صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

لایحه عوارض و بهای خدمات صدور مجوز‌ها و گواهی‌های ساختمانی شهرداری مشهد تصویب شد (۱۳ بهمن ۱۴۰۴)

  • کد خبر: ۳۹۰۲۳۸
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۱
لایحه عوارض و بهای خدمات صدور مجوز‌ها و گواهی‌های ساختمانی شهرداری مشهد مقدس برای سال ۱۴۰۵ به تصویب رسید.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز، در یکصدوهفتادوسومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد که امروز (۱۳ بهمن ۱۴۰۴) در تالار شهر برگزار شد، لایحه عوارض و بهای خدمات صدور مجوز‌ها و گواهی‌های ساختمانی شهرداری مشهد مقدس به تصویب رسید.

در ابتدای جلسه، لایحه نام‌گذاری تعدادی از معابر فرعی با حفظ شماره به نام شهدا تصویب شد که براساس این لایحه، شهرداری مشهد مقدس مکلف است نسبت‌به نام‌گذاری تعدادی از معابر فرعی با حفظ شماره به نام شهدا اقدام کند:

۱. نام‌گذاری معبر فرعی کشاورز ۹ واقع در خیابان کشاورز با حفظ شماره، به نام شهید غلام سهرابی (منطقه ۲)؛

۲. نام‌گذاری معبر فرعی شهید خاوری ۱ واقع در خیابان توس ۸۷ با حفظ شماره، به نام شهید حبیب آدینه‌پور (منطقه ۲)؛

۳. نام‌گذاری معبر فرعی امام رضا (ع) ۵۷ واقع در خیابان امام خمینی (ره) با حفظ شماره به نام، شهید جعفر اذانی (منطقه ۸)؛

۴. نام‌گذاری معبر فرعی سرو ۱۵ واقع در خیابان وکیل‌آباد ۳۶ با حفظ شماره، به نام شهید قربان مشاتی جعفر‌آباد (منطقه ۹)؛

۵. نام‌گذاری معبر فرعی رهایی ۴ واقع در بولوار رهایی با حفظ شماره، به نام شهید غلامرضا آزادفر (منطقه ۹).

تصویب عوارض و بهای خدمات صدور مجوز‌ها و گواهی‌های ساختمانی شهرداری مشهد

در ادامه جلسه، لایحه عوارض و بهای خدمات صدور مجوز‌ها و گواهی‌های ساختمانی شهرداری مشهد مقدس به تصویب رسید.

براساس این لایحه، در راستای اجرای قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و دستورالعمل وزارت کشور و با رعایت تورم اعلامی مراجع ذی‌صلاح (۴۲.۲)، عوارض صدور مجوز‌ها و گواهی‌های ساختمانی شهرداری مشهد مقدس، برای اجرا در سال ۱۴۰۵ با رعایت بند‌ها و تبصره‌ها تصویب شد.

بهای عوارض صدور پروانه ساختمانی

عوارض صدور پروانه ساختمانی برای کاربری‌های مسکونی، غیرمسکونی، بالکن و پیش‌آمدگی، مستحدثات واقع در محوطه املاک (آلاچیق، پارکینگ مسقف و استخر) طبق طرح‌های توسعه شهری مصوبات کمیسیون ماده ۵ و کارگروه زیربنایی استان (پس از تأیید شورای برنامه‌ریزی استان)، حصارکشی و دیوارکشی برای املاک فاقد مستحدثات واقع در محدوده و حریم شهر به شرح جدول و با رعایت تبصره‌ها محاسبه و دریافت می‌شود. نرخ عوارض صدور پروانه ساختمانی از نرخ تورم اعلامی (۴۲.۲) بیشتر نیست.

بهای خدمات تمدید پروانه ساختمانی

در مواردی که تاریخ اتمام عملیات ساختمانی درج‌شده در «پروانه احداث ساختمان» (موضوع مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری درخصوص آیین‌نامه چگونگی اجرا و نظارت بر اجرای طرح‌های توسعه و عمران) به پایان رسیده باشد و پروانه ساختمانی صادره با ضوابط طرح‌های توسعه شهری مغایرت نداشته باشد، پروانه تمدید می‌شود؛ در این صورت، بهای خدمات تمدید پروانه برای سال اول رایگان و برای سال دوم ۳ درصد عوارض صدور پروانه ساختمانی زیربنای مربوط به نرخ روز سال تصویب، تعیین می‌شود.

