صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

سه‌شنبه، ۱۸ فروردین، قطعنامه پیشنهادی درباره تنگه هرمز در شورای امنیت به رای گذاشته می‌شود

  • کد خبر: ۴۰۴۶۲۱
  • ۱۸ فروردين ۱۴۰۵ - ۰۲:۱۴
دیپلمات‌ها در سازمان ملل اعلام کردند که قطعنامه پیشنهادی بحرین درباره تنگه هرمز روز سه‌شنبه در نشست شورای امنیت به رای گذاشته می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز منابع دیپلماتیک روز دوشنبه در سازمان ملل گفتند که نشست شورای امنیت صبح سه‌شنبه (به وقت محلی) در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار می‌شود و پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی بحرین که به نمایندگی از کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس (به جز عمان) و نیز کشور اردن درباره تنگه هرمز در پی تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران ارائه شده است، به رای گذاشته می‌شود.

به گفته منابع دیپلماتیک رایزنی‌های فشرده درباره پیش نویس این قطعنامه همچنان ادامه دارد.

نشست شورای امنیت سازمان ملل برای این قطعنامه ابتدا قرار بود روز جمعه (۳ آوریل ۲۰۲۶ /۱۴ فروردین ۱۴۰۵) برگزار شود که به روز شنبه (۴ آوریل ۲۰۲۶ / ۱۵ فرردین ۱۴۰۵) موکول شد تا رایزنی‌های بیشتری صورت گیرد، اما نشست روز شنبه نیز بار دیگر به تعویق افتاد.

به گفته دیپلمات‌ها در سازمان ملل، روسیه، چین و فرانسه با متن پیش نویس این قطعنامه و هرگونه متنی در قطعنامه پیشنهادی که مجوز توسل به زور را درباره این آبراه حیاتی جهان بدهد، مخالف هستند و رایزنی‌ها در سطوح مختلف دیپلماتیک بیش از یک هفته است که ادامه دارد.

هر قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت سازمان ملل نیاز به ۹ رای موافق بدون وتوی ۵ عضو دائم این شورا دارد.

شورای امنیت سازمان ملل دارای ۵ عضو دائم (آمریکا، انگلیس، روسیه، چین و فرانسه) و ۱۰ عضو غیر دائم است که برای تصویب هر قطعنامه ۵ عضو دائم نباید به آن رای منفی بدهند.

در پی تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران و عدم محاسبه پیامد‌های اقتصادی آن بر تنگه هرمز و بخش نفت و انرژی در جهان و آمریکا، قیمت جهانی نفت و نیز بنزین در جهان رو به افزایش است.

تنگه هرمز، کانالی حیاتی است که ۲۰ درصد نفت جهان از آن عبور می‌کند و کشور‌های عضو ناتو، درخواست دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای مشارکت در تجاوز به ایران به منظور بازگشایی این آبراه جهانی را رد کرده‌اند.

بحرین پیش از این نیز به نمایندگی از کشور‌های خلیج فارس، پیش نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت ارائه داد که علیه جمهوری اسلامی ایران تصویب شد و به جای محکوم کردن آمریکا و رژیم صهیونیستی به دلیل حمله به ایران، قطعنامه‌ای در ۲۰ اسفند ۱۴۰۴ برابر با ۱۱ مارس ۲۰۲۶ و در دوازدهمین روز از حمله آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه تهران تصویب کرد.

قطعنامه پیشنهادی از سوی بحرین به نمایندگی از کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس (GCC)، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی ارائه شد.

قطعنامه پیشنهادی بحرین با ۱۳ رای موافق و دو رای ممتنع روسیه و چین و بدون هیچ رای مخالف به تصویب رسید. روسیه و چین این قطعنامه را وتو نکردند.

در این قطعنامه، به جای محکوم کردن تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی، پاسخ و دفاع جمهوری اسلامی ایران از حاکمیت و تمامیت ارضی خود محکوم شده است.

تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران که در پی آن حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند، از نهم اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) در حالی که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با میانجیگری برخی کشور‌های منطقه در حال انجام بود، آغاز شد.

جمهوری اسلامی ایران نیز در چارچوب حق دفاع مشروع خود، مواضع نظامی و امنیتی اسرائیل در شهر‌های مختلف فلسطین اشغالی و همچنین پایگاه‌ها و مراکز استقرار نیرو‌های آمریکایی را در منطقه، هدف حملات موشکی، پهپادی و هوایی قرار داده است.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.