صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

ترسیم چهره‌های قدیمی بر دیوارهای فرسوده محله آبکوه مشهد | استفاده از تکنیک کنده‌کاری برای نخستین بار در کشور

  • کد خبر: ۴۰۲۷۴۳
  • ۰۹ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۵:۰۱
از دل دیوارهای قدیمی و فرسوده محله آبکوه، نقش و‌ نگارهایی از زنان و مردانی که پشت دیوار همان خانه ساکن‌ هستند و سال‌هاست در این محله زندگی می‌کنند در هجدهمین جشنواره هنر‌های شهری مشهد به تصویر درآمده است.
مریم دهقان
خبرنگار مریم دهقان

به گزارش شهرآرانیوز، از دل دیوار‌های قدیمی و فرسوده یکی از محلات قدیمی مشهد، نقش و نگار‌هایی به تصویر درآمده که هر رهگذری برای چند لحظه هم که شده، محو تماشای آن می‌شود. تصویر زنان و مردانی که پشت دیوار همان خانه ساکن هستند و سال‌هاست در محله قدیمی آبکوه زندگی می‌کنند و این طرف دیوار، تصویرشان بر تنِ کهنه آن با ظرافت تمام و هنرمندانه به تصویر درآمده است.

سیدطاهر موسی، هنرمندی است که این دیوارنگاره را با نام «خانواده» در هجدهمین جشنواره هنر‌های شهری مشهد به نام خود ثبت کرده، درباره آن می‌گوید: محله آبکوه از جمله بافت‌های قدیمی مشهد است که بخشی از هویت شهر محسوب می‌شود و قدمتی دیرینه دارد، اما هویت محله دارد کم‌کم محو می‌شود به همین خاطر تصمیم گرفتم بر سه دیوار محله، تصویر پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایی که ساکن همین محله و در واقع صاحبخانه هستند را بعد از کسب اجازه، بر روی دیوار منزلشان حک کنم تا به یادگار بماند.

موسوی با این ایده، به دنبال زیباتر کردن دیوار‌هایی است که عابر به آنها نگاه نمی‌کند، اما به گفته این هنرمند، او کوچه‌ای پر رفت و آمد در محله آبکوه را انتخاب کرده است که هم رهگذران و هم ساکنان این محله، شاهد این دیوارنگاره‌ها باشند تا ببینند با یک دیوار فرسوده هم می‌توان اثری هنری خلق کرد.

این هنرمند مشهدی که سال‌هاست با جشنواره هنر‌های شهری مشهد همکاری دارد درباره تکنیک بکار رفته در دیوارنگاره «خانواده» توضیح می‌دهد: ما با کنده‌کاری یا برداشت گچ از روی دیوار، تصویری خاص ایجاد می‌کنیم که می‌تواند هر چیزی باشد و در دیوارنگاره «خانواده»، پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های محله را با هدف تکریم و احترام بزرگتر‌ها انتخاب کردیم.

وی اضافه می‌کند: روش کنده‌کاری روی دیوار‌های فرسوده در خارج از کشور مرسوم است، اما من تا به حال در کشور این سبک را ندیدم و برای نخستین بار است که در مشهد اجرا می‌شود.

علاقمندان برای تماشای دیوارنگاره «خانواده» از جمله آثار جشنواره هنر‌های شهری مشهد در سال ۱۴۰۵ می‌توانند از خیابان شهید دستغیب۳۳ وارد محله آبکوه شده و تصاویر را ببینند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.