صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

خروج سالانه حدود ۶۰۰ نفر از فرزندان بهزیستی از سیستم مراقبت‌های شبانه‌روزی

  • کد خبر: ۳۹۳۴۹۸
  • ۲۹ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۴
رئیس دفتر مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور گفت:سالانه حدود ۶۰۰ نفر از فرزندان بهزیستی از سیستم مراقبت‌های شبانه‌روزی ترخیص و وارد زندگی مستقل می‌شوند و «مراکز آماده‌سازی» برای فرزندانی پیش‌بینی شده است که در آستانه خروج از سیستم مراقبت‌های شبانه‌روزی هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حمیدرضا الوند اظهار کرد: سالانه حدود ۶۰۰ نفر از فرزندان بهزیستی از سیستم مراقبت‌های شبانه‌روزی ترخیص و وارد زندگی مستقل می‌شوند و «مراکز آماده‌سازی» برای فرزندانی پیش‌بینی شده است که در آستانه خروج از سیستم مراقبت‌های شبانه‌روزی هستند و قصد ورود به زندگی مستقل اجتماعی و اقتصادی را دارند؛ به بیان دیگر، این افراد از سیستم مراقبت‌های شبانه‌روزی ترخیص می‌شوند.

وی گفت: اکنون فرایند خروج فرزندان بهزیستی از مراکز به این صورت است که کمیته‌ای در سطح استان تشکیل می‌شود که ریاست آن بر عهده مدیرکل استان و دبیری آن با معاون سلامت اجتماعی است. اعضای این کمیته شامل کارشناس حقوقی، کارشناس مسئول حوزه شبه‌خانواده، مددکار مربوط به همان فرد و روان‌شناس مرتبط هستند. این کمیته پرونده افراد را بررسی می‌کند و بر اساس ضوابط، تصمیم می‌گیرد که آیا فرد شرایط خروج از سیستم مراقبت‌های شبانه‌روزی و ورود به زندگی مستقل را دارد یا نه.

رئیس دفتر مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: شاخص‌های خروج متفاوت است؛ برای نمونه، ازدواج دختران از جمله شاخص‌های خروج محسوب می‌شود. همچنین پسران و دخترانی که دانشجو هستند و قصد تشکیل زندگی نیمه‌مستقل دارند، از سیستم مراقبت شبانه‌روزی خارج می‌شوند و به مرکزی دیگر یا خوابگاه دانشجویی منتقل می‌شوند. برخی دیگر از فرزندان نیز به اشتغال مناسب دست یافته‌اند و با داشتن درآمد و رسیدن به سن بالاتر، شرایط خروج از چرخه مراقبت‌های شبانه‌روزی را پیدا می‌کنند. در تمام این موارد، پرونده در کمیته بررسی و سپس درباره شرایط و توانایی فرد برای زندگی مستقل تصمیم‌گیری می‌شود.

رئیس دفتر مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور گفت: هدف از راه‌اندازی خانه‌های آماده‌سازی فرزندان بهزیستی آن است که به‌جای ترخیص ناگهانی فرزندان مراکز شبه خانواده و ورود مستقیم به زندگی مستقل، افراد ابتدا یک دوره زندگی نیمه‌مستقل را با نظارت مددکار تجربه کنند.

الوند تاکید کرد: به این علت خانه‌های آماده‌سازی فرزندان بهزیستی برای ورود به زندگی مستقل ایجاد شده است تا اگر فرزند دارای شغل و درآمد وارد کمیته ترخیص شد، بتواند از مراکز شبانه‌روزی خارج شود. تجربه نشان داده است که صرف داشتن شغل و درآمد به معنای آمادگی کامل برای زندگی مستقل نیست. فردی که تاکنون تجربه زیست مستقل نداشته، حتی با وجود اشتغال و درآمد، ممکن است در نخستین مواجهه با زندگی مستقل دچار اضطراب و نگرانی شود؛ زیرا نه در فرهنگ ملی ما چنین انتقال ناگهانی جایگاه تثبیت‌شده‌ای دارد و نه فرد تجربه‌ای پیشین از مدیریت کامل زندگی شخصی خود داشته است.

وی اضافه کرد: ورود مستقیم به زندگی مستقل، با توجه به پیچیدگی‌های اجتماعی و اقتصادی، می‌تواند تنش‌زا باشد. بر همین اساس، خانه‌هایی با عنوان «خانه آماده‌سازی» ایجاد شده است. چنانچه فرد در کمیته، تمام شاخص‌های لازم برای زندگی مستقل را احراز کند و خروج وی از سیستم مراقبت‌های شبانه‌روزی تایید شود، پیش از تشکیل زندگی مستقل، وارد یکی از این خانه‌های آماده‌سازی می‌شود.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.