صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آغاز یازدهمین کنفرانس ملی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در دانشگاه فردوسی مشهد

  • کد خبر: ۳۷۰۴۴۵
  • ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۶
یازدهمین کنفرانس ملی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری، صبح امروز در دانشگاه فردوسی به همت شهرداری مشهد آغازبه‌کار کرد. موضوع اصلی این دوره «نقد و بازنگری حکمرانی شهری» است.
محمد کاملان
خبرنگار محمد کاملان

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در مراسم افتتاحیه با قدردانی از برگزارکنندگان این رویداد گفت: برخلاف تصور‌هایی که گاه درباره همایش‌های علمی وجود دارد، مقالات ارائه‌شده در چنین برنامه‌هایی از مفیدترین و اثربخش‌ترین پژوهش‌ها هستند؛ زیرا به‌جای تکرار مفاهیم، بر ارائه راهکار‌ها و راهبرد‌های اجرایی در حوزه‌های مختلف تمرکز دارند. به گفته او، در بسیاری از موارد، ارزش علمی این مقالات حتی از مقالات منتشرشده در پایگاه‌های دانشگاهی نیز بالاتر است.

عبدالرضا جوان‌جعفری، تداوم برگزاری این کنفرانس را نشانه ضرورت آن دانست و افزود: استمرار این همایش در دوره‌های مختلف مدیریت شهری مشهد، بیانگر اهمیت و کارآمدی آن است. همکاری مشترک دانشگاه فردوسی، شورای اسلامی شهر مشهد، شهرداری و مرکز پژوهش‌ها باعث شده نتایج این کنفرانس در سیاست‌گذاری‌های شهری مشهد اثرگذار باشد.

جوان‌جعفری در بخش دیگری از سخنانش، با تأکید بر جایگاه حقوق شهروندی در حکمرانی شهری گفت: حکمرانی محلی زمانی به نتیجه می‌رسد که مفاهیمی مانند حقوق بشر، حقوق شهروندی و حقوق شهرنشینی در فرایند تصمیم‌سازی‌ها لحاظ شوند. ارزش‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی زمانی اثربخش خواهند بود که قوانین و مقررات قابلیت اجرا در بستر واقعی شهر را پیدا کنند.

او با اشاره به اهمیت «پیشگیری از جرم از طریق طراحی محیطی»، افزود: یکی از شاخص‌های حکمرانی محلی موفق، فراهم‌بودن فضا‌های شهری برای حضور ایمن و آزادانه مردم است. خیابان‌ها و پیاده‌رو‌ها باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که نظارت اجتماعی به‌صورت طبیعی شکل بگیرد؛ چراکه در چنین شرایطی حضور جمعی، خود به‌عنوان عامل بازدارنده جرم عمل می‌کند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.