صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

گوترش : مرگ و ویرانی در غزه بعنوان بزرگترین شکست بشریت در یادها باقی خواهد ماند

  • کد خبر: ۳۷۴۸۴۴
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۷
دبیرکل سازمان ملل گفت: مرگ و ویرانی در غزه به‌عنوان بزرگ‌ترین شکست بشریت در یادها باقی خواهد ماند.

به گزارش شهرآرانیوز، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در هفتمین نشست سالانه اتحادیه آفریقا – اتحادیه اروپا افزود: «تهاجم روسیه به اوکراین که بدترین درگیری اروپا در یک نسل گذشته است رنج عظیمی برای غیرنظامیان و اختلالات عمیق در اقتصاد جهانی به‌بار آورد و مرگ و ویرانی در غزه بعنوان بزرگ‌ترین شکست بشریت به یاد خواهد ماند و در سودان، سودان جنوبی، سومالی، لیبی، مالی و جمهوری دموکراتیک کنگو، تعداد زیادی از انسان‌ها همچنان کشتار و درد رنج را تحمل می‌کنند.»

وی ادامه داد: اکنون جهان با سرعتی بسیار زیاد در حال تغییر است، فناوری با شتاب پیش می‌رود، هرج و مرج اقلیمی حاکم است، نابرابری‌ها عمیق‌تر می‌شوند و ما به سوی جهانی چندقطبی حرکت می‌کنیم؛ جهانی که قدرت در آن در حال تغییر و جابه‌جایی است.

وی تصریح کرد: ما در برابر خطر تقسیم جهان به دو بلوک تحت رهبری دو قدرت بزرگ، نیازمند جهانی چندقطبی با روابط گسترده در حوزه‌های تجارت، توسعه، نهاد‌های مالی و با هماهنگی سیاسی فزاینده هستیم.

دبیرکل سازمان ملل گفت:، اما چندقطبی بودن به‌خودی‌خود تضمین‌کننده صلح و رفاه نیست. اروپا در سال ۱۹۱۴ چندقطبی بود، اما در غیاب حکمرانی چندجانبه قوی، نتیجه آن جنگ شد. جهان چندقطبی امروز برای موفقیت، نیازمند نهاد‌ها و پویایی‌های چندجانبه است تا ثبات و تعادل را تضمین کند.

گوترش افزود: همکاری میان اتحادیه آفریقا و اتحادیه اروپا به عنوان دو سازمان چندجانبه و به‌طور کلی همکاری میان اروپا و آفریقا، به‌خوبی می‌تواند محور مرکزی جهان چندقطبی جدید باشد. این واقعیت نوظهور، فرصتی برای اصلاح بی‌عدالتی‌های تاریخی و ایجاد نظامی برابر برای کشور‌هایی که مدت‌ها از تصمیم‌گیری‌های جهانی کنار گذاشته شده‌اند، است.

دبیرکل سازمان ملل درباره توسعه پایدار گفت: معماری مالی جهانی کنونی هم ناعادلانه و هم ناکارآمد است. این نظام به نفع کشور‌های ثروتمند عمل می‌کند. ما باید آن را برای منفعت همه اصلاح کنیم.

وی بر لزوم پایان دادن به چرخه بدهی‌های سنگین تاکید کرد و افزود: سه برابر کردن ظرفیت وام‌دهی بانک‌های توسعه چندجانبه و دادن مشارکت و نفوذ بیشتر به کشور‌های در حال توسعه از جمله کشور‌های آفریقایی در نهاد‌های مالی جهانی، به‌عنوان بخشی از اصلاح معماری مالی بین‌المللی برای سازگاری با جهان امروز از جمله روند اصلاح نظام مالی جهانی است.

وی اضافه کرد: در نشست سویل امسال، جامعه جهانی گام‌های جامعی برای پیشبرد این اهداف برداشت. «دستورکار ۲۰۶۳ اتحادیه آفریقا» و «دستورکار ۲۰۳۰ سازمان ملل برای توسعه پایدار» نیز همین مسیر را دنبال می‌کنند و با همکاری، ما می‌توانیم به بی‌عدالتی فقر پایان دهیم، ریشه‌های مهاجرت و آوارگی را برطرف کنیم و ظرفیت اقتصادی بی‌نظیر این قاره را آزاد سازیم.

گوترش درباره اقدامات اقلیمی نیز گفت: آفریقا سرشار از خورشید، باد و مواد معدنی حیاتی است. تقاضا برای این مواد معدنی تا سال ۲۰۳۰ سه برابر خواهد شد که به‌دلیل گذار به انرژی پاک است. این روند، باید فرصتی برای کنار گذاشتن الگو‌های قدیمی بهره‌برداری از منابع و جایگزینی آن با فرآوری و تولید با ارزش افزوده بالا در کشور‌های مبدا باشد.

وی تاکید کرد: با آموزش و تأمین مالی مناسب، انقلاب انرژی‌های تجدیدپذیر می‌تواند همه آفریقا را توانمند سازد، اما تنها در صورتی که همکاری بین‌المللی گذار عادلانه از سوخت‌های فسیلی از جمله ارائه برق به سراسر قاره را ممکن سازد.

دبیرکل سازمان ملل گفت: برای گذار عادلانه، کشور‌های توسعه‌یافته باید به وعده‌های خود عمل و با همه شرکای خود همکاری کنند. امسال باید تامین مالی سازگاری اقلیمی را دو برابر کنند و تمام تلاش‌ها را برای سه برابر کردن آن تا سال ۲۰۳۵ به کار گیرند و تصمیمات اجلاس اقلیمی باکو را محقق سازند.

گوترش تصریح کرد: آفریقا منابع و نیروی کار جوان و پویا و اروپا سرمایه و دانش فنی دارد. اقدام اقلیمی یک وظیفه است، اما در میان کشور‌های آفریقایی نیز فرصت وجود دارد.

گوترش با بیان اینکه «پیمان آینده» که سال گذشته به تصویب رسید، خواستار اعطای کرسی‌های دائمی به آفریقا در شورای امنیت سازمان ملل برای اصلاح یک بی‌عدالتی تاریخی عمیق و تقویت توان شورا در برقراری صلح در سراسر جهان شد.

وی تاکید کرد: راه‌حل این چالش‌ها در چندجانبه‌گرایی از جمله تقویت نهاد‌های منطقه‌ای و جهانی نهفته است. اتحادیه آفریقا و اتحادیه اروپا در مجموع ۴۰ درصد اعضای سازمان ملل را تشکیل می‌دهند و توانایی آن را دارند که از منشور ملل متحد پاسداری، توافق‌ها را میانجی‌گری و جهان را به‌سوی واقعیتی باثبات‌تر و فراگیرتر هدایت کنند؛ جهانی که در آن قانون بین‌المللی حاکم باشد و بی‌عدالتی‌ها و نابرابری‌ها به‌تدریج برطرف شود.

دبیرکل سازمان ملل خطاب به کشور‌های اروپایی و آفریقایی گفت: از دل آشفتگی امروز، می‌توانید دوران تازه‌ای از امید بسازید: امید به وحدت، برابری و صلح.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.