صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ماندگاری زائران هدف راهبردی توسعه زیارت است

  • کد خبر: ۳۷۱۴۶۳
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۶
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی با اشاره به ظرفیت‌های خراسان رضوی در حوزه زیارت تأکید کرد: فراهم‌سازی شرایط مطلوب برای زائران داخلی و خارجی از برنامه‌های اولویت‌دار این معاونت است.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی عسکری، امروز (۱۸ آبان ۱۴۰۴) در نشست خبری کنگره ملی «ستارگانی بر مدار خورشید» ویژه بزرگداشت امامزادگان محمد محروق و ابراهیم (ع)، ضمن تشریح اهداف برگزاری این رویداد، بر ضرورت توجه عمیق‌تر به میراث تمدنی و دینی خراسان تأکید کرد.

خراسان، خاستگاه تمدن دینی و فرهنگی ایران‌زمین

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی با اشاره به پیشینه تاریخی و تمدنی خراسان گفت: مشهد و خراسان از دیرباز در حوزه تمدن اسلامی و به‌ویژه در عرصه تمدن دینی، پیشینه‌ای گران‌سنگ و پرارج دارند.

وی افزود: در نظام جمهوری اسلامی که بر مبنای ولایت شکل گرفته است، باید به این میراث ارزشمند و هویت‌ساز توجهی ویژه شود.

او با یادآوری برگزاری کنگره‌های جهانی امام‌رضا(ع) اظهار کرد: بنده افتخار داشتم در آن برنامه‌ها نقش‌آفرین باشم؛ کنگره‌هایی که با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی برگزار شد و حاصل آن انتشار بیش از ۳۰ جلد کتاب فاخر در حوزه معارف رضوی بود. در آن رویدادها، مراجع عظام تقلید نیز در تنظیم آثار، حضور در کمیسیون‌ها و سخنرانی‌ها همکاری مؤثری داشتند.

تداوم مسیر علمی و فرهنگی در کنگره «ستارگانی بر مدار خورشید»

حجت‌الاسلام عسکری با اشاره به حضور اندیشمندان برجسته از کشور‌های مختلف ازجمله آمریکا، انگلستان و عراق در کنگره‌های پیشین گفت: آن تجربه‌ها موجب گسترش گفت‌وگوی دینی و وحدت اسلامی شد و امروز کنگره ملی «ستارگانی بر مدار خورشید» نیز در ادامه همان مسیر علمی و فرهنگی برگزار می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه شخصیت امام‌زاده سید ابراهیم(ع) کمتر در تاریخ مورد توجه قرار گرفته است، افزود: این کنگره فرصتی است برای بازشناسی و معرفی بهتر این شخصیت والای علوی که جایگاه معنوی ایشان در میان اهل معرفت، ممتاز و الهام‌بخش است.

از برگزاری نشست‌های علمی تا انتشار کتاب ویژه کنگره

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی بیان کرد: نشست‌های مقدماتی این کنگره در شهر‌های قم، مشهد و دیگر مراکز علمی کشور برگزار شده و مجموعه مقالات و اشعار برگزیده در قالب کتابی با عنوان «ستارگانی بر مدار خورشید» به چاپ رسیده است.

وی افزود: یکی از ویژگی‌های این کنگره آن است که هم‌زمان با برگزاری مراسم اصلی در نیشابور در روز پنجشنبه، این کتاب ارزشمند در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌گیرد تا در جریان محافل علمی و فرهنگی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

سخنران ویژه و تقدیر از برگزیدگان فرهنگی

به گفته معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی، در آیین اصلی این کنگره، آیت‌الله حاج شیخ جواد مروی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و از شخصیت‌های علمی اهل نیشابور، سخنران اصلی مراسم خواهند بود. همچنین در این برنامه از شاعران و نویسندگان برگزیده با اهدای جوایز تقدیر می‌شود.

وی تأکید کرد: این کنگره علاوه بر بُعد ملی، از اهمیت منطقه‌ای و فرهنگی ویژه‌ای برخوردار بوده و برگزاری آن در نیشابور به‌عنوان یکی از کانون‌های تاریخی خراسان، جلوه‌ای از تداوم سنت تکریم اولیای الهی و احیای هویت دینی ایرانیان است.

