صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

درباره حادثه تلخ و جزئیاتی از پرونده پزشکی رضا امیرخانی | شوک به ادبیات ایران

  • کد خبر: ۳۷۶۵۶۷
  • ۱۱ آذر ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۱
وقوع سانحه تلخ برای رضا امیرخانی واکنش‌های پرشمار اهالی فرهنگ و ادبیات را در پی داشت.

خادم | شهرآرانیوز؛ در صفحه اینستاگرام شخصی رضا امیرخانی، ادبیات و پرواز بیش از هر موضوعی دیده می‌شود. هر چند به رمان نویسی شهره است، اما می‌گویند در پاراگلایدر سواری هم خبره است. پرواز در بلندا‌ها و مسافت‌ها و شرایط جوی متفاوت، حد مهارت او را نشان می‌دهد.

 به روزترین هایلایت صفحه اینستاگرامش، هایلایتی است با عنوان «۱۴۰۴پرواز» و آخرین استوری‌ای که در آن گذاشته مربوط به ۵ روز پیش است. در این هایلایت می‌شود گوشه‌ها و لحظاتی از پرواز او با پاراگلایدر را دید. مکان بیشتر این پرواز‌ها (آن‌هایی که امیرخانی به آن‌ها اشاره کرده است) امام زاده هاشم است و حوالی دماوند. مکان سقوط او را هم در منطقه مشاء دماوند اعلام کردند.

زمان وقوع حادثه عصر نهم آذر است. ساعت دقیق واقعه هنوز گفته نشده، اما روشنی آسمان -از فیلمی که از لحظه حضور امدادگران بالای سر نویسنده منتشر شده- می‌گوید هنوز تا غروب مانده است. خبر آن، اما حدود ساعت ۱۰ شب منتشر شد.

بیانیه خانواده رضا امیرخانی

با تأیید خبر از سوی خانواده امیرخانی، جای شک و شایعه‌ای باقی نماند. علاوه بر تأیید خبر سانحه، بیانیه‌ای در کانال تلگرامی رسمی رضا امیرخانی منتشر شد. در این بیانیه آمده است:

«للحق

دوستان آقا رضا و همراهان عزیز و صمیمی. از دیروز که برای آقای امیرخانی حادثه‌ای پیش آمده،  بیش از همه این سال ها، حضور و همراهی و دلگرمی و در یک کلام، «بودن» شما را در کنار او و خودمان احساس کردیم. دعا‌های شماست که فشار روحی این اتفاق را برای ما و درد آن را برای آقا رضا سبک می‌کند. می‌دانیم که شما هم مثل ما مشتاق شنیدن از آقای امیرخانی هستید ولی دو درخواست داریم.

یک. قول می‌دهیم که به مرور، اخبار سلامتی رضا جان را در همین کانال منتشر کنیم تا شما هم بی خبر نمانید و خبر درست را بخوانید. لطفا در انتشار اخبار مربوط به این موضوع طمأنینه لازم را حفظ کنیم.

دو. لطفا از تماس با بیمارستان و نزدیکان در حد امکان پرهیز کنید. مسئولان زحمتکش بیمارستان باید از آقارضا‌های دیگران هم مراقبت کنند و ما نباید تمرکز و آرامش آن‌ها را مختل کنیم.

از همین طریق با هم در تماس و گفت‌و‌گو خواهیم بود. آخرین خبر تا الان همان مطلبی است که دیشب گفتیم. آقای امیرخانی در مراقبت‌های ویژه تحت نظر است. باران دعاهایتان را برای رضا و ما بفرستید؛ به امید بهبودی هرچه زودتر.
با احترام و سپاس
خانواده رضا امیرخانی»

آخرین جزئیات از پرونده پزشکی

«شکستگی و آسیب در چند ناحیه»، گزارش نخستینی بود که از وضعیت پزشکی او در نتیجه سقوط مطرح شد. سوده امیرخانی، خواهر رضا امیرخانی درباره وضعیت سلامتی او به ایرنا گفت: رئیس کمیته پیگیری بیمارستان، پیگیر احوال رضا امیرخانی است. اقدامات تخصصی در حال انجام است. لطفا دعا کنید هوشیاری او برگردد و اعلام کنید کسی با بیمارستان تماس نگیرد.

