوبتی اضافه شده است. معنایش این است که اصل راه غلط است.

وی ادامه داد: تأکید می‌کنم منظورم این نیست که قرار است مستمری‌ها قطع شود؛ برعکس، هم پوشش آن‌ها گسترده‌تر خواهد شد و هم ۴۰ درصد از نظر حجم پرداختی‌ها رشد خواهیم داشت، اما مقصود کلام درحالت کلی این است که توانمندسازی در دستورکار قرار بگیرد. توانمندسازی چه‌طور شکل می‌گیرد؟ با آموزش، مهارت‌آفرینی و اشتغال که مثلث طلایی توانمندسازی است.

حسینی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳، بیش از ۷۱ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ایجاد شده است، تصریح کرد: امسال این رقم به بیش از ۱۰۰ هزار فرصت شغلی خواهد رسید که چهار هزار مورد از آن‌ها متمرکز بر چهار ساختگاه متمرکز انرژی‌های تجدیدپذیر در خراسان رضوی است.

وی تأکید کرد: راهبرد دوم نیز تغییر راهبرد مؤسسه‌گرایی به خانواده‌گرایی است. باور ما این است که بدترین خانواده‌ها از بهترین مراکز بهزیستی مؤثرتر هستند. ما اعتقاد داریم که اگر مددجو کوچک‌ترین ظرفیتی برای حضور در بستر خانواده دارد، هرگز نباید راهی مراکز نگهداری شود و بر همین اساس، راهبردی در دستورکار است تا مراکز شبانه‌روزی به مراکز روزانه تبدیل شوند و مراکز روزانه در مسیر کوچک‌سازی گام بردارند.

۶ هزار کودک، ورودی سالیانه مراکز بهزیستی کشور

معاون وزیر رفاه گفت: شش هزار کودک، ورودی سالیانه مراکز بهزیستی در کشور است که نیمی از این‌ها از همان لحظه اول، به خانواده‌های متقاضی امانت داده می‌شوند. ۲۵ هزار کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست نیز در ساختار‌های شبه‌خانواده ساماندهی شده‌اند و ۱۸ هزار مورد نیز بازپیوند شده‌اند.

وی بیان کرد: این چرخش‌های سیزده‌گانه تحول‌آفرین هیچ‌کدام محقق نمی‌شوند مگر با مشارکت تشکل‌های مردم‌نهاد و جامعه خیران. من به همه مدیران کل در همه استان‌ها تأکید کرده‌ام که هیچ‌کس حق ندارد بگوید ما کمبود اعتبار داریم. ما هرگز کمبود اعتبار نداشته‌ایم؛ چراکه اعتبار ما ۲۳ هزار تشکل مردم‌نهاد و خیریه در سطح کشور است که تجسم خیر کثیر هستند و شمار معتبر و گسترده‌ای از آن‌ها در همین مشهد فعالیت دارند.

ناگفته‌هایی از جنگ ۱۲روزه

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به طراحی زیست‌بوم مشارکتی سازمان بهزیستی در کشور اظهار کرد: ما نیاز داریم در زیست‌بوم مشارکتی گام برداریم که بخش محوری آن، کنشگری‌های اجتماعی است. خیلی جالب است بدانید در ایام جنگ ۱۲روزه، ما یک پویش «ایران همدل» طراحی کردیم که اساس آن، اعلام نیاز برای قشر نیروی انسانی متخصص بود. برای خود ما هم باورکردنی نبود که فقط در عرض ۲۴ ساعت، ۲۲ هزار پزشک متخصص، مددکار و پرستار در این طرح اعلام همکاری کردند که در هر سطحی، خدمات رایگان به مردم ارائه کنند. قبل از آن هم ما ۱۲۰ هزار نفر نیروی داوطلب از همین نوع داشتیم که درقالب ۱۱ هزار گروه متخصص در عرصه‌های گوناگون، خدمات اجتماعی، ارزان، دسترس‌پذیر و همگانی ارائه می‌دادند.

وی افزود: درحال حاضر بیش از ۱۷۰ عنوان خدمت منحصر‌به‌فرد در سازمان بهزیستی به مردم ما ارائه می‌شود که من این‌ها را در سازمان ملل متحد برای نمایندگان بسیاری از کشور‌ها تشریح کردم.

حسینی خاطرنشان کرد: خدا را شاکریم که گستره فعالیت مراکز خیریه و تشکل‌های ایران حتی از سطح کشور نیز فراتر رفته و زمینه تأثیر بین‌المللی یافته است. این‌ها مایه افتخار ایران اسلامی هستند. امروز، روز شیرینی در زندگی من بود که می‌بینم ۳۱۳ زوج مددجو با جهیزیه اهدایی سازمان بهزیستی و همین تشکل‌ها روانه خانه بخت می‌شوند. این روند بازهم ادامه خواهد داشت و در پنجم آبان که مصادف با سالروز ولادت حضرت زینب(س) است، بیش از چهار هزار سری جهیزیه دیگر به زوج‌های مددجو اهدا خواهد شد. سال گذشته، شش هزار زوج صاحب جهیزیه شدند و امسال نیز بیش از ۱۰ هزار سری جهیزیه اهدا خواهد شد.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.