صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نخست‌وزیر لبنان: آماده گذار به مرحله دوم طرح حصر سلاح در لبنان هستیم

  • کد خبر: ۳۸۰۱۹۰
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۹
نخست‌وزیر لبنان تأکید کرد که مرحله اول طرح انحصار سلاح در دست نیروهای ارتش در جنوب رودخانه لیتانی طی چند روز آینده به پایان خواهد رسید و دولت لبنان آماده ورود به مرحله دوم این طرح در شمال این رودخانه است.

به گزارش شهرآرانیوز، «نواف سلام» نخست وزیر لبنان در دیدار با «سیمون کرم» رئیس هیأت مذاکره‌کننده در کمیته مکانیزم تصریح کرد: مرحله نخست طرح حصر سلاح در جنوب رود لیتانی در آستانه پایان قرار دارد.

وی افزود: دولت آماده است تا بر اساس طرحی که ارتش لبنان به دستور دولت تهیه کرده است، مرحله دوم یعنی خلع سلاح در شمال رود لیتانی را آغاز کند.

نخست‌وزیر لبنان همچنین بر ضرورت تأمین حمایت لازم از ارتش این کشور تأکید کرد تا بتواند به‌طور کامل «مسئولیت‌های ملی» خود را بر عهده گیرد.

«سیمون کرم» رئیس هیأت مذاکره‌کننده در کمیته مکانیزم نیز جزئیات نشست اخیر این کمیته را به نواف سلام ارائه کرد.

رودخانه لیتانی در جنوب لبنان از دیرباز به‌عنوان یک خط مرزی نمادین در توافق‌های امنیتی میان لبنان و رژیم صهیونیستی شناخته می‌شود و منابع صهیونیستی تأکید کرده‌اند که آمریکا خواستار استقرار سریع ارتش لبنان در جنوب لیتانی شده است تا جایگزین حضور حزب‌الله در این منطقه شود. این موضوع یکی از محورهای اصلی مذاکرات آتش‌بس میان دو طرف بوده و همچنان محل اختلاف باقی مانده است.

با وجود امضای توافق آتش‌بس در دسامبر ۲۰۲۴ (آذر ۱۴۰۳)، رژیم صهیونیستی بارها این توافق را نقض کرده است، بلکه حتی پس از تعیین مهلت ۶۰ روزه برای خروج از جنوب لبنان، همچنان در پنج موقعیت کلیدی باقی مانده است.

از سوی دیگر، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به‌صراحت اعلام کرده که ادامه آتش‌بس مشروط به عقب‌نشینی کامل حزب‌الله به شمال رودخانه لیتانی و برچیدن تسلیحات آن است. وی تهدید کرده که در صورت عدم تحقق این شرط، توافق آتش‌بس لغو خواهد شد. این موضع نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی رودخانه لیتانی را به‌عنوان خط قرمز امنیتی خود تعریف کرده و تلاش دارد با فشارهای سیاسی و نظامی، حزب‌الله را از این منطقه خارج کند.

در این میان، آمریکا با اعزام نمایندگان ویژه و اعمال فشار دیپلماتیک، خواستار استقرار ارتش لبنان در جنوب لیتانی شده تا جایگزین نیروهای مقاومت شود. هدف واشنگتن از این اقدام، تضعیف حزب‌الله و تضمین امنیت شمال فلسطین اشغالی ارزیابی می‌شود.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.