یکی از نزدیکان رضا امیرخانی اعلام کرد: وضعیت این نویسنده تحت کنترل است، سطح هوشیاری بین چهار و پنج در نوسان، ضربان قلب منظم است و رفلکس اندامی وجود دارد. اما تنفس با کمک ونتیلاتور انجام می‌شود. شرایط برای عمل جراحی کافی نیست.

به گفته او در امیرخانی شکستگی سر وجود دارد، اما ظاهرا آسیب جدی به مغز وارد نشده است. با بررسی پزشکی اسکن مغز در ساعت‌های آینده این مسئله قطعیت پیدا خواهد کرد. او تا زمان تنظیم این گزارش در بخش مراقبت‌های ویژه تحت نظر است.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درباره آخرین وضعیت رضا امیرخانی، نویسنده و منتقد ادبی، گفته است: به دلیل ضربه وارد شده و دارو‌های کنترل بیمار، سطح هوشیاری او پایین است.

او در توییتی نوشته است: «رضا امیرخانی عزیز همچنان در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) تحت نظر است، به دلیل ضربه وارد شده و دارو‌های کنترل بیمار، سطح هوشیاری او پایین است، داروی خواب مصنوعی قطع شده تا ارزیابی دقیق تری انجام شود.»

دعا برای نویسنده روادار

امیرخانی نویسنده‌ای است که از اظهارنظر‌های سیاسی و اجتماعی پرهیز نکرده و بار‌ها مواضعی گرفته که عده‌ای را خوش نیامده است. عده‌ای او را نویسنده‌ای از طیف و جریانی خاص می‌دانند، اما نقدهایش وجهه دیگری از او را نشان می‌دهد و همین رویکرد سبب شده که آدم‌هایی با دیدگاه‌های متفاوت به حادثه سقوط او واکنش نشان داده، از او به نیکی یاد و برایش آرزوی سلامتی کنند. برخی از اهالی فرهنگ و هنر نیز در پی خبر سانحه برای رضا امیرخانی واکنش نشان دادند.

رضا کیانیان در یک استوری نوشت: «برای رضا امیرخانی دعا کنیم. برایش آرزوی سلامتی کنیم.»

اسدا... امرایی، مترجم نیز در پستی در صفحه اینستاگرامش نوشت: «از وقتی خبر حادثه رضا جان امیرخانی را شنیدم، دست و دلم می‌لرزد. از صمیم قلب آرزو می‌کنم هر چه زودتر حالش خوب شود.»

مجید قیصری، مهدی یزدانی خرم، محمدکاظم کاظمی، سعید بیابانکی، خسرو باباخانی و بسیاری دیگر در صفحاتشان به این حادثه واکنش نشان داده و برای بهبود رضا امیرخانی آرزوی سلامتی کردند.

***

این تصویر، پس از وقوع حادثه تلخ برای رضا امیرخانی، دست به دست در صفحات کاربران شبکه‌های اجتماعی بازنشر می‌شود. عکسی که برای نخستین بار فرهاد عشوندی، روزنامه نگار و از دوستان صمیمی رضا امیرخانی، آن را در صفحه اش در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر کرد و در توضیح آن نوشت:

«در اوج بودن بالاترین لذته که #رضا_امیرخانی عزیز برای به دست آوردنش ماهی چند بار به مشاء می‌رفت تا این طوری در آستانه دماوند به پرواز در بیاد، برای سلامتی او دعا کنیم.

این عکس رو خودش از یکی از این پرواز‌ها برای من فرستاده بود که این لذت وصف ناپذیر رو برای من شرح بدهد، فکر کنم تابستان ۹۳»

کتاب «من او» از منظر مخاطبان بهترین رمان رضا امیرخانی است و در میان آثار او بیشترین بازنشر را داشته است. این کتاب تاکنون بیش از ۵۴ نوبت چاپ شده است

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.