صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

خیابان‌های رنگ پریده

  • کد خبر: ۴۰۵۶
  • ۰۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۰
شهروندان از نامشخص بودن خطوط راهنمایی و رانندگی در گذرگاه‌های مشهد گله دارند

امیری - «خط کشی خیابان ها آن قدر کم رنگ شده است که به سختی می توان لاین ها را از هم تشخیص داد، بزرگ راه های مشهد انگار اصلاخط کشی  ندارند!» شبیه به این گله و شکایت را چندین بار در گفتگو با راننده‌ها شنیده‌ایم همچنان که عابران پیاده نیز می‌گویند:گاه شک می کنیم روی خط‌عابر پیاده حرکت می کنیم. با ترس و لرز از روی خط کشی ها می گذریم و گاه نگرانیم که خودروها این خطوط را می بینند یا نه! وقتی بر اساس چند تماس تلفنی شهروندان با روزنامه به برخی خیابان ها و بزرگ راه های اصلی شهر می رویم متوجه رنگ پریدگی خطوط راهنمایی و رانندگی در شهر می شویم. خط کشی هایی شامل خطوطی که لاین حرکت خودروها را از هم جدا می کنند، خطوط منقطع و ممتد خیابان های دوطرفه، خط کشی های عابر پیاده و حتی خط کشی های ویژه ایستگاه اتوبوس و تاکسی ها.
شهروندان معتقدند مدت زیادی است که خط کشی خیابان ها رنگ پریده شده است و آن دسته از خیابان هایی هم که به تازگی خط کشی هایشان تقویت شده است در مدت کوتاهی کیفیت رنگ خود را از دست داده اند.


رانندگی خارج از خطوط در بزرگ راه شهید کلانتری
بزرگ راه شهید کلانتری یکی از محل هایی است که یکی از شهروندان درباره کم رنگ بودن خط کشی های آن گله دارند. عظیم نژاد که دغدغه اش بیشتر معطوف به فرهنگ رانندگی بین خطوط است می گوید: از زمانی که یادم می آید به ما آموزش داده اند تا در بین خطوط حرکت کنیم. دراین باره همیشه فرهنگ سازی شده است. برای همین تعجب می کنم خط کشی های معابر اصلی شهر تا این حد رنگ و رو رفته است. او ادامه می دهد: در برخی نقاط بزرگ راه شهید کلانتری اصلا خط کشی ها دیده نمی شوند و راننده ها در لاین های مختلف سرعت حرکت نمی کنند. آن ها خطی فرضی برای حرکت خود دارند.


خط های رنگ پریده در بولوار وکیل آباد
«وکیل آباد از بولوارهای اصلی است که کم رنگ بودن خط کشی ها در آن به روشنی مشهود است.» یکی از شهروندان با ارسال پیامکی این موضوع را مطرح کرده بود. از این رو به این بولوار می رویم تا با مشکلات رانندگان در این باره آشنا شویم. اما پیش از رسیدن به این محل و در عبور از بولوار ملک آباد هم به همین موضوع توجه می کنیم و می بینیم خط کشی های این بولوار بسیار کم رنگ شده است. ابتدای بولوار وکیل آباد چند دقیقه توقف می کنیم و با یک راننده تاکسی که ابتدای پارک ملت منتظر مسافر است گفت وگو می کنیم. می گوید: کل خط کشی های شهر رنگ و رو رفته اند و افرادی که قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت و از بین خطوط حرکت می کنند، گاه به مشکل می خورند. این راننده تاکسی، خط کشی وسط بولوار را نشان و ادامه می دهد: این خط ها را ببینید، اصلا دیده نمی شوند. اصلا معلوم نیست خط کشی ها کم رنگ شده یا اینکه از آلودگی پوشیده شده است.
دوباره راه می افتیم. در میانه های بولوار همچنان خط کشی ها به سختی دیده می شوند، به گونه ای که باید خیلی دقت کنیم تا خطوط را تشخیص دهیم. از آن طرف می بینیم خودورها بدون تلاش برای رانندگی در بین خطوط به صورت نامظم پشت سر هم حرکت می کنند. وقتی بار دیگر توقف می کنیم، یکی دیگر از راننده ها می گوید: به نظر می رسد روی خطوط بسیار آلوده است و هم رنگ خیابان شده است. در این صورت لازم است مسئولان مرتب خیابان ها را شست وشو دهند تا خطوط دیده شوند.


