به گزارش شهرآرانیوز، مدیر عامل کارگزاری بانک سپه چند روز قبل شماره پنج رقمی ۵۸۳۲۹-۰۲۱ را برای پیگیری فروش سهام عدالت توسط سهامداران اعلام کرد.
اما آنطور که مخاطبان گفتهاند سهامدارانی که از شهرستان قصد پیگیری درخواست فروش سهامشان را دارند نمیتوانند با این شماره تماس بگیرند، در این خصوص مدیر معاملات کارگزاری بانک سپه علت این مشکل را زیرساختی عنوان کرد.
نیما حاجیلر در این خصوص گفت: این که سهامداران در شهرستانها نمیتوانند با این شماره تماس بگیرند به مشکل زیرساختی مخابرات برمیگردد و این شمارهها از سمت کارگزاری مشکلی ندارند. ما برای این مشکل اعلام خرابی کردهایم و مخابرات هم قول داده که تا اول شهریور این مشکل برطرف شود.
حاجیلر در ادامه راهنمای فروش سهام عدالت به تفکیک «فروش ۳۰ درصد دوم» و «فروش ۶۰ درصد به صورت یکجا» را در کارگزاری بانک سپه توضیح داد.
سهامداران میتوانند برای فروش سهامشان به بخش «راهنمای فروش سهام عدالت» در سایت کارگزاری بانک سپه مراجعه کنند که به گفته مدیر معاملات این کارگزاری، خطاهای احتمالی که ممکن است موجب عدم فروش سهام عدالت شود نیز آورده شده است.
مدیر معاملات کارگزاری بانک سپه درباره علت تاخیر در فروش و واریز پول سهام عدالت عنوان کرد: کارگزارها یک سامانه واسط (oms) دارند، درخواستهایی که برای کارگزاری ارسال میشود ابتدا به این شرکتهای واسط فرستاده میشود. در مرحله بعدی یک شرکت واسط دیگری به نام صحرا همه این درخواستهای فروش را از دیگر شرکتها جمعآوری میکند و ارزش ۳۰ درصد سهام را محاسبه میکند و اطلاعات را به شرکت سپردهگذاری مرکزی میدهد.
وی افزود: شرکت سپردهگذاری هم براساس این اطلاعات کد حساب کارگزاریها در فروش سهام عدالت (EDA) را شارژ میکند، کارگزاری در این مرحله نمیبیند که هر سهامدار چقدر سهم دارد، زیرا سهام تجمیع شده است و به صورت کلی فروخته میشود.
به گفته حاجیلر، پس از انجام فروش، شرکت سپردهگذاری مرکزی اطلاعات حساب هر سهامدار را برای کارگزاری ارسال میکند که مشخص میشود برای هر فرد چند تومان باید واریز شود؛ بنابراین ما به عنوان کارگزاری در مرحله فروش نمیدانیم که برای هر فرد چه تعداد از هر سهم و در چه زمانی فروختهایم، چون اطلاعات آن به ما داده نمیشود.
برخی از سهامداران که ۳۰ درصد دوم را از طریق بانک فروختهاند میگویند که نمیتوانند از طریق سامانه کارگزاری ۳۰ درصد دوم را بفروشند؟
براساس اظهارات مدیر معاملات کارگزاری بانک سپه، این گروه از سهامداران وقتی وارد سامانه میشوند باید روی گزینه «ورود» بزنند (نه گزینه «ثبت نام»)، سپس کد ملی را وارد کنند و درخواست «رمز فراموشی» بدهند تا کد برایشان ارسال شود، از این طریق میتوانند سبد سهامشان را ببینند و درخواست فروش ثبت کنند؛ بنابراین اگر این افراد گزینه «ثبت نام» را بزنند، سامانه اجازه ورود به آنها را نمیدهد.
وی در پایان تاکید کرد: وقتی سهامداری درخواست فروش سه میلیون تومان از سهامشان را میدهند ممکن است شرکت سپردهگذاری این سه میلیون تومان را در چند مرحله به صورت خرد به ما بدهد تا واریز کنیم؛ بنابراین این که سهامداران گلهمند هستند که پول سهامشان به صورت خرد واریز میشود دست ما نیست.