صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

معاون هنری وزارت ارشاد: ایران، فقط تهران نیست، هنرمندان استانی باید حمایت شوند

  • کد خبر: ۳۷۴۰۸۸
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۲
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن قول توجه به سالن تئاتر شهر مشهد گفت: ایران فقط تهران نیست و باید همان‌گونه که هنرمندان مرکز کشور مورد توجه قرار می‌گیرند، هنرمندان استان‌ها نیز مورد حمایت قرار گیرند.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدمهدی احمدی در آیین اختتامیه سی‌و‌پنجمین جشنواره تئاتر استان خراسان رضوی که صبح امروز ۲۹ آبان ۱۴۰۴، در تئاتر شهر مشهد برگزار شد، با بیان این مطلب که جشنواره‌ها به منظور ارزیابی یک جشنواره موفق برگزار می‌شود، اظهار کرد: خروجی یک جشنواره باید به گونه‌ای باشد که اثرات مثبتی به همراه داشته باشد. واضح است که جشنواره بر اساس یک مقوله و مبنای فکری شکل گرفته و باید ظرفیت‌های هنری استان و استعداد‌های درخشان آن در حوزه نمایشی شناسایی شود. هدف این است که در پایان، میزان ظرفیت نمایشی استان مشخص گردد و همچنین استعداد‌های موجود در این حوزه شناسایی شوند.

هنرمندان نباید برای دیده‌شدن به مرکز کشور مهاجرت کنند

احمدی افزود: یکی از مقولات مهمی که می‌تواند میزان مقاومت و تاب‌آوری جامعه را در برابر چالش‌های اجتماعی افزایش دهد، مقوله نمایش است. نمایش می‌تواند به راحتی پیام‌هایی را به جامعه منتقل کند و نشان دهد که قهرمانان چگونه از بحران‌ها عبور کرده‌اند. شاهنامه، کتاب تاریخ‌نگار ایران، به ما می‌آموزد که چگونه قهرمانان تاریخی در برابر بحران‌ها ایستادگی کرده‌اند. جامعه باید از فعال‌بودن خود بهره‌برداری کند و با یادآوری قهرمانان تاریخی بر روی صحنه نمایش به نسل‌های جدید نشان دهد که چگونه می‌توان از بحران‌ها عبور کرد.

وی با تأکید بر این مطلب که جشنواره‌ها و متولیان آن‌ها در کشور باید توجه ویژه‌ای به استان‌ها داشته باشند، افزود: نگاه جشنواره‌ها نباید صرفا به پایتخت باشد، بلکه باید به هنرمندان استان‌ها نیز توجه کند. این نکته حائزاهمیت است که هنرمندان نباید برای دیده‌شدن به مرکز کشور مهاجرت کنند و پیش از این، به گونه‌ای بود که افراد توانمند استان‌ها به دلیل این کمبود توجه، به تهران مهاجرت می‌کردند. 

احمدی ادامه داد: خوشبختانه در سال‌های اخیر، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این موضوع تأکید داشته‌اند که ایران تنها محدود به تهران نیست و باید همان‌گونه که هنرمندان مرکز کشور مورد توجه قرار می‌گیرند، هنرمندان استان‌ها نیز باید مورد حمایت قرار گیرند.

مشاور عالی وزیر تصریح کرد: تاریخ تئاتر مشهد سابقه‌ای طولانی و قوی دارد و بسیاری از پیشکسوتان این حوزه در تهران شناخته شده‌اند. ارزیابی‌های اخیر نشان می‌دهد که فعالیت‌های نمایشی و خیابانی در استان خراسان رضوی از پشتوانه تاریخی محکم و عمیقی برخوردار است. 

احمدی خاطرنشان کرد: تئاتر شهر که در برخی استان‌ها وجود دارد، نماد توانمندی‌های نمایشی آن است و باید به برند تبدیل شوند؛ اما متأسفانه برخی استان‌ها هنوز نتوانسته‌اند چنین‌رتبه‌ای را برای خود ایجاد کنند. آثاری که در تئاتر شهر قرار است به نمایش گذاشته شود، باید کیفیت فنی و محتوایی خوبی داشته باشد تا اگر هنرمندی، نمایشش در این سالن اجرا شد، آن را جزو افتخارات و کارنامه خود بداند. 

وی در پایان با توجه به درخواست هنرمندان در این جشنواره، قول مساعدت برای سامان‌دهی وضعیت تئاتر شهر مشهد را داد و تأکید کرد: ما وظیفه توجه به سالن‌های تئاتر شهر را داریم و متولیان نیز مسئولیت دارند ظرفیت‌های موجود را شناسایی و به حل مشکلات آن‌ها کمک کنند.

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.