معضل رانندگی در شب
تشخیص خطوط در شب به مراتب سخت تر از روز است. این را یکی دیگر از راننده ها می گوید و ادامه می دهد: گاه در خیابان های دوطرفه که بولواری میان آن ها نیست، مشخص نبودن خط کشی ها دلیل تصادف می شود، چرا که برخی خیابان ها عرض کم تری دارند و ممکن است در زمان خلوت بودن، رانندگان فکر کنند در خیابان یک طرفه ای رانندگی می کنند.
او که می گوید کم رنگ بودن خطوط سبب شده است یک بار با عابر پیاده ای تصادف کند تعریف می کند: شبی در یکی از خیابان ها در حال رانندگی بودم که با عابری برخورد کردم. برخورد جدی ای نبود و عابر هم صدمه ای ندید اما وقتی به او گفتم، چرا زمان عبور از خیابان حواستان را جمع نمی کنید، به من پرخاش کرد و گفت: دارم از روی خط عابر پیاده عبور می کنم. وقتی به خطوط زیر پایمان نگاه کردم به سختی و با دقت می شد این خطوط را تشخیص داد.


کم رنگ بودن خطوط و سردرگمی زائران
راننده هایی که با مسیرها آشنا هستند خیلی با مشکل روبه رو نیستند اما مشهد شهری زائر پذیر است و مسافران با مسیرهای مختلف آشنایی ندارند. همین سبب می شود که گاه یک خیابان دوطرفه را به دلیل کم رنگ بودن خطوط با خیابانی یک طرفه اشتباه بگیرند. این را مرادی، یکی از شهروندان، بیان می کند. او معتقد است در شهری زیارتی چون مشهد خط کشی خیابان ها اهمیت بیشتری دارد.


مشکل هنگام دور زدن
از پل هفت تیر بالا می رویم. روی این پل نیز اثری از خطوط راهنمایی و رانندگی نیست. در بولوار هفت تیر یکی از شهروندان می گوید: خیلی وقت ها زمان دور زدن با ماشین به مشکل می خورم چون خطوط خیلی مشخص نیستند و معلوم نمی شود دورزدن در آن خیابان مجاز است یا خط کشی ممتد است و نمی توان در آنجا دور زد. به گفته او سازمان های مربوط باید به این موضوع توجه کنند.


لزوم توجه به خط کشی های مدارس
در ادامه مسیر با چند مدرسه در حاشیه خیابانی اصلی برخورد می کنیم که خط کشی های مناسبی در خیابان مقابل آن ها وجود ندارد. فردی که از مدرسه بیرون می آید خودش را پدر یکی از دانش آموزان معرفی می کند و می گوید: خط کشی ها، علائم راهنمایی رانندگی و ... برای مدارس اهمیت زیادی دارد. خوشبختانه علائم راهنمایی رانندگی همیشه سرجایش است اما به خط کشی ها که نیاز به تقویت دارند باید توجه ویژه ای شود، چرا که دانش آموزان با حواس پرت و شیطنت از خیابان ها عبور می کنند و مشخص نبودن خط کشی ممکن است برای آن ها خطرآفرین باشد.


از بزرگ راه امام علی تا بابانظر
برای مسیر برگشت بزرگ راه امام علی را انتخاب می کنیم. برای قرار گرفتن در این مسیر از بولوار سیدرضی می گذریم که در این بولوار هم خط کشی ها اوضاع مساعدی ندارند. در بسیاری محل ها اصلا خط کشی ها دیده نمی شوند و خودروها بسیار نامنظم در حرکت اند. وارد بزرگ راه که می شویم این موضوع حادتر می شود، به گونه ای که می توان گفت اثری از خطوط راهنمایی و رانندگی در برخی نقاط این بزرگ راه وجود ندارد.

 

80میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم

سعیده ساجدی نیا -  مدیرعامل سازمان حمل و نقل ترافیک شهرداری مشهد با بیان اینکه 2 نوع خط کشی داریم که یکی خط کشی های مربوط به بزرگ راه ها و راه های اصلی است و دیگری خط کشی های معابر فرعی، می گوید: با توجه به اعتبارات تخصیص یافته، مسئله ای که دارای اولویت است، خط کشی معابر بزرگ راهی، مسیرهای اصلی و خط کشی مربوط به عابرپیاده برای عبور ایمن از عرض خیابان هاست.

