صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

راهکار‌های طب ایرانی برای بهبود آنفلوانزا

  • کد خبر: ۳۷۸۰۶۸
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۷
یک متخصص طب ایرانی گفت: در افراد ۱۲ تا ۶۰ سال، انجام یک حجامت عام در ابتدای پاییز می‌تواند به‌عنوان یک اقدام کمکی برای پیشگیری از آنفلوانزا مطرح شود.

به گزارش شهرآرانیوز، تبسم ارشادی‌فر اظهار کرد: ویروس آنفلوانزا با درگیرکردن بینی، گلو و ریه‌ها، باعث شروع ناگهانی علائمی، چون تب، لرز، درد عضلانی شدید و خستگی مفرط می‌شود، این عارضه در موارد معمول خودبه‌خود بهبود می‌یابد، اما در گروه‌های پرخطر مانند سالمندان، کودکان، افراد دارای بیماری‌های مزمن می‌تواند منجر به عوارض جدی مانند ذات‌الریه شود.

حجامت برای پیشگیری از آنفلوانزا مناسب است؟

این متخصص طب ایرانی بیان کرد: در آستانه فصل‌های سرد برای پیشگیری از آنفلوانزا و سرماخوردگی برخی ملاحظات غذایی مناسب فصل پاییز بسیار دارای اهمیت است. برای افراد ۱۲ تا ۶۰ سال، انجام یک حجامت عام در ابتدای پاییز می‌تواند به‌عنوان یک اقدام کمکی و نوعی پیشگیری از آنفلوانزا به شمارمی رود. بادکش قبل از حجامت باعث تحریک عروق لنفاوی و افزایش حرکت مایع میان‌بافتی می‌شود و از این جهت، برخی آن را تقویت‌کننده سیستم بدن می‌دانند.

وی افزود: حجامت زیر چانه در کودکان و افراد کم‌سن، به‌عنوان نوعی پاکسازی غدد لوزه‌ها مطرح است، این اقدام باید صرفاً توسط پزشک متخصص انجام شود و افراد غیرمتخصص مجاز به انجام آن نیستند. مزاج پاییز در طب ایرانی سرد و خشک (سوداوی) در نظر گرفته می‌شود و مصرف برخی غذا‌ها مانند بادمجان، عدس یا خوراکی‌های دارای ادویه زیاد، برای این فصل مناسب نیست؛ زیرا این مواد از نظر طب سنتی سودازا محسوب می‌شوند.

توصیه‌های تغذیه طب ایرانی برای آنفلوانزا چیست؟

ارشادی‌فر ادامه داد: افراد می‌توانند روزی یک تا دو بار از گریپ‌فروت استفاده کنند. کسانی که مشکل معده ندارند، می‌توانند صبح ناشتا یک عدد گریپ‌فروت را چهار قاچ کرده و آب آن را مصرف کنند. افرادی که دچار زخم معده هستند، بهتر است میوه را از وسط نصف کرده و پس از افزودن مقدار کمی شکر، آن را با قاشق میل کنند. افراد سالم می‌توانند روزانه یک تا دو عدد شلغم مصرف کنند، این اقدام به تقویت بدن و پیشگیری از بیماری‌های فصلی کمک می‌کند.

وی افزود:  برای افرادی که دچار سرفه و علائم سرماخوردگی می‌شوند، سوپ و آش پاییزی درست کنند و در آن از موادی مانند کدو حلوایی، کدو سبز، گشنیز، جعفری، جو، برنج و آب مرغ استفاده شود، افزودن آب نارنج پس از پخت به عنوان چاشنی بهترین بوده و تأثیر مثبت روی حفظ رطوبت بدن دارد. همچنین اگر فرد هنوز سرما نخورد، می‌توان در سوپ شلغم رنده‌شده یا یک عدد لبو کوچک روز در میان افزود که به پیشگیری کمک می‌کند.

