صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

از سرگیری اعزام زائران به سرزمین وحی از ابتدای دی‌ماه | مشهد، دروازه امن بازگشت حجاج ایرانی در جنگ ۱۲ روزه

  • کد خبر: ۳۷۵۳۳۵
  • ۰۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۴
مدیرکل حج و زیارت خراسان رضوی گفت: اعزام کاروان‌های عمره در مهر و آبان امسال انجام شد و از طریق آن، حدود سه هزار زائر راهی سرزمین وحی شدند. انشالله از ابتدای دی‌ماه، دوباره سهمیه معتنابهی به استان اعطا خواهد شد تا کاروان‌های عمومی راهی سرزمین وحی شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام مهدی شجاع در سی‌وچهارمین اجلاس دوره ششم شورای اسلامی استان خراسان رضوی که ظهر امروز (چهارشنبه ۵ آذر ۱۴۰۴) برگزار شد، اظهار کرد: در سال گذشته وضعیت خراسان رضوی در حوزه حج تمتع بالغ بر ۹ هزار و ۳۶۰ زائر بود که امسال این رقم با توجه به پیگیری‌هایی که انجام شد، به بیش از ۱۰ هزار و ۵۶۰ زائر رسید؛ زائرانی که در قالب ۷۱ کاروان به حج تمتع اعزام و زائر سرزمین وحی شدند. ظرفیت فعلی ما نیز ۹ هزار و ۸۰ نفر است که ۸۰۵۵ نفر در قالب کاروان‌های شیعه و ۱۰۲۵ نفر درقالب کاروان‌های اهل‌سنت به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.

وی افزود: تغییر مهم امسال، کاهش سهمیه شهرستان‌ها و افزایش سهمیه مشهد است. دلایل مختلفی هم برای آن وجود دارد که ازجمله همزمانی موسم حج با فصل کشت و ایام ویژه فعالیت‌های کشاورزی است که باعث شده تا ظرفیت کاروان‌های شهرستانی کاهش پیدا کند.

آذرماه، موعد اعزام کاروان‌های حج دانشجویی

به گفته مدیرکل حج و زیارت خراسان رضوی، اعزام کاروان‌های عمره در مهر و آبان امسال انجام شد و از طریق آن، حدود سه هزار زائر راهی سرزمین وحی شدند. در آذرماه نیز فقط کاروان‌های عمره دانش‌آموزی و دانشجویی درحال اعزام هستند و انشالله از ابتدای دی‌ماه، دوباره سهمیه معتنابهی به استان اعطا خواهد شد تا کاروان‌های عمومی راهی سرزمین وحی شوند.

حجت‌الاسلام شجاع خاطرنشان کرد: البته تفاوت مهم حج امسال به‌خاطر جنگ ۱۲ روزه بود که از صبح همان جمعه‌ای که تهاجم ناجوانمردانه دشمن صهیونیستی به کشور آغاز شد، وظایف ویژه و خاصی را به دستورکار اصلی سازمان حج و زیارت تبدیل کرد. به هرحال، این عزیزان هموطن و برادران و خواهران دینی ما بودند که در سرزمین وحی بسر می‌برند و بر ما بود تا زمینه بازگشت امن و مناسب را برایشان فراهم کنیم.

ماجرای بازگشت حجاج به وطن در جنگ ۱۲ روزه

مدیرکل حج و زیارت خراسان رضوی تصریح کرد: خدا را شاکریم که اقداماتی دنبال شد تا هم عزیزان ما آرامش خودشان را حفظ کنند و هم به‌راحتی به کشور عزیزمان بازگردند. به همین دلیل، پس از جلسات متمرکز و متعدد تصمیم بر این شد که بازگشت زمینی با توجه به بسته‌بودن حریم هوایی منطقه از همه امن‌تر است و بر همین اساس، حدود شش هزارنفر از ضیوف‌الرحمان به صورت زمینی و از طریق همسایه غربی ما یعنی عراق به کشور بازگشتند.

وی تأکید کرد: علاوه بر زائران خراسان رضوی، آن زمان دقیقاً ۱۳ هزار زائر دیگر نیز که عمدتاً از استان‌های غربی کشور ازجمله کردستان، آذربایجان‌های غربی و شرقی، همدان و ایلام به حج مشرف شده بودند، همگی در هتل‌های مکه و مدینه اقامت داشتند و در انتظار بازگشت به ایران اسلامی به‌سر می‌بردند. به همین دلیل، از آن‌جا که نخستین پرواز‌ها به مقصد فرودگاه بین‌المللی مشهد برقرار شد، ترتیبی دادیم تا این هموطنان عزیز نیز از طریق آسمان مشهد وارد کشور شوند.

حجت‌الاسلام شجاع گفت: آن زمان ۱۳ هزار زائر غیر خراسانی پس از بازگشت به میهن اسلامی، ابتدا به حرم مطهر رضوی مشرف شدند و سپس از راه‌های زمینی، زمینه بازگشتشان به شهر‌ها و استان‌های غربی فراهم شد؛ به‌طوری که روزانه تا ۱۲۰ اتوبوس بین‌شهری برای انتقال این عزیزان تدارک دیده شده تا کاروان‌های مختلف راهی شهر و دیارشان شوند. به عبارت دقیق‌تر، به‌جرئت می‌توانم ادعا کنم که آن زمان، اداره کل حج و زیارت خراسان رضوی به شعبه متمرکز سازمان حج و زیارت کشور تبدیل شد.

امکان تشرف کاروان‌های خانوادگی و فردی به عتبات

وی بیان کرد: واقعیت این است که استقبال مردمان خراسان رضوی از امر زیارت و سفر‌های زیارتی بسیار درخشان است. مدیران سازمان نیز درک دقیقی از این وضعیت دارند و کار ما به جایی رسیده که به محض بازشدن سایت، حداکثر پنج تا ۱۰ دقیقه زمان می‌برد تا ظرفیت کاروان‌ها به‌طور کامل تکمیل شود.

به گفته مدیرکل حج و زیارت خراسان رضوی، راهبرد محوری دست‌اندرکاران سازمان این است که که هیچ مانعی برای تشرف زائران عتبات وجود نداشته باشد؛ به همین دلیل هم تسهیل‌گری‌های ویژه‌ای در جریان است تا کاروان‌های غیررسمی و زائرانی که به‌صورت گروهی، خانوادگی و حتی فردی عازم اعتاب مقدسه می‌شوند، بتوانند با یکسری تغییرات و درقالب چارچوب‌های قانونی سفر‌های زیارتی خود را انجام دهند.

برچسب ها: حج حجاج مکه
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.