صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آمریکا ناچار به بازنگری در محاسبات خود در قبال ایران است | جنگ با ایران پرهزینه و خطرناک است

  • کد خبر: ۳۹۵۵۲۹
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۵
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به تحولات اخیر منطقه گفت: جمهوری اسلامی ایران به سطحی از بازدارندگی رسیده که قدرت‌های بزرگ نسبت به هرگونه اقدام نظامی علیه ایران مردد هستند؛ با این حال ایران همزمان آمادگی دفاع قاطع و نیز مذاکره بر پایه عقلانیت و رعایت حقوق متقابل را دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، سالار ولایت‌مدار، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به آخرین وضعیت منطقه گفت: ملت ایران سال‌هاست در عرصه‌های مختلف، از دیپلماسی تا حوزه نظامی، با ایالات متحده درگیر یک تقابل بنیادین است؛ تقابلی که ریشه در ماهیت انقلاب اسلامی و ارزش‌های اسلامی دارد. از نگاه آمریکا، انقلاب اسلامی ذاتاً تهدیدی برای اهداف و خواسته‌های نامشروع آنها تلقی می‌شود و این روند تا امروز ادامه یافته است.

نماینده مردم قزوین در مجلس افزود: به فضل الهی، جمهوری اسلامی ایران در حوزه قدرت بازدارندگی به جایگاهی رسیده که دیگر قدرت‌های بزرگ نمی‌توانند با همان الگوی رفتاری که در قبال برخی کشور‌ها مانند ونزوئلا، افغانستان، عراق یا در تحولات غزه و .. داشتند، با ایران برخورد کنند. آنان دریافتند که اقدام علیه ایران هزینه‌بر و پرریسک است و شرایط با سایر کشور‌ها متفاوت است.

ولایت‌مدار با بیان اینکه در تحولات اخیر، ابتکار عمل در زمین طرف مقابل قرار دارد و نشانه‌هایی از استیصال آنها مشاهده می‌شود، عنوان کرد: سال‌ها رفتار غیرمتعارف و یک‌جانبه‌گرایانه در سیاست خارجی این کشور‌ها حاکم بوده، اما اکنون شرایط به‌گونه‌ای رقم خورده که ناگزیر از بازنگری در محاسبات خود هستند.

وی با اشاره به جنگ شناختی و عملیات روانی علیه ایران گفت: تجربه‌هایی مانند پروژه «جنگ ستارگان» در دوران جنگ سرد نشان داد که بزرگ‌نمایی‌های رسانه‌ای و فضاسازی‌های روانی چگونه می‌تواند بر ادراک تصمیم‌گیران اثر بگذارد. با این حال، در قبال جمهوری اسلامی ایران چنین فضاسازی‌هایی نتوانسته اراده مردم و مسئولان را متزلزل کند و جامعه ایران تحت تأثیر این عملیات روانی قرار نگرفته است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: بر اساس ارزیابی‌های مطرح‌شده حتی در میان برخی فرماندهان نظامی آمریکا، جنگ با ایران یکی از پرخطرترین سناریو‌های ممکن است و می‌تواند ضربه‌ای جدی به جایگاه و هیمنه آمریکا وارد کند. همین برآورد‌ها سبب شده که آنان نسبت به ورود به چنین درگیری‌ای با احتیاط برخورد کنند.

وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به‌دنبال جنگ نیست و آغازگر هیچ درگیری‌ای نخواهد بود، اما در صورت هرگونه خطا یا تعرض، پاسخ قاطع خواهد داد. در عین حال اگر طرف مقابل عقلانیت به خرج دهد و حقوق متقابل را به رسمیت بشناسد، مسیر مذاکره و گفت‌و‌گو می‌تواند به کاهش تنش‌ها و بازگشت آرامش به منطقه منجر شود. ما هر دو مسیر را بر اساس منافع ملی ارزیابی می‌کنیم؛ هم آمادگی دفاع از کشور و مقابله با هرگونه تجاوز را داریم و هم آماده مذاکره‌ای هستیم که در آن حقوق مسلم مردم ایران تأمین شود. هدف نهایی، تأمین امنیت، آرامش و آسایش بیشتر برای ملت ایران است.

منبع: خانه ملت

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.