هادی عطارزاده طوسی با اشاره به تدوین برنامه ای از سوی شورای شهر مشهد در رابطه با حمایت و رعایت حق تقدم عابران پیاده و تبدیل مشهد به عنوان یک الگو در این باره، اظهار می کند: بر این اساس برنامه ویژه ای نیز در نظر گرفته ایم تا تمامی گذرگاه های عابران پیاده در سطح شهر، به طور مناسبی رنگ آمیزی و خط کشی شوند. این عملیات اجرایی آغاز شده است و امیدواریم تا پایان مهر به پایان برسد.

او با تأکید بر اینکه «متناسب با اعتبارات در اختیار برای اولویت بندی خط کشی خیابان ها و شریان ها اقدام می کنیم» تصریح می کند: ماده اصلی رنگ ها وارداتی است که پیش تر از کشورهای اروپایی و اکنون از چین وارد و در کشور فراوری می شود و با افزایش قیمت شایان توجهی مواجه و به همین دلیل دست ما بسته شد؛ برای نمونه اگر محوری را با A ریال خط کشی می کردیم، در شرایط فعلی شاید یک سوم همان محور را با همان مبلغ بتوانیم خط کشی کنیم.

عطارزاده طوسی یادآور می شود: خط کشی ها را هر ساله در دستور کار داریم اما برخی خط کشی ها با رنگ سرد و برخی دیگر با رنگ گرم ترافیکی انجام می شود. در این میان برای بزرگ راه ها به طور معمول از رنگ گرم یا 2 جزئی ترافیکی اما برای شریان های فرعی تر یا درجه 2 از رنگ سرد ترافیکی استفاده می کنیم.

 

ماندگاری 9 تا 18 ماهه رنگ ها

به گفته او، رنگ های سرد حدود 9 ماه و رنگ های گرم 18 ماه ماندگاری دارند؛ این در حالی است که فاکتورهای دیگری از جمله جنس آسفالت، شرایط آب و هوایی، عبور خودروها از روی خطوط، نحوه اجرای رنگ و جنس و کیفیت رنگ به کارگیری شده در ماندگاری رنگ مؤثر است. در مشهد با چند عامل منفی روبه رو هستیم، از جمله اینکه میزان بارندگی کم است و به همین دلیل خط کشی ها خیلی زود چرک می شوند و در بسیاری نقاط، خطوط از بین نرفته بلکه زیر لایه ای از آلودگی و جرم مدفون شده است که به دلایل مختلف شست وشوپذیر هم نیست.

مدیرعامل سازمان حمل ونقل ترافیک شهرداری در عین حال از ارتباط با پژوهشگاه ها و برخی مطالعات درباره نوع رنگ مورد استفاده خبر می دهد و می گوید: با توجه به شرایط آب و هوایی و وضعیت روسازی و آسفالت مشهد به دنبال این هستیم که از چه رنگی استفاده کنیم که هم دیرتر چرک شود و هم ماندگاری بیشتری داشته باشد و در این باره نمونه های مختلفی اعم از رنگ های نانو و پایه آبی یا دوستدار محیط زیست معرفی شده است که در حال تست آن هستیم.

 

برنامه فوری برای خطوط عابر پیاده و سرعت گیرها در ابتدای مهر

«رنگ سرعت گیرها مانند خطوط تقدم عابر پیاده جزو برنامه های فوری سازمان ترافیک و شهرداری های مناطق است.» این را عطازاده طوسی بیان می کند و می گوید: مسئولیت خط کشی معابر بزرگ راهی با سازمان است اما سایر معابر بر عهده شهرداری هاست. در این میان با توجه به نزدیکی سال تحصیلی و ماه مهر، برنامه ای فوری را برای خط کشی عابر پیاده تدوین کرده ایم که ایمنی عبور و مرور دانش آموزان رعایت شود. مقدمات کار و اصلاح گذرگاه ها را شروع کرده ایم و عملیات خط کشی را نیز همین ماه آغاز می کنیم.

آخرین نکته ای که مدیرعامل سازمان ترافیک شهرداری مشهد مطرح می کند، اعتبار مورد نیاز حداقلی است. او می گوید: اگر بخواهیم در شرایط متوسط و نه مطلوب قرار بگیریم و بتوانیم کل معابر سطح شهر را خط کشی های عرضی و طولی کنیم، نزدیک به 70 تا 80 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که اکنون 10 تا 15 درصد این مبلغ را هم در اختیار نداریم. رایزنی هایی برای اصلاح بودجه کرده ایم تا با توجه به نیاز موجود بتوانیم خط کشی ها را افزایش دهیم اما این منوط به تغییر نکردن قیمت رنگ است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.