اگر همچنان در پایان سال دوم ساختمان تکمیل نشود، بهای خدمات تمدید پروانه هر سال به میزان ۲ درصد عوارض صدور پروانه ساختمانی زیربنای مربوط به نرخ روز افزایش می‌یابد تا به ۲۰ درصد عوارض صدور محاسبه می‌شود و در صورت عدم مراجعه پس از گذشت دو سال از مهلت اتمام عملیات ساختمانی جهت تمدید هر سال ۲ درصد به نرخ پایه ۳ درصد افزوده می‌شود تا به ۲۰ درصد عوارض صدور به نرخ روز بالغ شود.

اگر عملیات ساختمانی طبق نظر مهندس ناظر شروع شده باشد، علیرغم مغایرت با طرح‌های توسعه شهری، طبق این تعرفه تمدید می‌گردد. املاکی که به دستور مراجع قضایی و شبه‌قضایی توقیف شده‌اند، از این ضوابط مستثنی هستند. ملاک عمل شروع عملیات ساختمانی مکاتبه مهندس ناظر و ثبت گزارش رسمی سازمان نظام مهندسی است. سال ماخذ محاسبه این بهای خدمات سال ۱۴۰۲ است. مدت زمان مورد نیاز جهت تمدید پروانه باید با توجه به میزان پیشرفت فیزیکی پروژه انجام گردد.

عوارض تجدید پروانه ساختمانی

در مواردی که تاریخ اتمام عملیات ساختمانی درج‌شده در پروانه ساختمانی به اتمام رسیده باشد و عملیات ساختمانی طبق نظر مهندس ناظر شروع نشده باشد، در صورتی که ضوابط طرح‌های توسعه شهری تغییر نموده و با پروانه صادره مغایرت داشته باشد، صرفاً در صورت وجود همه شرایط پیش‌گفته، پروانه قبلی غیرقابل‌اجرا بوده و پروانه جدید صادر می‌گردد. محاسبات عوارض صدور پروانه جدید که می‌بایست با رعایت ضوابط طرح‌های توسعه شهری و ماده ۱۷ قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداری‌ها و دهیاری‌ها صادر شود، به شرح بند‌های زیر است:

درخصوص زیربنا‌های پروانه قبلی در هر طبقه که منطبق با ضوابط طرح‌های توسعه شهری ملاک عمل، قابلیت صدور داشته و مالک متقاضی آن باشد، عوارض عین همان زیربنا با بهره‌برداری قبل به نرخ روز محاسبه و از عوارض زیربنا با بهره‌برداری جدید کسر و مابه‌التفاوت در صورت تعلق دریافت خواهد شد.

عین مبالغ پرداخت‌شده از بابت زیربنا‌های پروانه قبلی که بر اساس ضوابط طرح‌های توسعه شهری ملاک عمل قابلیت صدور ندارد، به عنوان طلب مؤدی لحاظ می‌شود. عوارض زیربنای مازاد بر پروانه قبل به نرخ روز طبق تعرفه عوارض محاسبه و وصول می‌گردد.

عوارض آتش‌نشانی در هنگام صدور پروانه ساختمانی

به منظور تامین بخشی از هزینه‌های توسعه و تجهیزات آتش‌نشانی، در درخواست‌های گروه پروانه ساختمانی، درصدی از عوارض صدور پروانه ساختمانی به عنوان “عوارض آتش‌نشانی” به شرح زیر محاسبه و دریافت می‌شود. عوارض آتش‌نشانی گروه ساختمانی «الف» و «ب» ۲ درصد و گروه «ج» و «د» ۳ درصد است. این عوارض مشمول زیربنا‌های ابقا شده در کمیسیون ماده ۱۰۰ (موضوع بند ۲ بخش الف این مصوبه) نیز خواهد شد.

