صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

تداوم مشکلات کلاس های مجازی دانش آموزان در اولین روز بعد از تعطیلات | بن بست شاد!

  • کد خبر: ۳۹۸۱۵۵
  • ۱۸ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۹
روز گذشته (۱۷ اسفند ۱۴۰۴) در نخستین روز بازگشایی مجدد مدارس البته به سبک غیرحضوری و آنلاین، سریال تکراری مشکلات شاد دوباره رقم خورد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بعد از گذشت تعطیلات یک هفته‌ای شهادت رهبر فرزانه انقلاب، روز گذشته در نخستین روز بازگشایی مجدد مدارس البته به سبک غیرحضوری و آنلاین، سریال تکراری مشکلات شاد دوباره رقم خورد.

شرایط جنگی حاکم بر کشور سبب شد تا با تصمیم آموزش و پرورش در ادامه تعطیلات شهادت رهبر بزرگ ایران، آموزش مجازی مدارس تا پایان سال تحصیلی ادامه یابد. همین موضوع باعث شد تا بار دیگر بحث کیفیت و کارایی آموزش مجازی آن هم در بستر شاد میان دانش آموزان، خانواده‌ها و معلمان زنده شود. 

 این تصمیم برای اطمینان از تداوم یادگیری در شرایط اضطراری اتخاذ شده، اما تجربه‌های پیشین ما از دوران همه گیری کرونا و تعطیلات متعدد به بهانه‌های مختلف از جمله آلودگی هوا و حتی جنگ دوازده روزه و تعطیلات میانه سال تحصیلی برای شیوع آنفلوانزا، نشان می‌دهد که زیرساخت‌های لازم برای آموزش مجازی فراگیر و باکیفیت، همچنان با چالش‌های جدی روبه روست

افت کیفیت آموزشی در بستر فضای مجازی

یکی از اصلی‌ترین نگرانی ها، به ضعف زیرساخت‌های پلتفرم آموزشی «شاد» برمی گردد. در بسیاری از مناطق، کیفیت پایین اینترنت و ناپایداری پلتفرم، امکان ارائه محتوای آموزشی به صورت مطلوب را از معلمان سلب می‌کند. این مشکلات نه تنها بازدهی کلاس‌های درس مجازی را کاهش می‌دهد، بلکه سبب نگرانی‌هایی درباره افت کیفیت تدریس حضوری و کاهش ساعات آموزشی نیز شده است.

در این باره معلمان، به عنوان رکن اصلی فرایند آموزش، با محدودیت‌هایی در ارسال فیلم و کلیپ‌های آموزشی روبه رو هستند که این امر، جذابیت و اثربخشی فرایند یاددهی_یادگیری را به طور قابل توجهی تحت تأثیر قرار می‌دهد. علاوه بر این، تقسیم بندی دانش آموزان دبیرستانی و ابتدایی به گروه‌های مختلف زمانی، برای آموزش مجازی، با وجود تلاش برای مدیریت وضعیت، نتوانسته است به طور کامل رضایت  بخش باشد.

این رویکرد که احتمالا برای جبران کمبود‌ها و مدیریت بار آموزشی صورت گرفته، خود منجر به پیچیدگی‌های جدیدی در برنامه ریزی و اجرای کلاس‌ها شده و در عمل، وضعیت را از آنچه که به نظر می‌رسد، بدتر کرده است. این تشتت در اجرا، نگرانی والدین را درباره افت تحصیلی فرزندانشان دوچندان کرده است.

تعطیلی شاد!

در نخستین روز فعالیت مجازی مدارس، پیام‌های متعدد مردم با محتوای عدم دسترسی دانش آموزان و حتی معلمان و مدیران مدارس به نرم افزار شاد به تحریریه صدای مردم ارسال شد. عمده پیام‌های شهروندان در این حوزه مبنی بر اینترنت ضعیف، ناتوانی تدریس تصویری معلمان در پلتفرم و از همه مهم‌تر عدم دسترسی مدیران و معلمان برای ورود به بستر شاد است.

