به گزارش شهرآرانیوز؛ براساس اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در طول بارداری، مصرف آجیل بینمک منجر به بهبود حافظه و عملکردهای شناختی میشود و فواید طولانیمدت برای تکامل شناختی و تواناییهای حرکتی کودک دارد. مطالعات همچنین نشان دادهاند که گرچه مصرف مغزهادر طول سه ماهه بارداری با تکامل بهتر کودکان ارتباط دارد، مصرف مغزها در سه ماهه سوم بارداری بهبود قابل توجه و چشمگیری در روند تکامل نوروفیزیولوژیک کودک ایجاد نمیکند.
این یافته ممکن است به دلیل تفاوت در تاثیر فاکتورهای اگزوژن و اندوژن بر تکامل جنین در طول دورههای مختلف بارداری باشد و تاثیر وضعیت تغذیه مادر در اوایل بارداری برجستهتر است. فولیکاسید به طور ویژه در ابتدای دوره بارداری به تکمیل لوله عصبی جنین کمک میکند. کمبود فولیکاسید منجر به اختلال مادرزادی نقص لوله عصبی در مغز و ستون فقرات میشود.
مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ مخصوصا EPA (ایکوزا پنتانوئیک اسید) و DHA (دوکوزاهگزانویئک اسید) به دلیل اهمیت ساختاری و عملکردی در تکامل مغز، شبکیه چشم و سیستم ایمنی جنین اهمیت دارد.
بر اساس یافتههای علمی، اسیدهای چرب غیراشباع عملکردهای فیزیولوژیک مانند تنظیم بیان ژن، حفظ ترکیب غشای سلول، تنظیم فعالیت کانالها و پروتئینهای غشایی دارند. علاوه بر این، اثرات ضد التهاب دارند که به طور ویژه در طول دوران بارداری مفید است.
منبع: ایسنا