به گزارش شهرآرانیوز، به گفته دو مقام آمریکایی و دو فرد آگاه، روسیه آخر هفته گذشته در نامهای خصوصی به آمریکا، شرایط دیرینه خود برای توافق صلح را تکرار کرد.
به گفته یکی از مقامات، این نامه بار دیگر بر درخواست مسکو برای کنترل کامل منطقه دونباس شرقی که مدتهاست مورد مناقشه است تأکید کرد و عملاً درخواست دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای آتشبس با توقف درگیریها در خطوط مقدم در مناطق اصلی آنها را رد کرد.
رهبران اروپایی روز سهشنبه از واشنگتن خواستند تا در درخواست آتشبس فوری در اوکراین قاطع باشد و خطوط نبرد فعلی را به عنوان مبنای هرگونه مذاکرات آینده در نظر بگیرد.
ناتو اعلام کرد که مارک روته دبیرکل ناتو روز سهشنبه برای مذاکره با ترامپ به واشنگتن سفر کرد. مقامات آگاه اعلام کردند که این دیدار در روز چهارشنبه رخ خواهد داد.
یک مقام غربی که نخواست نامش فاش شود گفت که روته قصد دارد دیدگاههای اروپا در مورد آتشبس و هرگونه مذاکرات صلح بعدی را به ترامپ ارائه دهد.
ترامپ که هفته گذشته تلفنی با پوتین صحبت و با ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین، دیدار کرد، پس از شکست نشست ماه اوت در آلاسکا در پیشبرد مذاکرات، امیدوار بود که یک جلسه مهم دیگر با رهبر روسیه داشته باشد.
اما دو طرف جلسه مقدماتی بین روبیو و لاوروف را که قرار بود روز پنجشنبه در بوداپست برگزار شود، به تعویق انداختند.
لاوروف و روبیو روز دوشنبه به صورت تلفنی صحبت کردند. لاوروف گفت که مکان و زمان برگزاری اجلاس بعدی ترامپ و پوتین از اهمیت کمتری نسبت به اجرای تفاهمات حاصل شده در آلاسکا برخوردار است.
کرملین اعلام کرد که تاریخ مشخصی وجود ندارد و "آمادگی جدی" برای برگزاری اجلاس لازم است که ممکن است زمان ببرد.
منبع: ایرنا