تفاوت آنفلوانزا و سرماخوردگی چیست؟

این متخصص طب ایرانی عنوان کرد: آنفلوانزا و سرماخوردگی هردو نوعی بیماری ویروسی هستند، اما علائم آنها با هم متفاوت است، آنفلوانزا شامل تب بالا، گلودرد، آبریزش بینی، بدن درد، سردرد و سرفه است و شدت علائم معمولاً بیشتر از سرماخوردگی است. برای افراد با سیستم ایمنی ضعیف، کودکان، سالمندان، زنان باردار و بیماران تحت شیمی‌درمانی، واکسن آنفلوانزا توصیه می‌شود تا از عوارض شدید جلوگیری شود. اما افراد سالم و با سیستم ایمنی قوی معمولاً می‌توانند در برابر این ویروس مقاومت داشته باشند.

وی ادامه داد: مصرف سوپ کدو حلوایی می‌تواند به کاهش سرفه و تقویت بدن کمک کند. همچنین استفاده از دمنوش‌های ترکیبی مانند آویشن، بابونه، پنیرک و بنفشه به پاکسازی بدن و حفظ رطوبت کمک می‌کند. دم‌نوش باید در لیوان آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه دم کشیده و روزانه سه تا چهار بار مصرف شود. یک یا دو بار مصرف تأثیر چندانی ندارد. همچنین مصرف پرتقال، آب لیمو شیرین به دلیل وجود. ویتامین سی در آنها در بهبود آنفلوانزا و سرماخوردگی مؤثر هستند.

به گفته او، تغذیه متعادل، سوپ‌های گرم پاییزی، شلغم و لبو و مصرف دمنوش‌های گیاهی بهترین راهکار‌های طبیعی برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری‌های فصلی محسوب می‌شوند.

دمنوش‌هایی که برای کاهش علائم سرماخوردگی مفید هستند؟

ارشادی‌فر اظهار کرد: یکی از روش‌های بسیار مؤثر برای رفع احتقان سینوس‌ها و کاهش علائم سرماخوردگی، بخور آب داغ با گیاهان دارویی مانند تخم گشنیز، نعناع، پونه و آویشن است. کافی است این گیاهان در یک قابلمه آب جوش ریخته و روی سر خود حوله‌ای انداخته و بخور بدهید. این کار به تخلیه اخلاط از سینوس‌ها کمک می‌کند و در کاهش گرفتگی بینی و سرفه مؤثر است.

وی افزود: برای کاهش سرفه و تسکین گلو، می‌توان از شربت‌های گیاهی شامل آویشن و گل ختمی استفاده کرد. این شربت‌ها در طب ایرانی بسیار قدیمی و کاربردی هستند و به باز شدن مجاری تنفسی کمک می‌کنند.

او ادامه داد: اگر علائم آنفلوانزا ادامه پیدا کرد یا تب بالا و سرفه شدید شد، ممکن است یک عفونت باکتریایی ثانویه ایجاد شده باشد و در این صورت مراجعه فوری به پزشک متخصص ضروری است. آنفلوانزا یک بیماری ویروسی است و معمولاً به آنتی‌بیوتیک نیاز ندارد، اما در صورت عفونت باکتریایی، پزشک می‌تواند داروی مناسب تجویز کند. حتی در صورتی که داروی ضدویروس مصرف شود، استفاده همزمان از دمنوش‌ها و روش‌های سنتی می‌تواند به تسریع بهبود کمک کند.

مصرف کدام موادغذایی در طول درمان بیماری مناسب نیست؟

این متخصص طب ایرانی عنوان کرد: در طول دوره سرماخوردگی یا آنفلوانزا باید از مصرف ماست، دوغ، سرکه و آب لیمو خودداری کرد، زیرا این مواد می‌توانند مجاری تنفسی را تحریک کرده و سرفه را تشدید کنند. به جای آن، مصرف سوپ‌های گرم و آش‌های حاوی کدو حلوایی و سبزیجات تازه توصیه می‌شود.

وی افزود: دمنوش‌ها باید به مدت ۱۵ دقیقه در آب جوش دم شوند و روزانه سه تا چهار بار مصرف شوند تا اثرگذاری مطلوب داشته باشند و نباید به تعداد کم مصرف شوند.

ارشادی‌فر ادامه داد: ترکیب روش‌های طبیعی مانند بخور گیاهی، دمنوش‌ها، شربت‌های سنتی و سوپ‌های پاییزی با مراقبت‌های پزشکی و رعایت رژیم غذایی مناسب، بهترین راهکار برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا در فصل سرد است.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.