مدیر یکی از مدارس مقطع متوسطه مشهد دراین باره در گفت‌و‌گو با گزارشگر ما می‌گوید: از ساعت ۹ صبح روز گذشته تمامی مدیران و معلمان مقطع متوسطه برای ورود به بستر شاد تلاش می‌کردند، اما متأسفانه با خطای عدم ورود روبه رو می‌شدند.

این مدیر مدرسه با بیان اینکه روز گذشته و در ساعات اولیه صبح بستر شاد اجازه دسترسی تدریس به دانش آموزان ناحیه ۴ آموزش و پرورش مشهد را نمی‌داد بیان می‌کند: ما مجبور شدیم آموزش را به صورت کاملا یک طرفه در پیام رسان‌های داخلی ادامه دهیم.

کلاس‌های مجازی، افت تحصیلی

علیزاده، پدر یک دانش آموز پایه هفتم است. او در این باره معتقد است، دخترم خیلی از آموزش مجازی خسته شده است. معلم سعی دارد کار را درست ارائه دهد، اما با اینترنت ضعیف، معلمان کلا نوشتاری تدریس دارند. در این باره آموزش تصویری با صدای معلم اصلا وجود ندارد. نهایتا هر معلم داخل شاد چند سؤال می‌گذارد و به دانش آموزان می‌گوید حل کنند.

وی ادامه می‌دهد: در زمان کرونا نیز که مدارس مجازی شد، دیدیم چقدر کیفیت آموزشی پایین آمد. شرایط جنگی است، ما نمی‌گوییم آموزش حضوری باشد، اما چرا نباید ساعات آموزشی بچه‌ها درست رعایت شود؟ چرا معلمان نباید تصویری تدریس کنند؟ چرا ۹۰ دقیقه هر زنگ در کلاس حضوری به ۴۰ دقیقه آن هم برای دانش آموز دبیرستانی کاهش پیدا کرده است؟

خطای به روزرسانی در شاد!

حسنی، مادر یک دانش آموز سال یازدهم است. او در این باره برایمان نوشته است: دخترم می‌گوید معلم‌ها حوصله فرستادن فیلم و جزوه درست وحسابی را ندارند. این چه مدل تدریس است؟ وضعیت اینترنت ضعیف است. روز گذشته بعد از هفت روز تعطیلی هر بار که می‌خواست وارد بستر شاد شود مدام خطای به روزرسانی برایش ارسال می‌شد. ساعت آموزش نیز که معلوم نیست چقدر است. معلم درس «هدیه ها» می‌آید و چند سؤال می‌گذارد و دیگر نیست.

وی بیان می‌کند: این مدل آموزش برای دانش آموزانی که امسال کنکور دارند بسیار وضعیت اسفناکی است. بستر مجازی در این شرایط خوب است، به شرطی که درست باشد. چرا معلمان درست تدریس ندارند؟ چرا ساعت‌های آموزش کوتاه است؟

کلاس اولی‌ها بیشتر آسیب دیدند

امیری، ولی دانش آموزی در پایه اول ابتدایی است، ولی این دانش آموز نیز دراین باره می‌گوید: دختر من امسال کلاس اول است. امسال اصلا نفهمیدم چه آموزشی داشت، چون به صورت مستمر و مداوم تعطیل بود. وضعیت مجازی شدن کلاس‌ها خوب است، به شرطی که بسترش مهیا باشد. معلم در بستر شاد نه کلیپ ارسال می‌کند، نه تدریس آنلاین دارد، بچه کلاس اول چگونه با این روش آموزش بگیرد؟

وی اضافه می‌کند: دختر من امسال تازه وارد مدرسه شده و انتظار داشتم تجربه شیرینی از شروع دوران تحصیلش داشته باشد، اما این آموزش مجازی، به خصوص برای پایه‌های اول، اصلا مناسب نیست. او هنوز حروف الفبا را به درستی یاد نگرفته و نیاز به حضور معلم برای یادگیری تعاملی دارد.

