صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ایروانی: آمریکا سرمنشاء واقعی بی‌ثباتی در منطقه است

  • کد خبر: ۳۶۷۶۵۰
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۴ - ۲۳:۱۱
سفیر و نمایده دائم ایران در سازمان ملل امشب در نشست شورای امنیت با بیان اینکه حضور نظامی غیرقانونی و اقدامات بی‌ثبات‌ کننده آمریکا موجب تشدید منازعات و بی‌ثباتی در منطقه شده، گفت: سرمنشاء واقعی بی‌ثباتی منطقه‌ای یعنی آمریکا و حمایت بی‌قیدوشرط آن از اسرائیل به عنوان نیروی نیابتی‌اش زمینه‌ساز تداوم تجاوزات، جنایات و اشغالگری این رژیم شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ امیرسعید ایروانی، سفیر و نمایده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، امشب (پنجشنبه) اول آبان‌ماه در نشست شورای امنیت با موضوع «وضعیت در خاومیانه: مسئله فلسطین» سخنرانی کرد.

وی گفت: رژیم اشغالگر صهیونیستی به تهدیدی آشکار و جدی علیه صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی بدل شده است.

ایروانی افزود: مردم غزه به مدت دو سال در معرض جنگی بی‌سابقه و همه‌جانبه با ماهیتی نسل‌برانداز از سوی این رژیم قرار داشته‌اند. در این مدت، رژیم صهیونیستی به بمباران‌های سازمان‌یافته، کور و نامتناسب علیه مردم بی‌گناه مبادرت ورزیده است. بیش از ۶۸ هزار فلسطینی بی‌گناه به شهادت رسیده‌اند، هزاران تن مفقودند و بیش از ۲۰ هزار کودک جان خود را از دست داده‌اند. تمامی زیرساخت‌های حیاتی نابوده شده است؛ بیمارستان‌ها، مدارس و سامانه‌های آبرسانی به تلی از خاک تبدیل شده‌اند. در واقع، غزه به سرزمینی از ویرانی مبدل گشته است.

نماینده ایران عنوان کرد: چنین واقعیتی گواه زنده‌ای بر مصونیت کامل از مجازات است. با پایان عملیات نظامی در غزه، جهان تازه آغاز به درک ابعاد کامل فاجعه‌ای می‌کند که بر جای مانده است.

وی بیان کرد: تجاوز‌ها و اعمال مجرمانه رژیم صهیونیستی محدود به غزه نیست. جمهوری اسلامی ایران نیز به‌طور مستقیم هدف تجاوزات رژیم صهیونیستی قرار گرفته است. در فاصله ۱۳ لغایت ۲۴ ژوئن ۲۰۲۵، این رژیم بدون هیچ‌گونه تحریک یا بهانه‌ای، حملات گسترده و بی‌سابقه‌ای علیه مناطق مسکونی، بیمارستان‌ها و تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای تحت نظارت کامل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام داد. در نتیجه این حملات کور و غیرقانونی، یک‌هزار و صد غیرنظامی بی‌گناه از جمله ۱۳۲ زن و ۴۵ کودک جان خود را از دست داده و بیش از پنج‌هزار و هفتصد نفر دیگر مجروح شده‌اند.

نماینده ایران خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از هر ابتکار معتبر و مؤثری که با هدف پایان دادن به نسل‌کشی در غزه، تضمین خروج کامل نیرو‌های اشغالگر، برقراری آتش‌بس دائم، تسهیل ارسال بدون مانع کمک‌های بشردوستانه و احیای حقوق غیرقابل سلب و بنیادین ملت فلسطین صورت گیرد، حمایت می‌کند.

وی افزوذ: پایان جنگ علیه مردم غزه، هر چند که امری حیاتی است، موجب نمی‌شود که دولت‌های عضو و نهاد‌های صلاحیت‌دار بین‌المللی را از تعهدات مشترک حقوقی، اخلاقی و انسانی خود در جهت تحقق عدالت و پاسخگویی مبرا سازد. تحقق عدالت حقیقی مستلزم پاسخگویی کامل است. مرتکبان و طراحان جنایات جنگی، نسل‌کشی و جنایات علیه بشریت باید مورد تعقیب و محاکمه قرار گیرند و فرهنگ مصونیت از مجازات که دهه‌هاست رژیم صهیونیستی را در برگرفته، سرانجام باید پایان یابد.

این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین ادعا‌های بی‌اساس مطرح شده از سوی نماینده ایالات متحده را قاطعانه رد کرد و گفت: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران ریشه در اصول منشور ملل متحد از جمله احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها، عدم مداخله در امور داخلی دیگران و حسن همجواری دارد.

وی خاطرنشان کرد: در واقع، این حضور نظامی غیرقانونی و اقدامات بی‌ثبات کننده ایالات متحده است که موجب تشدید منازعات و بی‌ثباتی در منطقه ما شده است.

ایروانی افزود: ایران همواره آمادگی خود را برای گفت‌وگوی عادلانه و واقعی نشان داده است. افزون بر این، روایت نادرستِ «نیرو‌های نیابتی ایران» صرفاً تلاشی عامدانه برای منحرف کردن توجهات از سرمنشاء واقعی بی‌ثباتی منطقه‌ای یعنی ایالات متحده و حمایت بی‌قیدوشرط آن از نیروی نیابتی‌اش در منطقه، یعنی رژیم صهیونیستی است که زمینه‌ساز تداوم تجاوزات، جنایات و اشغالگری آن شده است.

وی اضافه کرد: آمریکا با کارشکنی‌های مکرر در اجرای مأموریت منشور شورای امنیت، خود را در این جنایات شریک ساخته و مسئولیت مستقیم حقوقی و اخلاقی در قبال استمرار آنها بر عهده دارد.

منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.