صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

معاون امنیتی استانداری خراسان رضوی: بیش از ۳۵۰ سامانه و دوربین نظارتی در حوادث دی ماه در استان تخریب شد

  • کد خبر: ۳۸۹۷۳۱
  • ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۲
معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی گفت: در جریان حوادث دی ماه، بیش از ۳۵۰ سامانه و دوربین نظارتی مورد هدف، اصابت و تخریب قرار گرفت که در مدتی کوتاه، این تجهیزات ترمیم شد.

به گزارش شهرآرانیوز، امیرالله شمقدری در نشست شورای اداری مدیران استان که با حضور استاندار، تولیت آستان قدس رضوی و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و فرمانداران برگزار شد گفت: در کشور اتفاقی رخ داد که دشمن از شرایط اقتصادی و معیشتی مردم استفاده کرد و دامنه اعتراضات را به سمت اغتشاش و حتی فراتر از آن سوق داد؛ به‌گونه‌ای که باید گفت با تخریب بی‌سابقه‌ای در ۴۷ سال گذشته مواجه بودیم و در برخی شهرها کشته‌سازی و غارت نیز اتفاق افتاد.

وی افزود: این اقدامات توسط یک گروهک شبه‌نظامی سازمان‌یافته و آموزش‌دیده با برنامه‌ریزی مشخص در سراسر کشور دنبال شد که تلاش داشتند اعتراضات عمومی را با کمال خشونت به سمت اهداف و مفاسد خود هدایت کنند؛ با این حال، همان‌طور که در رسانه‌ها و گزارش‌های رسمی اعلام شد، در استان خراسان رضوی بیش از ۸۰ درصد جان‌باختگان از مردم عادی، رهگذران و جوانانی بودند که در زمره شهدا قرار گرفتند.

معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: در جریان این حوادث، بیش از ۳۵۰ سامانه و دوربین نظارتی مورد هدف، اصابت و تخریب قرار گرفت که با اقدام سریع، این تجهیزات ترمیم شد و پایگاه‌های بسیج مردمی، ادارات و اقشار با کمک فرماندهی سپاه مجدداً فعال شدند و حضور مردمی در ناکام گذاشتن نقشه معاندین نقش بسیار مؤثری داشت.

شمقدری ادامه داد: اقدامات شورای تأمین استان از جمله تدابیر شاخص بود؛ به‌طوری که در گام نخست، مصوبه تعطیلی دو هفته‌ای امتحانات و سپس برگزاری مجازی آن‌ها به تصویب رسید و همچنین تقسیم کار دقیق میان نیروهای مسلح و دستگاه‌های امنیتی انجام شد که از اقدامات برجسته استان به‌شمار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: فرماندهی مرزبانی استان، مسئولیت فرماندهی میدان را در تمامی شهرستان‌های مرزی و حتی برخی مناطق پشت مرز به‌مدت ۱۰ روز بر عهده داشت و در داخل استان نیز تا زمانی که وضعیت به‌صورت کامل امنیتی تعریف شد، فرماندهی انتظامی استان و سپس سپاه پاسداران مسئولیت میدانی را عهده‌دار شدند.

معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: در روز دوم و به‌ویژه روز سوم اغتشاشات، مردم به‌خوبی دریافتند که باید صف خود را از اغتشاشگران جدا کنند و همین امر موجب شد مردم از صحنه فاصله بگیرند و مدیریت شرایط در اختیار مجموعه‌های مسئول قرار گیرد؛ همچنین با نشست‌هایی که با اصحاب رسانه، نخبگان و تعیین سخنگوی واحد شورای تأمین برگزار شد، امکان مدیریت افکار عمومی فراهم و استان وارد مرحله آرامش نسبی شد.

شمقدری اضافه کرد: در رسیدگی به خانواده‌های جان‌باختگان و شهدا، جا دارد به‌طور ویژه از آستان قدس رضوی و مجموعه خادمان امام رضا علیه‌السلام تشکر کنم که با حضور در منازل خانواده‌ها، اقدام مؤثر و التیام‌بخشی انجام دادند.

وی ادامه داد: دو جلسه بسیار تأثیرگذار نیز در آستان قدس رضوی برگزار شد؛ جلسه اول با مصدومان و جلسه دیگر با نیروهای دستگاه‌های امنیتی، انتظامی و خانواده شهدا که جلساتی صمیمانه و اثرگذار بود و صمیمانه باید از این اقدام قدردانی کرد.

معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی گفت: گروه‌های جهادی نیز بلافاصله وارد عمل شدند و مساجد تخریب‌شده و آسیب‌دیده را به‌سرعت بازسازی کردند که امروز این اماکن آماده استفاده نمازگزاران است.

شمقدری با اشاره به نقش مدیریت بحران اظهار کرد: استاندار به‌عنوان رئیس شورای تأمین استان و رئیس ستاد مدیریت بحران، تدابیری اتخاذ کردند که ستاد مدیریت بحران در کنار شورای تأمین و در اتاق‌های همجوار مستقر شد و مدیران دستگاه‌های اجرایی عضو ستاد، به‌صورت بی‌وقفه نیازهای حوزه امنیتی را تأمین کردند.

وی افزود: همچنین در موضوع بازگشت بیش از یک میلیون نفر و ساماندهی خروج اتباع غیرمجاز، آستان قدس رضوی همکاری و کمک شایانی داشت و در رسیدگی به خانواده‌ها و مصدومان نیز نقش مؤثری ایفا کرد.

معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در این جلسه شورای اداری نیز تأکید شد که مدیران نقش مهمی در کاهش نارضایتی‌ها دارند و بسیاری از اعتراضات با شنیدن، رسیدگی و حل مسائل قابل مدیریت است؛ همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب بارها بر همت مضاعف و کار مضاعف تأکید کرده‌اند.

شمقدری در پایان گفت: مدیران تراز می‌توانند مشکلات را به مسئله تبدیل کرده و با ارائه راهکار، آن‌ها را حل کنند و خراسان رضوی این ظرفیت را دارد که با الگوگیری از آموزه‌های امام رضا علیه‌السلام، مدل مدیریت تراز را به نمایش بگذارد؛ در پایان لازم می‌دانم از نیروی انتظامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همه ارکان امنیتی که با همدلی و برگزاری جلسات مستمر ما را از این بحران عبور دادند، صمیمانه تشکر کنم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.