معلمشان تلاش می‌کند با فرستادن فیلم‌های نقاشی و قصه گویی، کلاس را جذاب کند، ولی بیشتر مواقع این فایل‌ها باز نمی‌شوند یا صدا ندارند. او حتی نمی‌تواند به درستی با معلم ارتباط برقرار کند و سؤالاتش را بپرسد.

شهروند دیگری در این باره در قالب پیامکی به ستون حرف مردم برایمان نوشته است: نگرانی اصلی ما به کیفیت پایین محتوای آموزشی و عدم توانایی در جبران آن است. پسرم در پایه هشتم تحصیل می‌کند به دلیل ضعف اینترنت و مشکلات شاد بسیاری از مطالب درسی را متوجه نمی‌شود.

معلم گاهی فایل‌های صوتی یا تصویری ارسال می‌کند، اما سرعت پایین اینترنت اجازه دانلود یا حتی مشاهده کامل آن‌ها را نمی‌دهد. این مسئله سبب شده تا او نتواند تکالیف خود را به درستی انجام دهد و اضطرابش نسبت به درس افزایش یافته است. در زمان کرونا هم همین مشکلات را داشتیم و هیچ تغییری ایجاد نشده است.

استرس مضاعف برای کنکوری‌ها

سارا، دانش آموز پایه یازدهم رشته تجربی است او در این باره می‌افزاید: وضعیت آموزش مجازی برای ما دانش آموزان کنکوری فاجعه بار است. در سال‌های گذشته هم این مشکلات را تجربه کرده بودیم، اما امسال با توجه به تعطیلات طولانی، احساس می‌کنیم از برنامه درسی بسیار عقب افتاده‌ایم. معلمان ما نیز انگار از این وضعیت خسته شده‌اند؛ کمتر جزوه یا خلاصه درس ارسال می‌کنند. کلاس‌های مجازی، به خصوص در دروس تخصصی مانند فیزیک و شیمی، نیازمند توضیحات دقیق و حل مسئله فراوان است که در این بستر به سختی امکان پذیر است.

مشکل دیگر، کاهش ساعات آموزشی است. معلم‌ها ناچارند زمان کمتری را به تدریس اختصاص دهند، چون می‌دانند بچه‌ها قادر به درک کامل مطالب نیستند.

چرخه آموزش نباید لحظه‌ای متوقف شود

به دنبال پیگیری این مطالبه شهروندان، معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این باره می‌گوید: آموزش مجازی به معنی انتقال مجازی محتوا‌های آموزشی نیست، بلکه تمام فرایند‌های یاددهی و یادگیری از جمله ارزشیابی باید در آموزش مجازی رعایت شود.

حسن عدالتجو با تأکید بر ضرورت جاری بودن همیشگی فرایند آموزش، بیان می‌کند: اعتقاد داریم چرخه آموزش به دانش آموزان نباید لحظه‌ای متوقف شود. به معاونان آموزشی اعلام کرده‌ایم که برای تمام دانش آموزان به ویژه دانش آموزان پایه‌های یازدهم و دوازدهم برنامه ویژه داشته باشند.

زمان بندی استفاده از شاد برای دانش آموزان

پاسخ روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان نیز در این باره این چنین است: فعالیت مدارس استان از روز یکشنبه به صورت غیرحضوری است و هرگونه فعالیت حضوری در محیط مدرسه تا پایان اسفند ممنوع است. در این روز‌ها همه امور آموزشی وپرورشی صرفا به صورت غیرحضوری و مجازی ادامه خواهد یافت.

برپایه این گزارش آمده است: با توجه به غیرحضوری شدن مدارس و به منظور تضمین دسترسی مناسب تمام دانش آموزان و معلمان به شاد، زمان بندی امکان ارسال پیام در شاد در روز‌های کاری برای دوره متوسطه اول و دوم از ساعت ۸ تا ۱۲ صبح بوده و برای دوره ابتدایی از ساعت ۱۳ تا ۱۷ است. رعایت زمان بندی فوق برای تمامی کاربران الزامی بوده و ارسال پیام در زمان‌های فوق صرفا با تعیین نقش در بخش «مدرسه من» فراهم است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.