صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

آمریکا: افزایش قیمت نفت هنوز باعث کاهش تقاضا نشده است

  • کد خبر: ۴۰۱۶۹۴
  • ۰۴ فروردين ۱۴۰۵ - ۰۰:۵۷
وزیر انرژی آمریکا در کنفرانس سالانه انرژی سراویک در هوستون تگزاس گفت که قیمت جهانی نفت، هرچند به‌دلیل حمله واشنگتن و اسرائیل علیه ایران به حدود ۱۰۰ دلار در هر بشکه رسیده، اما هنوز به میزانی افزایش نیافته است که باعث کاهش تقاضا شود.

به گزارش شهرآرانیوز، اظهارات «کریس رایت» در حالی است که در پی اشتباه محاسباتی ترامپ درباره پیامد‌های اقتصادی حمله به ایران و تنگه هرمز، قیمت جهانی نفت و سایر حامل‌های انرژی در جهان به ویژه ایالات متحده افزایش یافته است.

قیمت نفت به بالاترین سطوح در چند سال گذشته رسیده و قیمت سوخت در آمریکا در حال افزایش است که می‌تواند برای حزب جمهوری‌خواه تحت رهبری دونالد ترامپ پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای نوامبر مشکلاتی ایجاد کند.

دولت ترامپ برای آرام کردن بازار‌ها اقداماتی از جمله آزادسازی نفت از ذخایر استراتژیک نفت ایالات متحده همراه دیگر اعضای سازمان بین‌المللی انرژی انجام داده است.

وزیر انرژی آمریکا اذعان کرد که اختلالات ناشی از درگیری، تاثیر قابل توجهی بر جریان‌های جهانی انرژی، به ویژه محموله‌های نفتی که از آبراه راهبردی هرمز عبور می‌کنند، داشته است.

وی افزود که آمریکا قصد دارد بین یک تا یک‌ونیم میلیون بشکه نفت در روز آزاد کند و در نهایت آن را به ۳ میلیون بشکه در روز برساند.

وزیر انرژی آمریکا ادامه داد که هماهنگی‌های بین‌المللی برای تثبیت بازار‌ها نیز از جمله بحث‌هایی در آژانس بین‌المللی انرژی برای آزادسازی ذخایر نفتی اضطراری، در حال انجام است.

به گفته وی، کشور‌های شرکت‌کننده توافق کرده‌اند که تا ۴۰۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر راهبردی را به منظور جبران اختلالات عرضه مرتبط با کاهش جریان انرژی عبوری از طریق تنگه هرمز آزادسازی کنند.

رایت با بیان اینکه آسیا بیشترین تأثیر را از شوک‌های بازار دیده است و تأمین نفت برای پالایشگاه‌های آن منطقه در اولویت دولت ترامپ قرار دارد، گفت: «ما می‌خواهیم نفت را به پالایشگاه‌های آسیایی برسانیم و کمترین اختلال ممکن در فرآوری ایجاد شود.»

وی افزود که وضعیت نفت خام ونزوئلا «به‌طور قابل‌توجهی بهتر» از چند ماه پیش در پی دستگیری رئیس‌جمهور نیکلاس مادورو در ژانویه و کنترل صادرات نفت این کشور توسط آمریکا است که تاکنون حدود ۲۰۰ هزار بشکه در روز تولید نفت خام احیا شده است.

رایت همچنین گفت که آمریکا در مسیر تولید گرما توسط سه راکتور هسته‌ای نسل جدید تا چهارم ژوئیه است که پیش‌نیاز تحویل برق به شبکه است.

وی افزود که چندین راکتور کوچک مدولار و سایر اشکال انرژی هسته‌ای پیشرفته در حال توسعه هستند، اما هیچ‌یک هنوز به‌طور تجاری عملیاتی نشده‌اند.

رایت گفت انرژی هسته‌ای جدید نقش حیاتی در تامین الکترون‌ها برای شبکه برق ایالات متحده خواهد داشت، که در حال تلاش برای پاسخگویی به تقاضا از سوی مراکز داده و برق‌رسانی به صنایعی مانند حمل‌ونقل است.

تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران که در پی آن آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند از روز نهم اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد؛ این اقدام در حالی صورت گرفت که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با میانجی‌گری برخی کشور‌های منطقه در جریان بود.

جمهوری اسلامی ایران در پی آغاز تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی، پاسخی قاطع، هدفمند و متناسب به این اقدام ارائه داد.

در چارچوب این پاسخ مشروع، مواضع نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در شهر‌های مختلف فلسطین اشغالی و همچنین پایگاه‌ها و مراکز استقرار نیرو‌های آمریکایی در منطقه با حملات موشکی، پهپادی و هوایی دقیق هدف قرار گرفت.

مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده‌اند این عملیات‌ها در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و با هدف بازدارندگی، جلوگیری از تداوم تجاوز و تحمیل هزینه به متجاوزان انجام شده است.

جمهوری اسلامی ایران هشدار داده است که هرگونه تداوم یا گسترش تجاوز، با پاسخی شدیدتر و گسترده‌تر مواجه خواهد شد.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.