توجه به ارتقای خدمات زیارتی و جذب زائران خارجی

حجت‌الاسلام عسکری در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های گسترده خراسان رضوی در حوزه زیارت گفت: یکی از موضوعات مهمی که همواره مورد توجه ما بوده، ارتقای سطح خدمات زیارتی و فراهم‌سازی شرایط مطلوب برای زائران سلامت و سایر گروه‌های زائر است.

وی افزود: در سال‌های گذشته، مشکلاتی در برخی زمینه‌ها ازجمله مباحث ارزی و خدماتی وجود داشت، اما با همکاری نهاد‌های ذی‌ربط، برنامه‌ریزی‌هایی برای رفع این چالش‌ها و تسهیل سفر زائران داخلی و خارجی انجام شده است.

نیشابور، کاشمر و تربت‌حیدریه؛ سه قطب زیارتی مهم خراسان رضوی

معاون فرهنگی استانداری با تأکید بر اهمیت نگاه تمدنی به شهر‌های زیارتی خراسان اظهار کرد: شهر‌هایی مانند نیشابور، کاشمر و تربت‌حیدریه، از مراکز تاریخی و معنوی استان به شمار می‌آیند که ریشه در هویت دینی و فرهنگی خراسان دارند.

وی افزود: نیشابور به‌دلیل وجود امامزادگان محمد محروق و ابراهیم(ع) همواره مورد توجه زائران داخلی و خارجی بوده است و حتی زائرانی از کشور‌های ترکیه و آلبانی با ارادت به خاندان پیامبر(ص)، و شخصیت‌هایی چون حاج بکتاش ولی، به این شهر سفر می‌کنند.

نقش رسانه در معرفی ظرفیت‌های زیارتی خراسان

حجت‌الاسلام عسکری با تأکید بر جایگاه رسانه‌ها در معرفی چهره فرهنگی خراسان گفت: رسانه‌ها، چه در سطح ملی و چه بین‌المللی، باید پل ارتباطی میان زائران، مراکز فرهنگی و متولیان زیارت باشند تا تصویر جامع‌تری از جاذبه‌های دینی و تمدنی خراسان به مخاطبان جهانی ارائه شود.

وی افزود: امروز زائران خارجی، علاوه بر زیارت حرم مطهر امام‌رضا(ع)، علاقه‌مند به دیدار از سایر اماکن مذهبی و تاریخی خراسان هستند و حتی گردشگرانی از قطر و بحرین نیز در دیدار‌های رسمی خود، توسعه زیرساخت‌های زیارتی در استان را ضروری دانسته‌اند.

توسعه زیرساخت‌ها و افزایش ماندگاری زائران

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی گفت: اگر زیرساخت‌های فرهنگی و خدماتی متناسب با نیاز زائران توسعه یابد، ماندگاری زائران افزایش می‌یابد و فرصت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تازه‌ای برای استان فراهم می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این موضوع در کارگروه ملی زیارت به‌صورت جدی پیگیری می‌شود و تاکنون مصوبات مهمی در زمینه تسهیلات سفر و بهبود خدمات زیارتی به تصویب رسیده است.

همکاری نهاد‌های ملی و استانی برای تحقق زیارت شایسته

حجت‌الاسلام عسکری با اشاره به همکاری‌های بین‌دستگاهی گفت: فراکسیون شهر‌های زیارتی، قرآنی و اسلامی مجلس شورای اسلامی با همراهی نمایندگان خراسان رضوی، پیگیر توسعه زیرساخت‌های زیارتی استان است و هماهنگی‌هایی نیز میان استانداری و دستگاه‌های ملی برای تسهیل خدمات به زائران خارجی صورت گرفته است.

خدمت در شأن امام‌رضا(ع) و امامزادگان خراسان رضوی

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی در پایان تأکید کرد: هدف نهایی ما تحقق زیارتی شایسته و در شأن امام‌رضا(ع) و امامزادگان واجب‌التعظیم استان است. امروز بیش از ۳۰۰ امامزاده در خراسان رضوی وجود دارد که با همکاری دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی، تلاش می‌کنیم خدمات زیارتی، فرهنگی و رفاهی در همه این اماکن به‌صورت هماهنگ، علمی و اثرگذار ارائه شود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.