صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

گندمکاران: یا گندم ما را به قیمت جهانی بخرید یا اجازه صادرات بدهید

  • کد خبر: ۳۹۷۴۸
  • ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۶
دولت برای تعین خرید تضمینی گندم در سال زراعی پیش رو آن را بر اساس نرخ های جهانی تعیین کند؛ کشاورزان حاضر هستند محصولات خود را ۱۰ درصد کمتر از نرخ جهانی به دولت بفروشند.

به گزارش شهرآرانیوز، عطاءالله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور در نشست خبری در ارتباط با تعیین نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی گفت: گندم 44 درصد پروتئین و 40 درصد انرژی دهک های پایین جامعه ایران را تشکیل می دهد و نقش مهمی در تامین امنیت غذایی دارد.

 

وی افزود: با توجه به تعیین نامتقارن نرخ خرید تضمینی گندم در سال های گذشته برای سال جاری احساس خطر کنم زیرا در صورت عدم تعیین قیمت متناسب این محصول استراتژیک ممکن است خودکفایی از بین برود و مجبور به واردات این محصول از دیگر کشورها باشیم. 

 

رئیس بنیاد ملی گندمکاران ادامه داد: برای تعیین نرخ خرید تضمینی گندم باید منافع ملی را در نظر داشت و نرخ این محصول را 5 تا 10 درصد پایین تر از نرخ های جهانی تعیین کرد.

 

هاشمی افزود: قانون خرید تضمینی گندم می گوید که دولت در صورتی که کشاورزان نتوانستند محصولات خود را در بازار عرضه کنند باید آنها را به صورت تضمینی خریداری کنند اما در محصول گندم این خرید به صورت اجباری انجام می شود و کشاورزان اجازه صادرات محصولات خود به دیگر کشورها را ندارند.

 

وی گفت: بنیاد ملی گندمکاران نرخ پیشنهادی خرید تضمینی گندم را برای سال زراعی جاری 4 هزار و 500 تومان بدون در نظر گرفتن حذف ارز نهاده های کشاورزی در سال جاری به دولت اعلام کرده است. تشکل های مرتبط با تولید گندم بویژه بنیاد ملی گندمکاران باید در جلسات تعیین نرخ خرید تضمینی این محصول حضور و حق رای داشته باشند و آنالیز تعیین قیمت گندم در اختیارشان قرار گیرد.

 

رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور گفت: بر اساس برآوردی که این بنیاد درباره نرخ خرید تضمینی گندم انجام داده است در تیر ماه نرخ جهانی گندم 5075 تومان بوده است که با در نظر گرفتن 10 درصد کمتر از این قیمت نرخ گندم همان 4500 تومان می شود.

 

هاشمی گفت: در صورتی که دولت فکر می کند که واردات گندم به نفع منافع کشور است و می خواهد محصول کشاورزان را با قیمت پایین خریداری کند باید اجازه صادرات محصولات گندمکاران را به دیگر کشورها بدهد.

 

وی افزود: در صورتی که اجازه صادرات گندم داده شود این محصول را می توان به کشورهای همسایه از جمله عراق و افغانستان با قیمت های مناسبی صادر کرد.

 

رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور خواستار اعلام نرخ خرید تضمینی محصولا کشاورزی تا 10 شهریور شد تا کشاورزان بتوانند برای تعیین کاشت محصولات خود تصمیم گیری کنند.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.