عوارض مشاغل دائم و موقت

عوارض بر مشاغل تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول و غیرمشمول قانون نظام صنفی و حرف خاص (از جمله مشاغل موضوع بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری، جایگاه سوخت، بازار‌های میادین میوه و تره‌بار، بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری، صندوق‌های قرض‌الحسنه، دفاتر کارگزاری بورس و صرافی‌ها و نظائر آن) که در محدوده و حریم شهر فعالیت دارند، براساس فرمول محاسبه و دریافت می‌شود.

عوارض ناشی از اجرای ماده ۹ قانون حمل‌ونقل ریلی، شهر‌های بالای ۵۰۰ هزار نفر جمعیت

در راستای اجرای ماده ۹ قانون حمایت از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی شهری و به منظور تأمین بخشی از هزینه‌های احداث و بهره‌برداری سیستم حمل‌ونقل شهری و حومه، در زمان صدور مجوز ساختمانی، ۵ درصد از عوارض صدور پروانه ساختمانی، به عنوان عوارض ناشی از اجرای ماده ۹ قانون حمل‌ونقل ریلی محاسبه و دریافت می‌شود.

عوارض ارزش افزوده ناشی از اجرای طرح‌های توسعه شهری برای موارد تعیین و تغییر کاربری عرصه

در خصوص اراضی و املاک واقع در محدوده و حریم شهر، در صورتی که به درخواست مالک، ملک فاقد کاربری، تعیین کاربری شده و یا کاربری قبلی آن تغییر یابد و درخواست مالک برای بهره‌برداری از کاربری جدید مطابق مصوبات مراجع ذیصلاح باشد، مشمول پرداخت این عوارض می‌شود.

عوارض ارزش افزوده ناشی از اجرای طرح‌های توسعه شهری

از مالکین اراضی و املاک واقع در محدوده و حریم شهر که در اثر اجرای طرح‌های عمرانی احداث و تعریض معبر؛ عرض معبر، عرض پلاک یا تعداد دسترسی ملک آنها تغییر می‌کند، ۴۰ درصد ارزش افزوده براساس ارزیابی توسط کارشناس رسمی دادگستری محاسبه و دریافت می‌شود.

این عنوان، از اراضی و املاکی که در اثر اجرای طرح‌های عمرانی برای آنها ارزش افزوده ایجاد شود، تا میزان ۴۰ درصد ارزش افزوده براساس ارزیابی توسط کارشناس رسمی دادگستری قابل وصول است. شناسایی محدوده و اراضی مشمول ارزش افزوده (که از ابتدای ۱۴۰۴ به بعد به بهره‌برداری رسیده باشد) براساس آیین‌نامه‌ای که می‌بایست توسط شهرداری تدوین و برای تایید به شورای اسلامی شهر ارسال گردد، انجام می‌شود.

بهای خدمات آماده‌سازی در اجرای تبصره ۴ ماده واحده قانون تعیین وضعیت املاک واقع در طرح‌های دولتی و شهرداری‌ها

مالکین اراضی و املاک برای استفاده از مزایای ورود به محدوده توسعه و عمران شهر، موضوع تبصره ۴ ماده واحده قانون تعیین وضعیت املاک واقع در طرح‌های دولتی و شهرداری‌ها بایستی نسبت به ایفای تعهدات مربوط به عمران و آماده‌سازی زمین اقدام نمایند و در صورتی که درخواست اجرای آن توسط شهرداری را داشته باشند ضمن عقد قرارداد و پرداخت هزینه‌ها بر مبنای قیمت تمام شده روز، شهرداری نسبت به اجرای عملیات عمران و آماده‌سازی زمین اقدام نماید.

بهای خدمات نماسازی و سیما و منظر شهری

بهای خدمات نماسازی و سیما و منظر شهری، در صورت درخواست مؤدی و توافق با ایشان جهت ساماندهی و بهسازی نمای ساختمان، معادل هزینه تمام شده روز است.

عوارض و بهای خدمات تصویب شده نباید بیش از ۴۲.۲ درصد افزایش پیدا کند.

بهای خدمات اتباع نیز برای سال ۱۴۰۵، ۳۰ درصد افزایش خواهد داشت.

تکمیل می‌شود…

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.